تره فرنگي يکي از سبزي هاي پُر خاصيتي است که رويش آن در فصل بهار بيشتر است. اين سبزي از خانواده ي پياز و مانند آن سودمند و سرشار از ويتامين و املاح معدني بوده و داراي برگهاي سبز رنگ به شکل نوار با غلاف دراز است.
تره فرنگي 2 نوع دارد؛ يکي پيازش کوچکتر و ديگري بزرگ تر است. اغلب آن هايي که پياز بزرگ تر دارند را خام نميتوان خورد و معمولا به صورت پخته در تهيه سوپهاي مختلف و کوکو به کار مي برند.
تره هايي هم که پياز کوچکتر دارند را به صورت خام در سالاد سبزي استفاده مي کنند.
خواص تغذيه اي و درماني
تره فرنگي سرشار از ويتامين هاي B و C و داراي مقادير قابل توجهي املاح معدني نظير: آهن(عامل اکسيژن رساني به خون)، منيزيم(ضد سرطان)، گوگرد(ضدعفوني کننده قوي)، پتاسيم(کاهش دهنده فشار خون)و فسفر(تقويت کننده حافظه)است.
البته خوب است بدانيد ويتامين C، آهن، منيزيم و کلسيم تره فرنگي کمتر از سبزي تره است. معمولا سوپ تره فرنگي را به بيماران مبتلا به سوء هاضمه و کساني که مبتلا به رماتيسم و کمخوني هستند توصيه ميکنيم. اين سوپ معده هاي ضعيف را تقويت کرده و در عين حال خاصيت مليني دارد.
اين سبزي در هنگام پخته شدن از خود لعاب لزجي تراوش مي کند که به همراه تار و پود سلولزي اش مي تواند بقاياي مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا براي مبتلايان به يبوست و بواسير بسيار نافع است.
تمام برگهاي سبز تره فرنگي به دليل دارا بودن مواد گوگردي ضد عفوني کننده قوي بوده و موجب تقويت دستگاه ريوي مي شوند. اين مواد از طريق خون وارد ريه ها شده و عفونت هاي مجاري تنفس و ورم گلو را التيام مي بخشد و از لحاظ خاصيت ادرارآوري در درجه اول قرار دارد. لذا با خوردن خام تره فرنگي در انواع سالادها به حفظ سلامتي خود کمک بسزايي مي کنيد.
مصرف اين سبزي مفيد بعد از غذا، مانع از ترش کردن ميشود و خلط آور خوبي است و غريزه جنسي را تقويت ميکند.
توصيه ها
1 ـ اگر ميخواهيد با تره فرنگي کوکو درست کنيد در هنگام طبخ از شعله ملايم استفاده نماييد تا روغن آن نسوزد و محتويات آن ازجمله تخم مرغ به آرامي پخته و مغزپخت شود. در اين روش پخت، تخريب مواد مغذي به حداقل خود ميرسد ولي به دليل آن که ويتامين C سبزيجات به حرارت حساس است در ضمن پخت از مقدار آن بسيار کاسته مي شود. لذا به همراه اين غذا از سالاد گوجه فرنگي و خيار استفاده کنيد تا کمبود ويتامين C اين غذا جبران شود.
2 ـ در اين کوکو از روغن زياد استفاده نکنيد، چرا که روغن باعث سنگين و دير هضم شدن آن ميشود.
3 ـ به دليل آن که بيشتر سبزيجات حاوي سديم بالايي هستند از مصرف نمک در کوکو يا سوپ تره فرنگي اجتناب کنيد و براي مزه دار کردن کوکو از زرشک و براي خوش مزه تر شدن سوپ از آب ليمو استفاده کنيد. اين مواد علاوه بر ويتامين C سرشار از پتاسيم بوده و مي توانند اثرات نامطلوب سديم را کاسته و جايگزين نمک شوند.
در ضمن جهت مقويتر شدن و خوش مزه و سهل الهضم شدن کوکو مي توانيد از گردو در آن استفاده کنيد.
توجه: اين غذا را ميتوانيد حداکثر تا 2 روز در يخچال نگهداري کنيد و قبل از مصرف مجدد بايد آن را تا دماي 70 درجه سانتيگراد حرارت دهيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید