گوشت بوقلمون بدون پوست، به طور طبيعي چربي کمي دارد که معادل 1 گرم چربي در هر 30 گرم گوشت است، لذا کساني که داراي رژيم غذايي کم چربي هستند، ميتوانند از آن استفاده کنند.
150 گرم گوشت بوقلمون حدود نيمي از اسيد فوليک مورد نياز روزانه را تامين مي کند. همچنين منبع خوبي از پروتئين، سلنيوم، روي و پتاسيم و ويتامينهاي B1 ، B3 ، B6 و B12 و اسيد آمينه تريپتوفان است.
بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش ميدهد، آرامش و سرحالي ايجاد ميکند، از سرطان جلوگيري ميکند، ترشح هورمون تستوسترون را افزايش ميدهد، سيستم ايمني را تقويت ميکند.
گوشت سفيد و بدون پوست بوقلمون، يک ماده غذايي با پروتئين بالا و چربي کم است. کساني که بايد غذاهاي کم چرب بخورند، ميتوانند از قسمت سفيد گوشت بوقلمون استفاده کنند.
حال هر يک از اثرات مفيد گوشت بوقلمون بر سلامتي بدن را به طور جداگانه برايتان توضيح مي دهيم.
- کاهش کلسترول بد خون:
قسمت روشنتر گوشت بوقلمون که بدون پوست باشد، داراي چربي، چربي اشباع و کلسترول کمتري از گوشت مرغ و گاو است.
- جلوگيري از سرطان:
اسيد آمينه تريپتوفان براي فعاليت سلولهاي T لازم است. سلولهاي T يک نوع از سلولهاي سيستم ايمني بدن هستند که سلولهاي سرطاني را از بين ميبرند. در فقدان تريپتوفان، سلول T فعال ميميرند.
- ايجاد آرامش و سرحالي:
ناقلين عصبي از اسيدهاي آمينه تشکيل ميشوند و ناقل عصبي به نام "سروتونين" از اسيد آمينه تريپتوفان تشکيل شده است. سروتونين باعث سرحالي و آرامش در بدن ميشود. لذا مصرف غذاهايي مثل بوقلمون باعث سرحالي ميشود.
در يک بررسي، به 15 خانمي که سابقه ي ابتلا به افسردگي داشتند، دو نوع ترکيب اسيد آمينهاي دادند. يک نوع ترکيب داراي اسيد آمينه تريپتوفان بود و ديگري آن را نداشت. بعد از مصرف ترکيب بدون تريپتوفان، 10تا از اين خانمها دچار علائم افسردگي موقتي، ولي قابل توجه شدند. ولي بعد از مصرف ترکيب حاوي اسيد آمينه تريپتوفان هيچ نوع تغييري در روحيه و حالت رواني اين خانمها مشاهده نشد.
- تقويت سيستم ايمني بدن
مدارک زيادي وجود دارد که نشان ميدهد اسيدآمينه تريپتوفان، نقش اساسي در سيستم ايمني بدن به عهده دارد. يک مطالعه روي موشها نشان داد که متابوليتهاي تريپتوفان (مولکولهاي ناشي از تجزيه تريپتوفان در بدن) اثر داروهايي را دارند که براي کاهش علائم بيماري ام اس استفاده ميشوند. بيماري ام اس يک نوع بيماري مربوط به سيستم ايمني بدن است.
- افزايش هورمون تستوسترون
پروتئين موجود در گوشت بوقلموني که به طور طبيعي (بدون استفاده از مواد شيميايي و هورموني( پرورش داده شده است، ميزان هورمون تستوسترون را در بدن آقايان، در حد مطلوب نگه ميدارد. ولي هورمونهايي که در پرورش بوقلمونهاي صنعتي استفاده ميشوند، توليد هورمون استروژن) هورمون زنانه ( را افزايش و هورمون تستوترون را کاهش مي دهند.
کمبود پروتئين در برنامه غذايي مردان مسّن، منجر به افزايش گلوبولين باند شده با هورمون جنسي و کاهش فعاليت هورمون تستوسترون ميشود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسي و توده عضلاني و گلبولهاي قرمز خون ميشود و منجر به پوکي استخوان ميگردد.
- بهبود کمخوابي
اسيد آمينه تريپتوفان نقش مهمي در خوابيدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلايان به بيخوابي مزمن ميشود.
* هشدارها:
1- گوشت بوقلمون داراي اسيد آمينه پورين است، لذا مبتلايان به نقرس بايد آن را به ميزان خيلي کم مصرف کنند.
2- گوشت بوقلمون داراي مقدار کمي اگزالات است. لذا بيماران مبتلا به سنگ کليه اگزالاتي، خيلي کم بايد آن را بخورند.
3- بوقلمونهايي که به طور طبيعي و ارگانيک پرورش داده ميشوند، هيچ نوع هورمون و آنتي بيوتيکي در بدن خود ندارند.
4- تقريبا تمامي چربي بوقلمون در پوست آن موجود است. همچنين گوشت تيره رنگ آن چربي بيشتري از گوشت روشنتر (سفيد) آن دارد. لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامي پوست آن را جدا کنيد. همچنين افراد مبتلا به چربي خون بالا بهتر است از گوشت روشنتر آن استفاده کنند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید