جعفري Parslery نام علمي Petroselinum sativum
گياه شناسيجعفري گياهي است علفي ، دوساله و معطر كه ارتفاع آن تا 70 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن برنگ سبز تيره و داراي بريدگيهاي لوزي يا مثلث شكل با تقسيمات رفعي است .
گلهاي جعفري كوچك برنگ مايل به سبز و بصورت چتر يم باشد ميوه آن كوچك به درازاي 2 ميليمتر و به قطر يك ميليمتر و داراي بوئي معطر است
خواص داروئي:
خواص تخم جعفري
تخم جعفري از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است .
1)ضد نفخ شكم است .
2)شريان ها و رگ ها راتميز مي كند .
3)ادرار آور و قاعده آرو است .
4)براي درمان تب نوبه بكارمي رود .
خواص ريشه جعفري
1)ريشه جعفري اشتها آور است .
2)ادرار آور و قاعده آور است .
3)سنگ كليه را دفع مي كند .
4)براي درمان اسهال بايد 20 گرم ريشه جعفري را در يك ليتر آب دم كرده و تنقيه كنيد .
5)دم كرده ريشه جعفري براي درمان تنگي نفس بكار مي رود.
6)براي درمان سرخك مفيد است .
خواص برگ و ساقه جعفري
1- براي رفع لكه ها و جوش هاي صورت دم كرده جعفري را روي پوست صورت بماليد .
2-براي روشن شدن رنگ پوست مقدري جعفري را در نيم ليتر آب به مدت 5 دقيقه بجوشانيد و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئيد بعد از يك هفته پوست صورت شما روشن مي شود.
3-دم كرده جعفري ضد تب است .
4-دم كرده برگ جعفري براي بواسير و سنگ كليه مفيد است .
5-خوردن چاي جعفري به هضم غذا كمك مي كند .
6-بعد از خوردن سير براي برطرف كردن بوي دهان جعفري بجويد.
7-جعفزي نفس را خوشبو مي كند.
8-براي درمان ضرب خوردگي و خون مدرگي له شده برگ و ساقه جعفري را روي عضو ضرب ديده بگذاريد .
جعفري يک نوع سبزي محسوب ميشود اما ريشه و تخم آن هم خاصيت درماني دارد که در زير خواهد آمد.
جعفري؛ خوش بوكننده طبيعي دهان
گاهي اوقات ممكن است دهان شما بوي بد و نامطبوع بگيرد كه هم براي خودتان و هم براي ديگران آزار دهنده است و چه بسا كه حتي شما را از ارتباط گرفتن با ديگران گريزان ميكند.
گاهي خوردن پياز و سير در آخرين وعده غذايي موجب بوي نامطبوع دهان ميشود.
سايت اينترنتي ارگانيك به تازگي مقالهاي را منتشر كرده كه در آن سه شگرد خانگي ساده و بي دردسر براي رفع بوي بد دهان و مطبوع كردن بازدم ارائه شده است.
هر يك از اين سه روش به پاكسازي فضاي دهان كمك ميكنند و ميزان مواد سمي را در آن به حداقل ميرسانند. اين سه راهكار عبارتند از:
1- جويدن مقداري سبزي جعفري بعد از غذا كه به تازه شدن بازدم كمك ميكند. جعفري منبع غني از كلروفيل است كه به عنوان يك خوشبوكننده طبيعي دهان عمل ميكند. اين سبزي هم چنين مثل يك خنك كننده طبيعي در دهان احساس تازگي و تميزي ايجاد ميكند.
2- مسواك كردن با جوش شيرين نيز در رفع بوي نامطبوع دهان بسيار موثر است چون مولكولهاي بو را به خود جذب ميكند و خواص ضدباكتريايي دارد. براي اين منظور مقداري جوش شيرين روي مسواك خود بريزيد و دندانها و روي زبان را با آن مسواك بزنيد تا تاثير معجزه آساي آن را در پاكسازي دهان مشاهده كنيد.
3- استفاده از چاشنيهاي معطر مثل ميخك، دانههاي هل و رازيانه نيز پس از هر وعده غذايي در رفع بوي بد دهان بسيار موثر است. اين چاشنيهاي گياهي خواص ضدميكروبي دارند و بهداشت دهان و دندانها را بهبود ميبخشند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید