بروکلي را گياه «سخاوتمند» ميناميم که بي کم و کاست در خدمت سلامت شماست. بروکلي از انواع سبزي و از خانوادهي کلم است که داراي خواص زيادي است.
اين کلم سبز رنگ خوشمزه، ضد سرطان و سرشار از مواد مغذي مفيد براي بدن است. توصيه ميکنيم از اين گياه سبز سخاوتمند نهايت استفاده را ببريد.
بروکلي و قدرت ضد سرطاني اش
بروکلي متعلق به خانوادهي کلمها است و قدرت ضد سرطانياش نيز به همين دليل است. بايد بدانيد که همهي خانوادهي brassicace ها همين خاصيت را دارا ميباشند.
بروکلي از 90 درصد آب تشکيل شده و حاوي مواد مغذي فوقالعادهاي است. يک عدد بروکلي کوچک به اندازهي يک فنجان جو، فيبر و به اندازهي دو عدد پرتقال، ويتامين C دارد. حتي ميتوان از برگهاي بروکلي نيز استفاده کرد چون خوردنياند.
بروکلي و قدرت درماني اش
در بين گياهان خوردني، بروکلي مقام اول مبارزه با سرطان را به نام خود ثبت کرده است. بايد بگوييم که بروکلي خاصيت ضد سرطانياش را مديون ترکيبات گوگردي مثل سولفورفان است و بوي آن نيز ناشي از همين ماده است. سولفورافان ژنهاي ما را از خطر افزايش آنزيمهايي که به بروز سرطان منجر ميشود، آگاه ميسازد.
شما با افزايش مصرف بروکلي خطر ابتلا به سرطان سينه، ريه، معده و کولون را به نصف ميرسانيد.
در بين گياهان خوردني، بروکلي مقام اول مبارزه با سرطان را به نام خود ثبت
کرده است
همچنين پژوهشهاي متعدد نشان داده است که سولفورافان ميتواند با باکتريهايي که باعث زخم معده ميشوند مقابله کند.
نکته جالب توجه اين است که بروکلي منبع غير لبني کلسيم و پتاسيم بوده و براي استخوانها و فشار خون بسيار مفيد است.
ويتامين C و بتاکاروتن موجود در بروکلي از بروز آب مرواريد در چشمها پيشگيري به عمل ميآورد. اين آنتي اکسيدانها همچنين از سلولهاي مغزي در برابر حمله ي راديکالهاي آزادي که به حافظه آسيب ميزند، حافظت ميکند.
بروکلي و مواد مغذي آن
در هنگام مصرف، گل و ساقهي بروکلي را به مدت سه الي پنج دقيقه بخار پز کنيد.
براي پخت بروکلي از آب زيادي استفاده نکنيد زيرا مواد مغذي آن در آب زياد از بين ميرود.
گلهاي بروکلي داراي بيشترين ميزان بتاکاروتن هستند، اگر شما ساقهي اين گياه را هم دوست داريد ميتوانيد با خيال راحت از آن ميل کنيد زيرا ساقه ي بروکلي نيز حاوي مواد مغذي فراواني است.
ارزش غذايي نصف فنجان بروکلي پخته برابر با يک وعده سبزيجات است.
موقع خريد، بروکليهاي سبز تيره، بنفش يا آبي کمرنگ را انتخاب کنيد که بيشترين ميزان بتاکاروتن و ويتامين C را دارد. از مصرف ساقه هاي خيلي نرم و يا گلهاي زرد صرفنظر کنيد زيرا اين گونه بروکليها خراب هستند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید