مواد غذایی تأثیر زیادی روی سلامت و آرامش تکتک ما دارد. برای همین توصیه میکنیم از این به بعد زمانی که یک درد ناگهانی به سراغتان میآید بیخیال مسکن و آرامبخش شوید و یک فنجان چای، یک عدد هویج یا یک تکه شکلات میل کنید.
ماهی
اگر افسردهاید یا دل و دماغ ندارید بدانید که اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد، ماکرو، ماهی تن و ماهی ساردین به وفور وجود دارند اگر با مواد غذایی دیگر مصرف شوند تأثیر خیلی زیادی در رفع افسردگی دارند.متخصصان حوزه تغذیه توصیه دارند که افراد بزرگسال هر هفته دو مرتبه ماهی بخورند و افرادی که از مشکلات روحی رنج میبرند روزانه حداقل 1 گرم قرص امگا 3 مصرف کنند.
شیر
آیا میدانید که کمبود ویتامین D خطر ابتلا به سرطان و ام اس را بالا میبرد؟ نتایج پژوهشی که در سال 2008 به چاپ رسید نشان میدهد که کمبود ویتامین D میتواند به افسردگی هم منجر شود. محققان هلندی روی 1282 سالمند بررسیهایی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند میزان ویتامین D در افرادی که از افسردگی رنج میبرند به میزان 14 درصد کمتر از بقیه است.
اگر مدام احساس میکنید که دل و دماغ ندارید به فکر پر کردن باک ویتامین D تان باشید. برای این کار به سراغ شیر، شیر سویا و کره بروید که حاوی ویتامین D میباشد. ماهی، جگر و زرده تخممرغ نیز حاوی این ویتامین میباشد. توصیه میکنیم هر روز 15 دقیقه آفتاب بگیرید. اگر تصور میکنید دچار کمبود این ویتامین شدهاید با نظر پزشک مکمل مصرف کنید.
قند
قند خاصیت مسکنی دارد. به عقیده متخصصان حوزه تغذیه قند این قدرت را دارد که دردهای شدید را تسکین بدهد. البته این ماده غذایی تأثیری در تسکین دردهای مزمن ندارد. البته قند که میگوییم منظورمان الزاماً گلوکز یا کربوهیدراتهای دیگر نیست بلکه منظورمان همان طعم شیرین است. قند و کلا طعم شیرین باعث تولید «آندورفین» همان مسکن و آرامبخش طبیعی بدن شده و احساس درد را در افراد مختلف کاهش میدهد.
اگر دغدغه اضافهوزن دارید و میترسید با افزایش مصرف قند چاق شوید بهتر است از جایگزینهای آن استفاده کنید. میتوانید از گیاه استویا کمک بگیرید که همان اثرات قند را دارد اما قند خونتان را بالا نمیبرد و مشکلی برایتان ایجاد نمیکند.
غلات و سبزیجات سبز
سبزیجات سبز و غلات غنیشده برای مغز مفیدند. محققان فنلاندی به مدت 10 سال روی 2313 نفر بررسیهایی انجام دادند. نتایج این بررسیها نشان میدهد افرادی که فولات یا همان ویتامین B9 کمتری مصرف میکنند بیشتر در معرض افسردگی قرار میگیرند. این ویتامین همانی است که با مصرف عدس، اسفناج، توتها و میوههای ریز بی هسته، پرتقال و آووکادو نصیبتان میشود. توجه داشته باشید که کمبود ویتامین B12 (محصولات لبنی، تخممرغ) و ویتامین B6(موز، سیبزمینی و غلات غنیشده) نیز میتواند شما را در معرض بدخلقی و افسردگی قرار دهد. محققان معتقدند که این ویتامینها باعث ترشح «سروتونین» میشوند که وظیفه کنترل خلق و خو را برعهده دارد.
چای
یک فنجان چای سر حالتان میآورد. به عقیده محققان افرادی که هر روز یک فنجان چای مینوشند کمتر از افرادی که چای نمینوشند افسرده میشوند. این محققان معتقدند افرادی که بیش از 5 فنجان در روز چای مینوشند از افسردگی رنج نمیبرند. در نهایت اینکه باید بدانید «تانین های» موجود در چای خواص آرامبخشی دارند و دردها را تسکین میدهند.
هویج، سیبزمینی شیرین و کدو
سبزیجات سبز رنگ حاوی بتاکاروتن هستند که نه تنها برای بهبود قوه بینایی مفید هستند بلکه تأثیر مثبتی روی مغز نیز دارند. به عقیده محققان افرادی که بتاکاروتن بیشتری مصرف میکنند و یا مکمل دریافت میکنند عمر طولانیتر و عملکرد مغزی بهتری دارند.
قهوه
محققان انگلیسی 48 داوطلب را مورد بررسی قرار دادند. به گروهی از شرکتکنندهها کافئین و به گروه دیگر پلاسبو دادند. سپس از آنها خواستند که به چند تست و امتحان جواب بدهند. بررسیها نشان داد که کافئین توانایی و قابلیت ذهنی داوطلبهایی که کافئین دریافت کرده بودند را افزایش میدهد. محققان مشاهده کردند که کافئین اثرات متفاوتی روی افراد دارد و برای همین برخی معتاد این نوشیدنی میشوند و برای برخی دیگر چندان خوشایند نیست.
علاوه بر این محققان معتقدند که برای خلاص شدن از سردرد هیچ نوشیدنی مانند یک فنجان قهوه موثر نیست. میپرسید چرا؟ اول به خاطر اینکه کافئین موجود در قهوه به تنگ شدن رگهای خونی کمک میکند. دوم به این دلیل که کافئین مانند مسکنهایی مانند آسپرین عمل میکند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید