به گزارش خبرنگار علمی ایرنا از منابع خبری ، این کشف تازه با مقایسه دی ان ای حدود 30 هزار بیمار مبتلا به روماتیسم مفصل یا آرتروز روماتوید با افراد سالم به دست آمده است .
بر اساس نتیجه این تحقیق که در نشریه نیچر منتشر شده است،محققان با مشخص کردن موقعیت دقیق ژن ها و جایگاه کروموزم ها در هر خاصه ژنتیکی، نقشه ای را مشخص کرده اند که عملا می تواند راهنمای ریسک ژنتیکی برای ابتلا به بیماری روماتیسم مفصلی باشد.
آنها امیدوارند بتوانند داروهایی پیدا کنند که مستقیما ایرادهای ژنتیکی در دی ان ای افراد را هدف بگیرد. با این کار می توان هم خطر ابتلا به بیماری را کاهش داد و حتی امید آن هست که به درمان قطعی این بیماری برسند.
پروفسور رابرت پلنج از دانشکده پزشکی هاروارد و سرپرست این گروه تحقیقاتی نتایج این تحقیق را در ارایه داروهایی کلیدی برای بهبود بیماری های پیچیده یا حتی درمان آنها مفید دانست .
پروفسور جین ورتینگتون از مرکز مطالعات ژنتیک منچستر نیز در این مورد گفت : اختلالات ژنتیکی در بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی ، در بیماران مبتلا به نوعی سرطان خون نیز دیده می شود.
نتایج این تحقیق نشان می دهد داروهایی که برای درمان سرطان به کار می روند می توانند برای درمان روماتیسم مفصلی هم مفید باشند و باید هر چه زودتر آزمایش این داروها را شروع کرد.
روماتیسم مفصلی یک بیماری مزمن التهابی است که می تواند در اندام ها و بافت های مختلف بدن پدیدار شود . این بیماری شرایط دردناکی را برای زندگی فرد ایجاد می کند و در صورت درمان نشدن به موقع می تواند به ناتوانی های تحرکی جدی، تخریب غضروف های مفصلی؛ ساییدگی استخوان و به دنبال آن تغییر شکل مفصل منجر شود. این بیماری حتی می تواند دامنه التهاب را به ریه و سفیدی چشم هم برساند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید