هر چند هميشه استفاده از غذاهاي تازه توصيه مي شود و خانم هاي خانه سعي مي کنند از مواد غذايي تازه و سالم در برنامه ي غذايي خانواده ي خود استفاده کنند اما گاهي مجبور مي شوند از کنسروهاي موجود در بازار استفاده کنند در اينجا نکاتي که هنگام استفاده از کنسروها بايد مورد استفاده قرار گيرد ، بيان مي شود:
- اگر متوجه شديد قوطي کنسرو زنگ زده يا ضربه خورده، از خريد آن خودداري کنيد. يادتان باشد که ظرف محتوي کنسرو بايد کاملا سالم باشد و آثاري از نشتي در آن ديده نشود.
- هنگام خريد کنسرو به در آن دقت کنيد. اگر برآمده و متورم باشد زنگ خطري است که احتمال وجود سم داخل کنسرو را نشان ميدهد. در صورتي که بعد از جوشاندن قوطي متوجه شديد در آن برآمده شده، نگران نشويد چون اين اتفاق براي همه کنسروها سالم پيش ميآيد.
- بعد از خريد، کنسرو را در محيط خشک و خنک نگهداري کنيد و پس از باز کردن در، حتماً آن را داخل يخچال بگذاريد. بهتر است ابتدا مواد غذايي کنسرو شده را داخل يک ظرف پلاستيکي يا شيشهاي قرار داده و بعد به يخچال منتقل کنيد.
- به تاريخ توليد، انقضا و پروانه ساخت وزارت بهداشت توجه کنيد .کنسروهايي که فاقد چنين نوشتههايي باشند قابل اعتماد نيستند.
- وجود لکههاي سياه روي در قوطي يا سياه شدن يکپارچه آن نشان ميدهد که يک واکنش شيميايي ميان مواد غذايي و در کنسرو صورت گرفته است. در اين صورت خطري درباره سلامت غذاي کنسرو شده وجود ندارد اما ممکن است عطر و طعم آن از بين رفته باشد؛ البته اين حالت بيشتر درباره مواد غذايي اسيدي رخ ميدهد.
- قوطي کنسرو را در محيط مرطوب يا يخچال نگذاريد چون رطوبت ميتواند زنگ زدگي يا ديگر آلودگيهاي ميکروبي را در کنسرو ايجاد کند.
- اگر بعد از خريد کنسروهاي تازه قصد داريد آنها را در کابينت بچينيد، قديميترها را دم دست بگذاريد و کنسروهاي جديد را به رديفهاي عقبتر منتقل کنيد. اين جوري تاريخ مصرف کنسروها قابل کنترلتر است.
- هنگام چيدمان قوطيها داخل کابينت، کنسروهاي قد بلندتر مانند نخودفرنگي و لوبيا را در رديفهاي عقبي بگذاريد و کوتاهترها را در رديفهاي جلويي قرار دهيد تا همگي آنها جلوي چشم تان باشند.
- هر وقت بعد از باز کردن کنسرو متوجه هر گونه طعم، رنگ يا مزه غيرعادي شديد، شک نکنيد که بايد کنسرو را دور بيندازيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید