گروهي از دانشمندان در بررسي هاي خود نشان دادند که حداقل 15 دقيقه خنده در روز ميتواند همانند ورزش و داروهاي کاهنده کلسترول از قلب محافظت کند.
دانشمندان دانشگاه مريلند که نتايج يافته هاي خود را در کنگره کارديولوژي اروپا در پاريس ارائه کردند نشان دادند تاثيرات مثبتي که خنديدن بر روي شريان ها مي گذارد، برابر با فوايد فعاليت هاي جسمي و داروهاي استاتين است.
اين تحقيقات نشان مي دهد که براي کسب اين فوايد حداقل بايد 15 دقيقه در روز خنديد.
اين محققان به منظور دستيابي به اين نتايج، وضعيت اندوتيال (پوشش داخلي رگ هاي خوني) را در گروهي از افراد قبل و بعد از تماشاي يک نمايش سرگرم کننده و خنده دار و يک نمايش غم انگيز با هم مقايسه کردند.
نتايج اين مشاهدات حاکي از آن است که خنده موجب انبساط رگ هاي خوني حداکثر تا سقف 50 درصد مي شود. اين انبساط رگ ها در پيشگيري از انقباض شرياني، سکته و ايست قلبي نقش مهمي ايفا مي کند.
بخنديد تا سالم بمانيد
بر اساس تحقيقات جديد دانشمندان، قهقهه ميزان هورمون هاي استرس زا را در خون کاهش مي دهد. پژوهشگران دانشگاه پزشکي لوما ليندا، با نمايش يک فيلم کمدي، 16 مرد را در موقعيت خنده آور قرار دادند و ميزان هورمون هاي استرس مانند کورتيزول، اپي نفرين و دوپاک را در خون آنان، قبل، حين و بعد از نمايش فيلم، اندازه گيري کردند.
نتايج اين بررسي نشان مي دهد هورمون هاي استرس در خون افراد بر اثر تماشاي فيلم خنده دار به ميزان چشمگيري کاهش مي يابد.
به گفته پژوهشگران، قرار گرفتن در موقعيت هاي مثبت، با کاهش هورمون هاي استرس، از عوارض ناشي از افزايش مزمن اين هورمون ها پيشگيري مي کند. محققان با توجه به نتايج اين پژوهش توصيه مي کنند، در برنامه هاي کاهش استرس و فشارهاي رواني از موارد خنده آور استفاده شود.
تحقيقات علمي نشان مي دهند تغيير دادن حالت لب ها و نمايش يک تبسم ساده، حتي اگر هيچ دليلي نيز نداشته باشد، نقش مهمي در تغيير روحيه افراد دارد. اين فرآيند در اوقاتي که افراد دچار درگيري هاي شديد ذهني هستند، بيش از هر زمان ديگري به چشم مي آيد
بخنديد و از دارويي به نام خنده غافل نشويد
پژوهشگران تاکيد مي کنند که خنده مانند دارويي براي تمام نقاط بدن عمل مي کند. اگر امروز خنديده ايد بدانيد که کار خوبي انجام داده ايد، چون اکثر مردم زندگي را زيادي جدي مي گيرند، اما کساني که مي خندند سالم تر هستند، چون خنديدن کمک مي کند از استرس رهايي يابيد.
اگرچه خنديدن در ابتدا باعث افزايش ضربان قلب مي شود، اما بزودي به ميزان قابل توجهي قلب آرام مي شود و در نتيجه فشار خون کاهش پيدا مي کند.
به گفته روانشناسان، خنديدن باعث آرامش ماهيچه هاي اسکلتي و نگهدارنده مي شود و در نتيجه گردش خون را در ماهيچه ها بهبود مي بخشد. خنديدن همچنين هورمون استرس را از بين ميبرد و باعث ترشح هورمون هايي مي شود که با شادي در ارتباط هستند.
به علاوه خنده سيستم دفاعي بدن را تقويت ميکند و از بدن در برابر سرطان و بيماري هاي قلبي محفاظت مينمايد.
به خنده نگاه علمي کنيد
خنده بهترين درمان است. اين عبارت براي بسياري از مردم شناخته شده و درصد بالايي از آنها نيز به آن ايمان دارند. در حقيقت در فرهنگ تمامي مردم جهان، خنده به عنوان عاملي مثبت و اثرگذار در بهبود خلق و خوي انساني در نظر گرفته مي شود و به همين دليل دانشمندان زيادي به بررسي نقش آن در افزايش کيفيت زندگي انسان ها پرداخته اند. اگر از ديد علمي به خنده نگاه کنيم، متوجه وجود حقايقي جذاب در دل آن ميشويم.
تحقيقات نشان مي دهند گوش دادن به يک لطيفه ساده ميتواند سطح خشم و عصبانيت در فرد را تا حد زيادي کاهش دهد. اين کاهش خشم ممکن است تنها در عرض چند ثانيه صورت گيرد، حال آنکه نمي توان راهکاري با چنين تاثيرگذاري زياد در اين گونه مواقع پيدا کرد.
از آن گذشته سرزندگي و خوشحالي که پيامد رضايت بخش خنده هستند، نقش قابل توجهي در کاهش استرس هاي رواني دارند و جالبتر اين است که برخي از دردهاي مزمن نيز به واسطه خنده تسکين نسبي پيدا ميکنند.
وقتي تحقيقات نشان مي دهند که در حين خنديدن ماهيچه هاي کمتري از صورت به کار گرفته مي شوند تا در زمان گريه کردن، منطقي است که بيشتر بخنديم. بخنديم و از زندگي لذت ببريم
برخي از افراد بر اين باورند که براي خنديدن بايد حتما دليلي وجود داشته باشد، حال آنکه تحقيقات علمي نشان مي دهند تغيير دادن حالت لب ها و نمايش يک تبسم ساده، حتي اگر هيچ دليلي نيز نداشته باشد، نقش مهمي در تغيير موقتي روحيه افراد دارد. اين فرآيند در اوقاتي که افراد دچار درگيري هاي شديد ذهني هستند، بيش از هر زمان ديگري به چشم مي آيد.
خنده به جوان ماندن مغز کمک زيادي مي کند. در گذشته تحقيقات زيادي براي روشن شدن تاثير واقعي خنده بر مغز و ساختار آن صورت گرفته که يکي از آنها با نتايج جالبي همراه بوده است. اين تحقيق که در دهه 70 ميلادي انجام شد نشان داد افراد مسني که همواره در زندگي خود ميخنديدهاند در مقايسه با پيرمردها و پيرزن هاي اخمو و همواره عصباني، از ساختار مغزي سالمتري برخوردار بوده اند که هنوز آمادگي کسب اطلاعات و پردازش آنها را دارد.
با توجه به نتايج تحقيقات مختلف مي توان گفت، خنده بهترين درمان براي تسکين هرچند موقتي همه درده است.
افرادي که همواره خنده رو هستند، چهره جذاب تري نيز دارند که در مواقع ناراحتي و غصه به کمک شان آمده و ظاهري مناسب به آنها مي دهد.
نوع خنده تعيين کننده طول عمر است!
پژوهشگران اخيرا از اين مسئله که خنديدن باعث طول عمر ميگردد فراتر رفته و به اين نتيجه رسيده اند که نوع خنده در هر فرد، با افزايش طول عمر وي رابطه مستقيم دارد.
به نوشته نشريه علوم رواني (psychological science)، پژوهشگران با بررسي تصاوير مربوط به 230 ورزشکار مشهور که هم اکنون در قيد حيات نيستند، نحوه خنديدن اين افراد را به سه بخش لبخندهاي جزئي، خنديدن متوسط و قهقهه (خنديدن زياد) تقسيم کردند.
بنابر نتايج اين پژوهش کساني که در زمره سومين گروه قرار گرفته بودند، از دو گروه ديگر بيشتر عمر کرده بودند.
بر اساس اين پژوهش، ميانگين طول عمر افراد داراي لبخند جزئي تنها به 45 سال مي رسيد. در حالي که اين ميانگين در افراد داراي خنده هاي متوسط 5/72 سال و در گروه قهقهه زنان به 9/79 سال (نزديک به دو برابر گروه اول) ميرسيد.
پس توصيه پژوهشگران را جدي گرفته و تا مي توانيد بيشتر و بيشتر بخنديد.
فرآوري: نيره ولدخاني
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید