جالب است بدانيد که هفت هزار سال قبل از ميلاد مسيح، در آمريکاي جنوبي و مرکزي از اين سبزي به عنوان چاشني در غذاها استفاده مي شد و با سفر کريستف کلمب به اين مناطق، اين سبزي به کشورهاي اروپايي، سپس به سراسر دنيا معرفي شده است.
جالب ترين مطلب درباره ي اين گياه آن است که اين ماده ي غذايي يکي از منابع ويتامين C و کاروتن ها محسوب مي شود.
فلفل در طب سنتي
بد نيست بدانيد که اين دسته از سبزي ها از قديم مورد توجه گياه شناسان غربي بوده اند. آنها معتقد بوده اند که از اين گياهان مي توان براي افزايش جريان خون، تحريک سيستم عصبي، افزايش اشتها و رهايي از سوءهاضمه استفاده کرد. حتي بسياري از گياه شناسان چيني توصيه کرده اند که خانم ها براي رهايي از دردهاي ناشي از دوره قاعدگي بهتر است از اين سبزي ها در اين دوران استفاده کنند. آنها در اصطلاح مي گويند اين دسته از خانم ها بهتر است در اين دوران از بشقاب هاي داغ استفاده کنند.
شما فقط فلفل را همين فلفل قرمز تند مي دانيد؟ از خواص فلفل هاي ديگر چه شنيده ايد؟ ابتدا بايد بگوييم که فلفل ها عبارتند از فلفل قرمز که تند است، فلفل سبز که يا به شکل فلفل دلمه اي يا به شکل معمولي است.
فلفل دلمه اي
بايد بگوييم فلفل هاي دلمه اي نيز به صورت سبز، نارنجي،زرد و قرمز عرضه مي شوند که اصلا تند نيستند و ما اغلب آنها را با غذا يا در سالاد استفاده مي کنيم. فلفلي که به فلفل قرمز نيز معروف است، براي اولين بار از سوي سرخپوستان "کاراييب" به خارج آمريکا معرفي شد. از آن زمان به بعد شهرت اين گياه فراگير شده و به عنوان يک چاشني مهم به ويژه در طبخ "کاجون و کرول" و در رستوران هاي جنوب شرق آسيا، چين، جنوب ايتاليا و مکزيک محسوب مي شود.
کپساسين(capsicin) معروف
به نظر شما علت تندي فلفل از چيست؟
"کپساسين"(capsicin) ماده اي در فلفل است که سبب گرم بودن اين گياه مي شود. هر چند که فلفل گياهي گرم است، اما کپساسين موجود در آن سبب کاهش درجه حرارت بدن شده که يکي از دلايل اصلي تمايل مردم مناطق آب هوايي گرم به مصرف زياد فلفل محسوب مي شود.
تحقيقات نشان داده است که کپساسين به عنوان فعال ترين عنصر موجود در فلفل ، سبب کاهش ميزان کلسترول خون و کاهش شدت سيگنال هاي درد در بدن مي شود. اين ماده همچنين خاصيت آنتي اکسيداني (که سلول هاي شما را از آسيب هاي راديکالهاي آزاد محافظت مي کند) و ضد باکتريايي نيز دارد.
اين ماده به بسياري از خواص درماني فلفل کمک مي کند و سيستم قلبي عروقي را تحريک، سيستم هاضمه را تقويت، درد موجود روي پوست يا مفاصل بدن را تسکين بخشيده و براي مثانه به عنوان داروي ضد احتقان و ضد باکتري عمل کند.
فلفل ميزان کلسترول خون را پايين مي آورد که اين امر باعث کاهش فشار خون نيز مي شود. اين گياه همچنين از انعقاد خون در رگ ها جلوگيري مي کند، اين خواص فلفل به پيشگيري از بيماري هاي قلبي نظيرآرترواسکلروز (سخت شدن رگ ها) کمک فراواني مي نند.
هر چند فلفل سبب سوزش زبان مي شود، اما اين گياه واقعاً مسکني قوي است. اين گياه ابتدا سبب تحريک درد مي شود، اما بعد از مدتي شدت علايم درد را در بدن کاهش مي دهد.
کپساسين موجود در فلفل نه تنها درد آرتروز و آرتريت روماتوئيد را تسکين مي دهد، بلکه هنگام استفاده به شکل موضعي، ميزان ورم ناشي از اين بيماري ها را کاهش مي دهد.
فلفل با تحريک ترشح آنزيم هاي گوارشي در معده و نابودي باکتري هايي که مي توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقويت مي کند.
خاصيت ضد باکتري فلفل، همچنين از اسهال ناشي از عفونت جلوگيري مي کند.
اين گياه به عنوان داروي ضد احتقان سبب رقيق و نازک شدن خلط و خارج شدن آن از ريه ها مي شد. از آنجا که اين گياه بافت ريه را تقويت مي کند، در نتيجه براي بيماران مبتلا به آمفيزم(بيماري اتساع و بزرگ شدن ريه ها) نيز مفيد است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید