سید جواد علوی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: اگر افراد هنگام غم و اندوه غذا مصرف کنند، هضم غذا دچار اختلال میشود.
به گفته وی به دلیل اینکه حرارت غریزی فرد هنگام بروز غم و اندوه را در بدن پنهان میکند و کاهش حرارت غریزی اتفاق میافتد و تنفس نیر به خوبی صورت نمیپذیرد، هضم غذا با اختلال روبه رو میشود.
این کارشناس طب سنتی با بیان اینکه در هنگام ترس و خشم نیز هضم غذا اختلال پیدا میکند، عنوان کرد: در هنگام خشم و غضب حرارت غریزی به حرارت غیر طبیعی و سوزاننده ای تبدیل میشود که بدن را تحریک و مضطرب میکند.
علوی افزود: حرارت غذا باید در حد اعتدال باشد چرا که مصرف غذای بسیار داغ موجب تباهی، سستی معده و سنگینی سر میشود و غذای بسیار سرد موجب کاهش حرارت غریزی، اختلال در هضم میشود و غذا بدن آنکه هضم شود، از معده عبور میکند و بدن از آن نفعی نمیبرد.
وی اضافه کرد: افراد غذا را بر اساس مزاجشان مصرف کنند بسیاری از افراد خودشان متوجه میشوند که مثلاً با خوردن ماست دچار دل درد میشوند و برخی دیگر متوجه میشوند که خرما میخورند بدنشان داغ میکند؛ این خودش نوعی شناخت مزاج است.
این کارشناس طب سنتی گفت: غذاهای رقیق باید قبل از غذاهای غلیظ مصرف شود چرا که زود هضم میشود و از معده عبور میکند ولی این در حالی است که فرد داری معده سالم و قوی است و به هر حال رعایت ترتیب غذا مهم است.
علوی با اشاره به اینکه مواد غذایی گرم؛ بدن را گرم و معتدل میکند، بیان داشت: یکی از عواملی که موجب سردی بدن میشود، مصرف غذاهای سرد و نوشیدنی است.
وی با اشاره به اینکه تاخیر در مصرف غذا موجب بروز مشکلاتی میشود، خاطرنشان کرد: افرادی که با به تاخیر انداختن صرف غذا دچار سر درد و حالت تهوع میشوند، باید غذا مصرف کنند ولی در مواقعی که چنین حالاتی در فرد ایجاد میشود، به دلیل اینکه ممکن است در هضم غذا اختلالی رخ دهد، غذا را کم و با فاصله مصرف کند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید