مروري بر خواص هل
هل سبز
يكي از چاشني هاي معطر مورد استفاده در بعضي از غذاها، نانها، شيريني ها و به خصوص مرباها، هل است.
البته در مقام مقايسه، هنديها و پاكستانيها بيشترين مصرف كننده هاي هل در جهان هستند.
شايد جالب باشد بدانيد هل، ميوه گياهي از تيره زنجبيل هاست و انواع مختلف آن شامل هل سياه، هل سفيد و هل سبز است كه نوع سبز آن عطر تندتري دارد.
در ايران بيشتر از هل سبز استفاده مي کنند.(تصوير اول هل سبز، تصوير دوم هل سياه و تصوير سوم هل سفيد را نشان مي دهد).
فوايد هل:
هل سياه
- دانه هل تقويت كننده معده، ضد نفخ و بادشكن است؛ در ضمن به هضم غذا نيز كمك مي كند.
- از هل به عنوان دارو براي معالجه سرفه، سرماخوردگي و تب استفاده مي كنند.
- در صورتي كه عرق بدبويي داريد يا دهان شما بوي خوبي نمي دهد، 6 گرم هل را( با غلافش) بهصورت چاي دم كنيد و در طول يك روز به مرور بنوشيد.
- براي درمان استفراغ و تهوع نيز توصيه مي شود، مقداري دم كرده هل مصرف كنيد.
- هل تقويت كننده قلب و اعصاب نيز است، ولي ميگويند مصرف زياد آن هم تپش قلب را افزايش مي دهد و هم براي بيماريهاي روده و ريه مفيد نيست.
- مصرف هل براي رفع سردرد و كاهش حملات بيماري صرع نيز توصيه مي شود.
هل سفيد
براي عطرآگين كردن غذا، شيريني يا مربا، حتما لازم نيست غلاف آن را باز كرده و دانه هاي سياه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهيد، بلکه ميوه هل با همان غلاف نيز به اندازه كافي غذاها را خوش طعم مي كند؛ مگر آنكه طعم جويدن دانه هاي هل در دهانتان را دوست داشته باشيد.
علاوه بر اين، بعضيها هنگام دم كردن چاي، چند دانه هل يا يك عدد ميوه هل را در قوري مي اندازند و همراه با چاي، آن را دم ميكنند. اين چاي، هم خوش طعم تر ميشود و هم خاصيت درماني دارد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید