نارگيل Coconut
نام علمي nucifera
اسم من نارگيل است ، به من نارجيل ، جوز هندي ، بادنج و رانج هم مي گويند. قامت درخت من به چهل متر مي رسد و در تمام ايام سال داراي ميوه هستم ، زادگاه من بنادر و سواحل درياي هند مي باشد و هر چه درخت من به دريا نزديكتر باشد و از آب شور آبياري شود، ميوه من شيرين تر، شادابتر و چرب تر مي شود. درخت من پس از هفت سال بار مي دهد و بيش از صد سال عمر مي كند.
ميوه من سبز رنگ و پر از آب است . آب آن شيرين و گوارا است ، ولي اگر 24 ساعت بماند مانند شراب تخمير مي شود و پس از چند روز بدل به سركه مي گردد. ميوه من پس از رسيدن سه پوست دارد. پوست اول قهوه اي رنگ بوده و داراي ريشه است . معمولا اين پوست را در آب خيس كرده و بعد مي كوبند تا ريشه هاي آن جدا شود. با اين ريشه ها معمولا طناب درست مي كنند كه با آن لنگر كشتيها را مي بندند. اين طناب در آب شور دريا مقاومت زياد داشته و پوسيده نمي شود و سالها مي ماند. پوست دوم آن سخت و چوبي است و با آن كوزه قليان درست مي كنند و به آن نارگيله يا نارجيله مي گويند و به همين مناسبت يكي از نامهاي كوزه قليان نارجيله است . پوست سوم آن چسبيده به مغز است . ميوه من پس از رسيدن ابتدا داراي شير است ، ولي پس از چندي اين شير غليظ شده و روي مغز به صورت يك جدار چرب است رسوب مي كند..
نارگيل در حدود سه هزار سال پيش در جنوب آُسيا كشت مي شده است . در حال حاضر درخت نارگيل در تمام مناطق استوائي وجود دارد .
مردم اقيانس آرام نارگيل را بعنوان يك غذاي اصلي مصرف مي كنند و از تمام قسمت هاي اين درخت استفاده مي برند . ضرب المثلي در اين مناطق وجود دارد كه مي گويد هر كس كه درخت نارگيل مي كارد براي خودش و براي بچه هايش ،لباس ،ظرف ،نوشابه ،غذا و خانه درست مي كند .
نارگيل معمولا از هندوراس ، پاناما و جمهوري دومينيكين به كانادا وارد مي شود .مقدر بسيار كمي نارگيل در فلوريدا توليد مي شود كه به مصرف داخلي مي رسد
نارگيل درختي است كه بطور قائم بالا مي رود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا يك متر مي رسد
برگهاي آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مركب از چند برگچه باريك و دراز است . طول برگچه ها حدود يك متر مي باشد . رنگ ها سبز روشن است
ميوه نارگيل مانند خوشه ، شامل چندين نارگيل با اندازه هاي مختلف است .
ميوه نارگيل كروي شكل است كه قسمت خارجي آن ضخيم و سفت و متشكل از الياف نباتي و داخل آن نيز صاف و سخت مي باشد . در قاعده نارگيل سه سوراخ ديده مي شود كه چشم هاي نارگيل ناميده مي شود . براي استفاده از مايع داخل نارگيل كه شير نارگيل ناميده مي شود اين سوراخها را بايد با جسم نوك تيزي باز كرد و مايع دارون آنرا بيرون آورد . سپس با چكش آنرا بشكنيد و ا گوشت داخل آن استفاده كنيد . البته مي توانيد بعد از بيرون كشيدن شير ، نارگيل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهايت بمدت نيمساعت قرار دهيد تا نارگيل خود را بشكند .
درخت نارگيل در هر سال حدود پنجاه عد نارگيل مي دهد . نارگيل هنگاميكه نارس است مقدر يبشتري شير دردولي بتدريج ميوه مي رسد مقدرشير آن كمتر مي شود .
براي خريد نارگيل هميشه ميوه اي را انتخاب كنيد كه سنگين باشد ضمنا آنرا تكان دهيد كه صداي شير داخل آنرا بشنوئيد زيرا نارگيل اگر بدون شير باشد حتما كهنه است و يا اينكه شيرش بيرون آمده و هوا كشيده و خراب شده است .
خواص داروئي:
مغز ميوه من سفيد رنگ ، شيرين ، لذيذ و چرب است . خوردن مغز ميوه من حرارت غريزي و جنسي را زياد مي كند، و نيروي جنسي را تقويت مي نمايد، بدن را چاق و فربه مي نمايد، مواد سودايي و بلغمي را از بين مي برد و به همين جهت براي بي حسي اعضا، فلج ، جنون ، ماليخوليا و امثال اينها نافع است . ميوه من كبد را تقويت مي كند. براي زخم معده ، بواسير و تقويت كليه و زياد شدن ادرار و رفع سردي مثانه و درد آن مفيد مي باشد. مغز ميوه من با شكر مولد خون تميز است و مغز كهنه من ايجاد مسموميت كرده ، توليد قي و غش مي نمايد و ضد سم آن پس از شستشوي معده ، خوردن ميوه هاي ترش است . از مغز ميوه من روغني به دست مي آيد كه در صورت تصفيه شدن ، همانند روغن گاو مي باشد و در ايران غالبا آن را با روغن حيواني بطور تقلبي مخلوط كرده ، مي فروشند. سوهان قم را بيشتر با روغن نارگيل درست مي كنند. در صنعت صابون سازي و شامپو سازي ، روغن مغز من بهترين روغن مي باشد. سركه من جهت اخراج كرم معده و كرم كدو مفيد است و چون مقداري مغز نارگيل را در ديگ آبگوشت بيندازيم ، سبب زود پز شدن آن شده و آن را به خوبي مهرا مي كند. ماليدن خاكستر پوست ميوه من به دندان ، آن را سفيد مي كند و ماليدن آن به صورت ، كك مك را از بين مي برد و براي جرب و خارش مفيد است . رنگ رخسار را باز مي كند، مخلوط خاكستر ميوه من با حنا مو را تقويت كرده و از ريزش آن جلوگيري مي كند، خوردن ميوه من جهت تقويت حافظه و فهم مفيد بوده درد كليه و مثانه را تسكين مي دهد و بادشكن مي باشد. چنانچه بعد از خوردن داروهاي ضد كرم مقداري روغن نارگيل خورده شود، در افتادن كرم مؤ ثر است . ماليدن روغن كهنه من درد كمر و زانو و بواسير را تسكين مي دهد براي معالجه بواسير بهتر است روغن كهنه مرا با روغن هسته زرد آلوي تلخ مخلوط كرده و بكار بريد
گوشت سفيد نارگيل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و شير نارگيل كمي گرم و مرطوب است
1)نارگيل بدليل داشتن چربي زياد و مواد مغذي چاق كننده است
2)حرارت داخلي بدن را افزايش مي دهد
3)براي خوشبو كردن دهان مفيد است
4)ضعف كبد را درمان مي كند
5)براي برطرف كردن بواسير مفيد است
6)ادرار را زياد مي كند
7)درد مثانه را رفع مي كند
8)زخم هاي بدن را مداوا مي كند
9)كرم معده و روده ، مخصوصا کرم كدو را از بين مي برد
10)براي تقويت دستگاه هاضمه مفيد است
11)ريشه درخت نارگيل ضد تب و ادرار آور است
12)ريشه درخت نارگيل براي ناراحتي هاي كبدي مانند يرقان مفيد است
13)دم كرده ريشه درخت نارگيل براي معالجه اسهال خوني مفيد است
14)براي دفع سنگ كليه شير نارگيل را با برگ سنا مخلوط كرده و بنوشيد
خواص شير نارگيل
1-شير نارگيل هم ملين و هم ضد اسهال است
2-براي رفع اسهال خوني مفيد است
3-براي برطرف كردن آب آوردگي بدن از شير نارگيل استفاده كنيد
4-شير نارگيل ضد سم است
5-براي پائين آوردن تب مفيد است
6-براي معالجه بيماريهاي پوستي مفيد است
خواص روغن گوشت نارگيل
روغن نارگيل از تقطير گوشت سفيد نارگيل بدست مي آيد
1-براي معالجه بيماريهاي پوستي بكار مي رود
2-حافظه و هوش را تقويت مي كند
3-درد مثانه را رفع مي كند
4-كرم كدو و کرمهاي ديگر روده را دفع مي كند
5-در درمان كمر درد موثر است
6-معالج بواسير است
7-محرك نيروي جنسي است
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید