دکتر مینو فروزانی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه رعایت رژیم غذایی مناسب در افراد دیابتی به تنظیم قند خون کمک میکند، گفت: افراد دیابتی باید هر روز از چهار گروه اصلی مواد غذایی شامل شیر و لبنیات کم چرب، نان و غلات سبوسدار، گوشتهای سفید، قرمز، حبوبات، سبزیها و میوهها در حد متعادل استفاده کنند.
وی گفت: بیماران دیابتی باید حتی الامکان از مصرف مواد غذایی حاوی قند مصنوعی پرهیز کنند. مصرف هر نوع بیسکویت، شیرینی و شکلات و حتی نمک باید محدود شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: افراد باید نانهای سبوسدار (نان جو و سنگک) را جایگزین نانهای سفید (لواش و باگت) کنند و برنج را به مقدار متعادل و به صورت ترکیب با انواع حبوبات مصرف کنند.
فروزانی گفت: افراد دیابتی باید روزانه سه تا پنج واحد سبزیجات تازه و میوه مصرف کنند. مصرف انواع سبزی با رنگ سبز تیره به صورت خام یا بخارپز شده ارجحیت دارد.
این دکترای تغذیه گفت: کاهش وزن در افراد چاق و یا دارای اضافه وزن و کاهش مقدار انرژی دریافتی در بیماران مبتلا به دیابت غیر وابسته به انسولین در پایین آوردن قند خون بسیار موثر است.
وی بیان داشت: سبزی خوردن، سالاد با آبلیمو یا آبغوره، کاهو، کلم، کدو، خیار، شوید، شنبلیله و سیر در پایین آوردن قند خون تاثیر زیادی دارند.
فروزانی گفت: این افراد بهتر است، در خورش سبزیها حداقل میزان روغن را استفاده کرده و از غذاهای سرخ شده جدا اجتناب کنند.
وی با اشاره به اینکه مبتلایان به دیابت باید استفاده از لبنیات پرچرب را به شدت کاهش دهند، اظهار کرد: افراد دیابتی مصرف ماهی را دو تا سه بار در هفته البته به صورت آبپز، بخارپز و کبابی حتما در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانند.
این دکترای تغذیه در پایان توصیه کرد: روغنهای مایع گیاهی نیز باید جایگزین روغنهای جامد (کره گیاهی و حیوانی) شود ولی در مصرف آنها زیادهروی نشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید