منبع ويتامين هاي مختلف هستم .
با آش من به مبارزه با امراض معدي برويد.
پوست من براي از بين بردن چين و چروك پوست مفيد است .
براي نرمي سينه و تنگ نفس مرا تجويز كنيد....
اسم من به است ، به من بهي و آبي هم مي گويند و اعراب مرا ((سفرجل )) مي خوانند. زادگاه اوليه ي من ايران است و در نام لاتيني من كلمه ايراني به چشم مي خورد. من داراي انواع جنگلي - ترش - شيرين و ميخوش هستم . بهترين نوع من پيوندي است كه آنرا روي تنه ي زالزالك پيوند كرده باشند. نوع جنگلي من گس است و آنرا ((به شغال )) مي خوانند. قابل خوردن نيست ، ولي بهدانه ي آن بهتر از دانه ي پيوندي است . من داراي ويتامين هاي آ - ب و اي و پ 6 بوده داراي آهك و تانن هستم ، واز اين رو براي مبتلايان به امراض سل و دق غذاي مطلوبي مي باشم . آب جوشانده و پخته ي من مقوي و قابض است ، آب ميوه من كه به وسيله ماشين هاي فشاري گرفته شود، ملين بوده طبل شكم را خالي مي كند و در كوچك كردن شكم مؤ ثر است . شربت ساده ي من كه به شربت به معروف است ، براي درمان ورم روده مفيد مي باشد و شربت به ليمو مقوي قلب و معده بوده ، و ايجاد سرور مي نمايد. آش من غذاي گوارايي براي امراض معدي است و ((خورش به )) نيز همتاي آن مي باشد. آب ميوه ي من براي معالجه اسهال خوني و خونريزي معدي تجويز شده است و دمكرده ي شكوفه ي من (سي گرم در ليتر) سرفه را تسكين مي دهد. اگر پوست ميوه ي مرا پانزده روز در الكل خيس كنند، و با آب آن صورت را مالش دهند، چين و چروك را از بين مي برد.
وجود ويتامين هاي ب و پ در من سبب شده است كه اعصاب راتقويت كنم و جواني را پايدار سازم . با آب جوشانده ي من مي توان معده - روده و رحم را شست . نوع ترش من در تقويت معده بهتر از شيرين است . نوع شيرين من مسرور كننده ، و مقوي معده و دماغ است . پيشاب را زياد مي كند. زياده روي در خوردن ((به ترش )) مسهل است . عصاره ي ميوه من مانع خونريزي و قي و خمار و تشنگي است . يكي از پزشكان قديم ايران معتقد است كه زياده روي در خوردن به ((ترش )) و ميخوش باعث سكسكه است . بوييدن انواع معطر من باعث تقويت روح حيواني و نفساني است . قي را بند مي آورد و خونريزي معده را درمان مي كند. خوردن ميوه خام من مخصوصا شاداب و شيرين آن جهت تفريج و معالجه وسواس و تسكين دردسر و آبريزش بيني و تقويت كبد ومعده مفيد مي باشد، اشتها را زياد مي كند بهترين خاصيت ميوه ي من حفظ جنين از سقط است و نوزاد را خوش آب و رنگ مي نمايم . ميوه من بوي بد دهان را از بين مي برد. يرقان را معالجه مي نمايد و التهاب معده را تسكين مي دهد و براي تسكين درد قسمت بالاي معده توصيه شده است . ميوه من از ويار زنان آبستن جلوگيري مي كند. چكاندن ميوه در مجراي ادرار جهت دفع سوزش و معالجه جراحات آن مفيد است . اگر ميوه ي مرا زير آتش تنوري نماييد، به حدي كه رنگ آن تيره شود و بخوريد اسهال مزمن را معالجه مي كند مخصوصا اگر وسط ميوه مرا خالي كرده و دانه ها را برداشته و به جاي آن جوزبو يا گذاشته باشند. مسكن تشنگي و حرارت معده است . مرباي من با آب نعناع براي جلوگيري از قي به كار مي رود، شكوفه ي تازه من مسكن سينه - قابض و مسكن درد سر و قي كردن است . مقوي قلب ، دماغ و معده بوده ، و اثري نيكو دارد. مرباي ميوه من جهت نرم كردن و درمان سرفه و تنگ نفس سودبخش مي باشد. ضماد ميوه و برگ درخت من جهت فروبردن ورمهاي گرم ، مخصوصا ورم چشم نافع است . از اين ضماد مي توان براي رفع سوزش محل نيش حشرات سمي استفاده نمود. ضماد برگ من به تنهايي جهت معالجه زخمهاي چركي مفيد مي باشد. كرك روي پوست من بسيار قابض است و براي گلو و آواز خوب نيست ، چنانچه آب ميوه ي مرا در روغن زيتون ريخته و آنرا غليظ نماييد، تنقيه ي آن جهت معالجه اسهال زخم معده اثر معجزه آسا دارد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید