چغندر گياهي است با فوايد بسيار که پخته ي آن را لبو مي گويند . بخش هاي خوراکي اين گياه هم برگ آن است و ،هم ريشه آن. در برگ هاي اين گياه در طول روز قند توليد مي شود و هنگام عصر اگر برگ آن را خام بخوريد کاملاً شيرين است.
مصرف شيره ي چغندر نيز از قديم رواج داشته است و رنگ زيباي آن موجب مي شده که آن را مانند خون انسان بدانند.
چغندر حاوي مقدار زيادي عنصر پتاسيم ، فسفر ، کلسيم ، گوگرد ، يد ، آهن و مس است و همچنين عناصر بسيار کميابي مثل روبيديوم (RUBIDIUM) و کاسيوم (CAESIUM) در آن وجود دارد. کربوهيدرات ، کمي پروتئين و ويتامين هايي چون B1 و B2 ، نياسين، B6 ، B12 و C در آن موجود است.
چغندر به دليل دار بودن مقدار زيادي آنتي اکسيدان براي درد مفاصل و نقرس مفيد است.
شيره ي چغندر سيستم گردش خون را بهبود مي بخشد و به عملکرد سيستم ايمني کمک مي کند.
از جمله خواص ديگر شيره ي چغندر :
* کمک به جذب آهن و توليد گلبول هاي قرمز خون (براي زناني که از کم خوني رنج مي برند مفيد است)
* کمک به حفظ سلامت سلول ها
* کمک به حفظ سلامت کل بدن با کمک آنتي اکسيدان هاي موجود در آن
* کمک به جذب بهتر بسياري از مواد مغذي
* کمک به حفظ سلامت کبد(1) (پاک کننده ي عالي صفراست)
* افزايش باروري
خواص دارويي چغندر :
1 خوردن چغندر پخته رعشه را معالجه مي کند و بسيار آرام بخش است.
2 لبو به علت دارا بودن عناصر کمياب از بيماري جذام جلوگيري مي کند. فسفر دارد ، پس براي مغز و اعصاب مفيد است.
3براي استحکام استخوان ها مفيد است.
4 لبو با اينکه 17 درصد قند دارد، ولي خنک است و اين خاصيت خنکي در برگ آن بيشتر است . از اين رو آب لبو براي التهاب مثانه، رفع يبوست و بيماري هاي پوست مفيد است.
5 لبو ويتامين هاي A ، B و C دارد از اين رو اشتها آور است و بهتر است هميشه به سالاد افراد کم وزن اضافه شود.
مصرف چغندر لکه هاي سفيدي که در پوست بدن پديد آمده و موجب مرض پيسي مي شود را از بين مي برد. از اين رو امام محمد باقر ( ع ) فرمودند : قوم بني اسرائيل از لکه هاي سفيدي که در بدن خود مشاهده مي کردند ، به حضرت موسي شکايت نمودند. حضرت موسي اين مطلب را به خداوند عرضه کرد. به موسي وحي شد که به بني اسرائيل فرمان ده تا گوشت گاو را با چغندر بخورند تا شفا يابند.
حتي برگ چغندر نيز خواص بسياري زيادي دارد که از آن جمله:
برگ خام چغندر آرام بخش و خنک است و اگر پخته شود موجب نفخ نمي شود.
برگ خام چغندر ورم طحال را بهبود مي بخشد.
جهت درد مفاصل و نقرس سودمند است (چون مقدار زيادي آنتي اکسيدان دارد).
شستشوي سر با جوشانده ي برگ چغندر شوره و چربي مو را از بين مي برد و ضد شپش است.
قرار دادن دست و پاي ترک خورده در آب گرم شده ي برگ چغندر موجب بر طرف شدن عارضه مي شود.
جوشانده ي برگ چغندر کلاً براي پوست و مو بسيار مفيد است و ضد جوش ، ضد ورم ، ضد ريزش مو ، ضد کک و مک و سوختگي با آفتاب است.
امام رضا ( ع ) فرمودند : به بيماران خود برگ چغندر بخورانيد ، زيرا در برگ چغندر شفاست و ضرري در آن نيست و موجب آرامش است.
آن را پخته كه به پخته آن لبو مي گويند و مي خورند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید