من يك غذاي ايده آل براي مبتلايان به مرض قند مي باشم ، و از بستگان گل آفتابگردان هستم .
اسم من سيب زميني ترشي است ، در بعضي از شهرهاي ايران به من شلغم فرنگي مي گويند، در صورتي كه از قديم در آسيا وجود داشته ام ، در كتابهاي گياه شناسي قديم ، مرا به اسم قلقاص ذكر كرده اند، و در بعضي از شهرهاي ترك نشين ايران ، به من ((بياض - يارالماسي )) و ((آق يرالماسي )) صدا مي كنند.
اكثر گياه شناسان قديم مثل بغدادي و ابن بيطار زادگاه مرا هند مي دانند و نوشته اند كه در هند مرا پخته مي خورند، اين روزها در اروپا نيز مرا پخته و كباب كرده ميل مي نمايند، زيرا من بهترين غذا براي مبتلايان به مرض قند مي باشم ، و از توليد آن پيشگيري مي كنم . كساني كه در اثر ابتلاء به مرض قند لاغر و ضعيف مي شوند، غذايي بهتر از من براي تقويت ندارند. آنها را چاق مي نمايم ، غرايز جنسي را بيدار مي كنم ، جهت سرفه و سختي سينه و حنجره مفيد مي باشم .
زود هضم و معالج زخم معده و روده هستم ، تنقيه آب جوشانده ي من ، در معالجه كليه و ورم روده اعجاز مي نمايد، خوردن من جهت استسقاء و اسهال صفراوي مفيد است ، عصاره برگ و شاخه هاي من نيز همين خاصيت را دارند.
ترشي من زودتر هضم مي شود، براي اين كه مرا پخته ميل نماييد اول مرا در آب جوشانده و آب آن را دور بريزيد و بعد آن را با گوشت سرخ كرده و خوراك تهيه نماييد.
سوخته من جهت تقويت مو و ضماد آن جهت معالجه امراض جلدي و زخم پوستي تجويز شده است .
علاوه بر ترشي ، شما مي توانيد مرا به صورت شور نيز درست نماييد. و براي اين كار بهتر است مرا در آب خيارشور بيندازيد و پس از چند روز آماده خواهم شد. اين فرآورده من زياد دوام ندارد و پس از چندي ليز مي شود. و بهتر است زودتر آن را مصرف نماييد. در ساختمان من نشاسته ، تانن ، مواد سفيده اي و چربي و يك ماده ضد مرض قند وجود دارد و تا بخواهيد سرشار از مواد معدني و آنزيم هاي سودبخش مي باشم .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید