کلسیم موجود در شیر و لبنیات به ویژه ماست و پنیر قادر به جذب عناصر سنگین است و میتواند با فلزات سنگین نظیر سرب ترکیب شده و باعث دفع آنها از بدن شود.
شیر یکی از مهمترین منابع دریافت ویتامین D است که به دلیل ویژگی خاص خود، مصرف روزانه آن میتواند مانع جذب ذرات آلاینده به ویژه ذرات فلزی شود.
مصرف شیر باعث نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی مری و معده میشود.
مصرف انواع ماست از جمله ماستهای پروبیوتیک برای به حداقل رساندن مشکلات گوارشی انتخاب مناسبی است.
شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم و کلسیم خنثی کننده سموم است.
كارشناسان تغذيه مصرف روزانه 2 تا 4 واحد شیر و فرآوردههای آن را توصیه و عنوان ميكنند: مصرف روزانه 2 لیوان شیر، یک لیوان ماست و 45 گرم پنیر مناسب است.
بیشترین میزان جذب کلیسم برای ساخت استخوان سنین 8 تا 18 سالگی است و پس از 30 سالگی جذب کلیسم توسط استخوانها و روده روند کاهشی پیدا میکند.
كارشناسان با بیان اینکه مصرف فرآوردههای لبنی برای رشد و سلامت ضروری است، ميگويند: افرادی که تا سن 30 سالگی مقدار مناسبی از کلسیم را دریافت و ذخیره میکنند در سنین میانسالی و سالمندی یا به عارضه پوکی استخوان دچار نمیشوند یا درصد ابتلا به آن ناچیز است.
وی شیر را اکسیر جوانی معرفی کرد و افزود: شیر به دلیل دارا بودن 6 ماده مغذی مورد نیاز بدن غذایی کامل محسوب میشود.
با اینکه قابلیت جذب کلسیم شیر بیش از 3 برابر قابلیت جذب قرص های کلسیمی است، وجود ویتامینD، لاکتوز و ترکیبات پروتئین و فسفر دار مانند کازئین از دلایل افزایش جذب کلسیم شیر است.
بسیاری از افراد به جای مصرف شیر به مصرف مکمل ها روی میآورند اما با توجه به آنکه مصرف مستمر داروها ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد، بهتر است شیر و فرآوردههای لبنی جایگزین دارو شود.
شیر منبع مهم ید است و ید عامل افزایش بهره هوشی و قدرت یادگیری است این ماده غذایی پرخاصیت، حاوی فسفر، ویتامین D و انواع ویتامین های دیگر نظیر ویتامینE وB است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید