پر از املاح معدني هستم .
اگر طالب كسب ويتامين هاي گوناگون هستيد، به سراغ من بياييد.
حريره من با شكر و بادام براي خونريزي سينه مفيد است .
براي معالجه كك و مك طبق دستور از من استفاده كنيد.
در فارسي مرا گندم و نيم كوفته ي مرا بلغور نامند. عربي من حنطه است . من اولين خوراكي هستم كه انسان را به سوي خود جلب كردم و بطوري كه در قصص مذهبي آمده است ، براي اولين بار با آدم و حوا گفتگو كرده و نختسين غذايي هستم كه انسان اوليه خورده است : ((پدرم روضه ي رضوان به دو گندم بفروخت - ناخلف باشم اگر من به جوي نفروشم )) - من مهمترين غله اي هستم كه انسان مصرف مي كند و كليه ي مواد شانزده گانه اي كه مورد نياز ماشين بدن انسان است ، در من جمع مي باشد، ولي متاءسفانه وقتي مرا با آسياب هاي بزرگ خرد مي كنيد و با الك هاي خانه ريز الك مي نماييد، دوازده ماده مرا گرفته و دور مي ريزند و به همين جهت است كه آرد سفيد هنري جز سوختن ناقص ندارد، و در معده ي شما تخمير شده ، توليد يبوست مي كند. برشته و آب پز من دير هضم و نفاخ است ولي آرد من كه با كمي نخاله باشد غذاييت زياد دارد، مشروط بر اينكه خمير آن بر آمده و رسيده باشد. نان فطير و ناني كه آرد آن بسيار نرم شده و در آن مطلقا سبوس نباشد مانند نشاسته دير هضم بوده ، غذاييت چنداني ندارد. من داراي انواع و اقسام بوده و بيش از دو هزار نژاد از من تاكنون ديده شده است .
تركيبات شيميايي
هر چند مواد متشكله من در انواع مختلف فرق مي كند، ولي بطور متوسط درصد قسمت من مواد زير ديده مي شود:
آب 65/13 درصد - سلولز 53/2 درصد - نشاسته و دكسترين 77/66 درصد - مواد قندي 45/1 درصد - مواد معطر 85/1 درصد - مواد سفيده اي و گلوتن 85/12 درصد - چربي 75/1 درصد - ضمنا مقدار كافي املاح معدني و ويتامين هاي گوناگون داشته و براي انسان غذاي نسبتا كاملي هستم كه تاكنون بدل خوبي براي من پيدا نشده است . علاوه بر مصرف تغذيه ، من داراي اثر درماني بسيار مي باشم .
اگر آرد مرا بر روي پوست مالش دهيد، التهاب و ورم آنرا از بين مي برم و به همين منظور، از قديم مرا در تسكين التهاب ، باد سرخ بكار مي بردند و براي اين منظور با مقداري مواد ضد عفوني كننده همراه مي نمودند تا ميكرب آنرا نيز از بين ببرم . در صنعت از آرد من نشاسته مي گيرند. ضماد سوخته ي من با موم و روغن جهت جلاي رخسار بي نظير است - من چاق كننده و مقوي غرايز جنسي هستم ، و بين غذاهايي كه با من ساخته مي شود، سمنو از همه قوي تر است ، پخته من با شكر و بادام به صورت حريره ، چنانكه كم كم خورده شود، درمان خونريزي سينه است . ضماد پخته من با روغن زيتون جهت فروبردن ورمهاي گرم و آب پياز جهت ورمهاي سرد مفيد است ، و با آب گشنيز جهت تحليل ورمهاي گرم و خنازير و غدد مجرب است . پخته من با سكنجبين جهت بثورات آبكي سودمند مي باشد.
در گذشته وقتي سگي انسان را مي گزيد، عوام خمير گندم را بر موضع گزيدگي مي بستند و پس از باز كردن آنرا جلوي سگ مي انداختند. اگر آنرا سگ نمي خورد آنرا دليل هار بودن سگ گزنده مي دانستند. روغن گندم كه از جوشاندن و پختن گندم در روغن زيتون بدست مي آيد. جهت رفع قوبا (زخم هاي جلدي كه منشاء عصبي دارد) مخصوصا قوباي اطفال و همچنين پاك شدن كك و مك و معالجه كچلي و ريزش طبقات شاخي پوست مفيد است .
سبوس گندم
من از الك كردن آرد بدست مي آيم و تقريبا از شانزده عوامل غذايي گندم ، دوازده عامل آن همراه من خارج مي شود و به همين جهت خوردن سوپ من براي اشخاصي كه نان سفيد مي خورند، ضروري است . جوشانده من درمان سرفه و زكام هاي سخت است . جوشانده ي من كه با عسل شيرين شده باشد، بعد از غذا يبوست هايي را كه منشاء آنها تنبلي كبد و تحريكات روده باشد درمان مي كند. از من مي توان نان سياه هم تهيه كرد، ولي سنگين بوده ترشي معده را زياد مي كند. مبتلايان به زخم معده - سرطان دستگاه هاضمه و آپانديس بايستي از من پرهيز نمايند. خمير گرم كرده ي من در قسمت هاي دردناك بدن كه مربوط به روماتيسم باشد مفيد شناخته شده است . به زنان آبستن توصيه كنيد كه از سوپ من كه داراي املاح كلسيم - فلوئور و سيليس و ويتامين هاي ((ب و پ پ )) مي باشد حتما استفاده كنيد.
جوانه ي گندم
من از خيساندن و سبز كردن گندم بدست مي آيم و موقعي مفيد مي باشم كه اندازه من از گندم زيادتر نشده باشد. من داراي ويتامين هاي ((ب )) و ((اي )) و مواد معدني هستم - وجود ويتامين هاي ((آ)) و ((پ پ )) يكي ديگر از مزاياي من است .
من داراي 75/40 درصد مواد سفيده اي و سيزده درصد مواد نشاسته ، دوازده درصد سلولز و مقداري مواد قندي ، و ماده اي به نام فسفوليسيتين مي باشم . خوردن من براي حفظ سلامتي و توليد مقاومت در برابر بيماري ها توصيه شده است . اگر از خوردن من به علت بدي طعم آن خوشتان نمي آيد، مي توانيد آن را در شير جوشانده و بعد ميل نماييد تا خوشمزه شود.
نشاسته
من كشك گندم هستم . مغذي و كمي قابض مي باشم . سرمه ي من براي منع ريختن مو به چشم و سرمه ي من با شيرزنان و يا سفيده ي تخم مرغ مسكن حرارت چشم و آبريزش آن است . نرم كننده ي سينه - ضد خفقان مي باشم . خوردن پخته ي من با نبات و روغن بادام نيم گرم مانع خونريزي سينه است . گلو را نرم مي كند سرفه و درد سينه را تسكين مي دهد. تنقيه ي آن جهت زخم معده ، و ضماد آن با سركه جهت رفع خناق ورمهاي گرم مخصوصا ورمهاي لثه مفيد است . ماليدن آن با زعفران روي محل نيش حشرات سمي نافع است .
غذاييت آن كم بوده و خوردن آن شهوت را كم مي كند و دير هضم مي باشد.
گلوتن
من يكي از بهترين مواد سفيده اي گندم مي باشم و همانطور كه لانه هاي مومي در كندو، عسل را در خود نگاه مي دارد، من هم در گندم نشاسته را در بر مي گيرم . مبتلايان به مرض قند مي توانند با من نان تهيه كرده ، ميل نمايند.
اين نان فاقد نشاسته و مواد قندي است و به حد كافي نيروبخش مي باشد. براي تهيه من به كارخانه هاي نشاسته پزي كه نشاسته را از گندم مي گيرند مراجعه نماييد.
نان
در فارسي به من نان ، در عربي خبز و به تركي چورك گويند. مرا با آرد تمام غلات مي توان تهيه كرد، ولي امروزه بيشتر با آرد گندم مي سازند.
من داراي انواع و اقسام زياد هستم ، ولي بهترين نوع من آن است كه آرد مرا خوب ساييده و فقط سبوس جمع شده است . نان سفيد كه سبوس آن كاملا گرفته شده باشد، دير هضم و نفاخ بوده و در معده تخمير شده ، توليد يبوست مي نمايد و در اين صورت بهترين درمان آن خوردن نان سياه و نان جو مي باشد.
صد گرم نان سنگك داراي 18 تا بيست درصد آب 5/1 درصد نمك طعام بوده و 259 كالري حرارت به بدن مي دهد 2/7 درصد مواد سفيده اي نباتي 2/1 درصد چربي و 15 ميلي گرم كلسيم 2/1 ميلي گرم آهن 150 گاما ويتامين ((ب 1)) و مقداري ويتامين ((پ ب )) و ((اي )) و كمي ويتامين ((كا)) دارم - نيروبخش و مقوي قواي جواني هستم ، چنانچه به من سياه دانه و يا كنجد بزنند، اشتها را زياد مي كنم و اگر دانه خشخاش به من بزنند، خواب را كمي زياد و عميق مي كنم . نان جو از من سريع الهضم تر است .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید