خام من به اندازه عسل خاصيت دارد.
درمان بي دريغ رعشه هستم .
درد مفاصل و نقرس را درمان مي كنم خوردن آب برگ من ، مسكن سردرد و دندان درد است .
و آنها كه از شوره مو رنج مي برند، علاج ناراحتي خود را در من خواهند يافت ...
من چغندر هستم . به من چگندر و چندرهم مي گويند. اعراب مرا ((سلق )) صدا مي كنند. در گذشته به پخته بيخ من لبلبو و اكنون لبو مي گويند.
گياه شناسان قديم ايران بيخ مرا از دسته ميوه ها و سبزيها جدا كرده و جزو هويجها شمرده اند ولي برگ من در دسته سبزيهاست . برگ من سحرگاه بي مزه و شامگاه شيرين است . زيرا در روز با كمك نور آفتاب ، قند مي سازم و شب بتدريج آنرا جهت ذخيره به بيخ خود كه انبار من است مي فرستم و به همين جهت است كه اگر برگ مرا صبح بچينند و ميل نمايند، جزء سبزيهاي خنك بوده ، و عصر خنكي كمتري دارم ، و خيلي متاءسفم كه شما نمي توانيد برگ و بيخ مرا خام خام ميل نماييد والا مي توانستم ادعا كنم كه خداوند بعد از عسل ، شفا را در من قرار داده است . بيخ من اگر خام خورده مي شد، بدون شك شما مي توانستيد آنرا عسل گياهي بدانيد. من با اين كه خاصيت مسهلي ندارم معذلك پاك كننده شكم هستم . به هضم غذا كمك مي كنم و التهاب معده را فرو مي نشانم . مفيدترين و بهترين اعضاي من ، برگ من است و بعد ساقه هاي آن و سپس بيخ من كه پخته آن ((لبو)) نام دارد.
قند من براي مبتلايان به مرض ديابت خوب نيست ، ولي در عوض خداوند مصلح آن ، يعني دواي مرض قند را در ساقه و برگ من قرار داده است . مشروط بر اين كه صبح زود آنرا بچينيد و در سايه حفظ نماييد.
برگهاي كلفت من سنگين و دير هضم است ، ولي در اثر پختن سختي و نفخ آن از بين مي رود، خنكي برگهاي نازك من زياد است ، و قوت غذايي كمتري دارد، ولي در عوض دواي بسيار خوبي است . خوردن پخته من رعشه را معالجه مي كند، مخصوصا برگ سرخ رنگ آن اگر آنرا خام با سركه و خردل بخوريد، طحال را باز مي كند و ورم آن را فرو مي نشاند، جهت درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفيد است . آب برگ من با داروهاي مسهل ، به اخراج بلغم كمك مي كند. جهت درد مفاصل و نقرس سودمند است . اگر بيخ مرا با عسل ممزوج كرده و در بيني بكشيد فضولات را پاك مي كند. خوردن آب برگ من جهت سردرد و دندان درد مفيد است . كمپرس با آب برگ من قرمزي چشم را از بين مي برد. مخصوصا اگر با روغن بادام يا عسل مخلوط كرده باشيد. شستشو با جوشانده برگ من ، شوره و چربي سر را از بين ميبرد. مخصوصا اگر آن را گرم كنيد و با پنبه يا باند روي پلك چشم كمپرس كنيد. اگر چند قطره آب نيم گرم برگ مرا در گوش بچكاند، درد آن را ساكت مي كند. مخصوصا اگر با روغن بادام يا عسل مخلوط كرده باشيد. شستشو با جوشانده برگ من ، شوره و چربي سر را از بين مي برد و شپش را نابود مي كند. ضماد برگ من با بوره (اسيد بوريك ) جهت كك مك و طاسي به كار مي رود، و همچنين براي ورم پشت پا و استسقاء و ساير اورام مفيد است ، تنقيه با آب نيم گرم من جهت ورم روده و گرفتگي آن نافع است . اگر دست و پاي شما و كودكان شما در اثر سرمازدگي تركي پيدا كرده است ، نگران نباشيد آن را مدتي در آب گرم من بگذاريد برطرف خواهد شد. ماليدن برگ پخته من پس از سرد شدن ، درمان سوختگي آتش و آب جوش است و آفتاب زدگي را معالجه مي كند. ضماد برگ كوبيده من جهت تسكين درد و پاك كردن كك مك و معالجه طاسي و با عسل جهت دمل و جوشهاي جلدي و با حنا جهت روياندن مو و رشد آن و با روغن بادام جهت فروكش كردن اورام و خوردن آن با خردل مسكن شكم درد بوده ، و بادشكن مي باشد.
من به علت داشتن ارسنيك و گوهر شب چراغ و روبيديم از بيماري جذام جلوگيري مي كنم و به علت داشتن فسفر غذاي مغز بوده ، و نيروي حافظه را زياد مي كنم . اعصاب را محكم مي نمايم و حرارت خون را مي نشانم و استخوان بندي را تقويت مي كنم . من براي درد كليه مفيد مي باشم ، من داراي مواد ازته ، مواد قندي ، املاح معدني مثل كلسيم و آهن نيز مي باشم و اين خاصيت در برگ من زيادتر است . آب لبو براي بهبود التهاب مثانه ، رفع يبوست و بيماريهاي پوست مصرف مي شود. بو داده پوست بيخ مرا مي توان مانند قهوه دم كرده و نوشيد. من داراي ويتامين ((آ)) به صورت جوهر زردك ، و انواع ويتامين هاي ((ب )) و ((ث )) بوده اشتهاآور هستم ، برگ قرمز من به علت داشتن ويتامين هاي زياد و كمي آرسنيك و روبيديم تا بخواهيد مفيد است .
حال كه خواص لبو را دانستيد و توجه فرموديد كه بيخ من تمام مواد لازم را از نظر ويتامين و آنزيم جهت هضم و جذب قند دارد، بد نيست بدانيد كه قندي كه با كمك داروهاي شيميايي از بيخ من گرفته مي شود، فاقد اين عوامل مفيد بوده و براي اينكه در بدن شما سوخته و نيروي لازم را تحويل دهد، ناچار است كه اين عوامل را از غذاهاي ديگر و ذخاير بدن گرفته ، انسان را دچار كمبود آنها ساخته و موجب گرسنگي نامرئي گردد و سرانجام صدها مرض ايجاد نمايد، قند سفيد يك غذاي محرك و بيماري زاست و در زندگي نيم مصنوعي شما از غذاهاي كشنده محسوب مي شود. مرگ تدريجي كه از خوردن قند سفيد به انسان دست مي دهد، عامل بسياري از ناخوشي ها و ناراحتي هاي جسمي و روحي است . دندان را خراب مي كند خون را كثيف مي نمايد. كبد را كه سكان كشتي بدن است خراب مي نمايد و سلسله اعصاب را ضعيف مي سازد. به اين جهت من به شما توصيه مي كنم كه براي شيرين كردن كام خود، حتي المقدور شيريني هاي طبيعي مثل عسل ، مويز، شيره خرما و از بيخ پخته من (لبو) استفاده نماييد و اگر خواستيد قند سفيد بخوريد از قند نيشكر بهره مند شويد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید