راه هاي رسيدن به شادي
شادي، احساسي زودگذر و ناپايدار است که خيلي از چيزها، از وضعيت هوا گرفته تا حساب بانکي تان، روي آن تاثير مي گذارد.
هيچکس نمي تواند راهي را به شما پيشنهاد کند که فقط با ايجاد يک تغيير جزيي در زندگي کنوني تان، به شادي دائمي برسيد و در آن حالت باقي بمانيد، ولي راه هاي زيادي وجود دارد که به کمک آنها مي توانيد از حالت نگراني بيش از حد، نااميدي و ناراحتي درآييد و شاد شويد.
اين مقاله راه هايي را به شما پيشنهاد مي کند.
شما مي توانيد صرفا راه يا راه هايي را انتخاب کنيد که روي شما تاثير مثبت دارند.
اگر گوش ندادن به اخبار يا تهيه ليست روزانه، شما را دچار استرس مي کند، راه ديگري را امتحان کنيد.
* در زمان حال زندگي کنيد:
به جاي افسوس خوردن به گذشته و نگران بودن براي آينده ، روي زمان حال تمرکز کنيد.
* زياد بخنديد:
تنها اتفاقات خوشايند، شاد و مطلوب مي توانند سطح اندورفين و ديگر هورمون هاي نشاط آور را بالا ببرند و نيز سطح هورمون هاي استرس زا را کاهش دهند.
* خوب بخوابيد:
اکثريت ما از داشتن يک خواب کافي و راحت محروم هستيم.
يک چرت روزانه داشته باشيد، يا ساعت 9 شب به رختخواب برويد. اگر خوابتان نمي آمد، مطالعه ي يک کتاب خوب قبل از خواب مي تواند به شما کمک کند تا خواب آرامي داشته باشيد.
* گاهي بگوييد نه:
کارهايي را که ضروري نيستند و از انجام آنها لذت نمي بريد، کنار بگذاريد؛ مثلا اگر براي انجام امور خيريه، به اندازه کافي کساني هستند که آن را انجام دهند و شما با به عهده گرفتن اين کار دچار استرس مي شويد، کار را بر عهده ديگران بگذاريد.
نمي توان در يک محيط شلوغ و به هم ريخته، آرام بود و تمرکز کافي داشت. مرتب کردن اتاق و انجام کارهاي تميز کاري مثل گردگيري، جارو کردن و دستمال کشيدن باعث مي شود قدرت تمرکز شما روي کاري که مي خواهيد انجام دهيد، افزايش يابد و احساس آرامش کنيد.
* ليستي براي کارهاي روزانه تان تهيه کنيد:
نوشتن کارهايي که مي خواهيد در طول روز انجام دهيد، باعث مي شود افکارتان منظم شود و نگراني از شما دور گردد. با چک کردن اين ليست، احساس خوبي به شما دست خواهد داد.
* دنبال انجام دادن چند کار به طور همزمان نباشيد:
بررسي ها نشان داده است افرادي که چند کار را به طور همزمان انجام مي دهند، داراي فشار خون بالاتري هستند؛ مثلا به جاي اينکه همزمان با پختن غذا يا اتو کردن لباس ها، با تلفن هم صحبت کنيد، يک جايي بنشينيد و تمام توجه خود را روي مکالمه تلفني تان بگذاريد. يا به جاي اينکه هنگام نوشتن گزارش کار، ايميل تان را هم چک کنيد، صفحه ايميل تان را ببنديد و فقط گزارش کارتان را تکميل کنيد. اين گونه تمرکز فکري شما نيز بيشتر مي شود.
* به باغچه تان برسيد:
تنها استشمام هواي تازه و ورزش کردن نيست که استرس را کاهش مي دهد و باعث مي شود احساس خوبي به انسان دهد، بلکه تميز کردن باغچه از علف هاي هرز، ديدن رويش گل ها و هرس کردن درختها نيز با احساس رضايت و شادي همراه است.
* زياد اخبار گوش ندهيد:
يک هفته را بدون خواندن خبرهاي روزنامه، ديدن يا شنيدن اخبار از تلويزيون يا راديو يا اينترنت سپري کنيد (به خصوص اخبار حوادث و جنجالي) و به جاي آن زمان بيشتري را به پياده روي يا نوشتن خاطرات خود اختصاص دهيد.
* هوا را معطر کنيد:
محققان دريافته اند استشمام بوهاي خوشايند و معطر، در کاهش استرس و ايجاد آرامش واقعا موثرند.
در يک بررسي معلوم شد بوي رزماري سطح نگراني را کاهش مي دهد و باعث افزايش هوشياري و سرعت بخشيدن به حل مسايل رياضي مي شود.
بوي اسطوخودوس باعث افزايش امواجي از مغز مي شود که احساس آرامش را افزايش مي دهند.
امروزه انواع مختلفي از معطرکننده هاي هوا مثل اسپري هاي خوشبو کننده، روغن هاي معطر، ظروفگل خشک معطر و شمع هاي معطر کننده وجود دارد که مي توانيد از آنها استفاده کنيد.
* در بورس سهام غرق نشويد:
پيگيري مداوم و بدون وقفه ي بورس سهام، سريعا مي تواند فشار خون شما را بالا ببرد.
محققان چيني دريافته اند که ارتباط مستقيمي بين نمايش روزانه بورس سهام و سلامت روحي- رواني افرادي که دايما آن را دنبال مي کنند، وجود دارد.
سهام داران خبره و باتجربه ميدانند که زمان، شکاف هاي اقتصادي را پُر مي کند. پس روي زمان سرمايه گذاري کنيد و به خودتان استراحت دهيد.
* از اماکن آرامش دهنده ديدن کنيد:
رفتن به موزه ها، پارک ها و امامزاده ها، مساجد و زيارتگاه ها مي توانند باعث ايجاد آرامش در اين دنياي پر از استرس شوند، مثلا ممکن است يک فرد بتواند با رفتن مرتب به مسجد و خواندن نماز جماعت در آنجا، استرس هاي روزمره را از خود دور کند و آرامش عجيبي پيدا کند.
* براي کمک به ديگران داوطلب شويد:
کمک به ديگران باعث ميشود از مشکلاتتان دور شويد و نيز به بهبود روابط اجتماعي شما کمک ميکند. همان طور که افراد شاد بيشتر به فکر کمک به ديگران هستند، کمک به ديگران نيز شادي شما را افزايش مي دهد.
طي يک بررسي معلوم شد کمک به ديگران باعث تقويت شادي، احساس رضايتمندي از زندگي، اعتماد به نفس، سلامت جسمي و کاهش افسردگي مي شود.
گرچه داشتن روابط اجتماعي با ديگران و بودن در جمع، يکي از عوامل کاهش دهنده ي استرس است، ولي گاهي اوقات، براي فکر کردن و تجديد قوا، نياز است تنها باشيد، مثلا يک فيلم مفيد يا آرامش دهنده ببينيد، يا بعدازظهرتان را به خواندن کتاب يا گشتن در پارک بگذرانيد.
* هنگام پياده روي، تمرکز کنيد:
حتما مي دانيد ورزش کردن خيلي بهتر از داروهاي آرام بخش براي کاهش استرس و عصبانيت مفيد است. اما تمرکز فکري هنگام پياده روي مي تواند آن را بسيار سودمندتر کند.
در يک تحقيق، محققان 135 نفر را به 4 گروه پياده روي تقسيم کردند. گروه اول پياده روي تند انجام مي دادند و گروه دوم پياده روي آرام. گروه سوم پياده روي آرام همراه با تمرين تمرکز و گروه چهارم يک نوع از تايچي را تمرين مي کردند.
براي تمرين تمرکز از گروه سوم خواسته شد به گام هاي شان توجه کنند و همراه با گام هايشان 1، 2، 1، 2 را تکرار کنند و همزمان اعداد را در ذهن شان مجسم کنند. تمرکز، يک تکنيک روحي رواني براي دسترسي به آرامش و يک حالت جسمي است که در آن ضربان قلب آرام مي شود و فشار خون پايين ميآيد.
نتايج اين تحقيق نشان داد که در گروه سوم، استرس به طور واضحي کاهش پيدا کرده بود و افراد آن کمترين حس منفي و بيشترين حس مثبت انديشي را درباره خود داشتند.
بالاتر از همه، اينکه مقدار کاهش استرس در گروه سوم، مشابه گروه اول بود.
* روابط صميمي داشته باشيد:
در يک تحقيق با بيش از 1300 مرد و زن از سنين مختلف مشخص شد کساني که دوستان صميمي بسياري داشتند، داراي فشارخون بهتر، سطح کلسترول و قندخون سالم تر و سطح هورمون هاي استرس زاي کمتري نسبت به افرادي که يک يا دو دوست صميمي داشتند، بودند. همچنين اين نتايج بين خانم ها و آقاياني که روابط خوبي با خانواده و همسران و پدر و مادرهايشان داشتند، ديده شد و نيز مشخص شد، افرادي که احساس تنهايي مي کنند و افسرده و منزوي هستند، 3 تا 5 برابر بيشتر از کساني که احساس عشق و ارتباط و اجتماعي بودن دارند، دچار مريضي و مرگ زودرس ميشوند.
* معنويت تان را تقويت کنيد:
براي خيلي از انسان ها، تقويت اعتقادات مذهبي به زندگي شان مفهوم خاصي ميدهد و درکشان از باورهاي ديني، باعث توجه به آخرت و دوري از گرفتاري هاي زندگي ميشود. حتي اگر مذهبي نباشيد، معنويت مي تواند برايتان سودمند باشد.
* به داشته هايتان فکر کنيد نه به نداشته هايتان:
کساني که هر روز آثار جنبه هاي مثبت زندگيشان (سلامتي، خانواده خوب، دوستان صميمي، تحصيلات عاليه، کار مورد علاقه و ...) را بررسي مي کنند، شادترند.
ترجمه: سارا جمالآبادي
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید