اسم من بادام زميني است ، ولي عده اي به من پسته ي شام مي گويند، زادگاه اوليه ي من برزيل است ، ولي امروزه در بسياري از كشورها از جمله ايران مي رويم و از روغن من كه بنام روغن ((آراشيد)) معروف است ، در طباخي و صنعت استفاده مي كنند. نبايد مرا با پسته ي زميني كه نام ديگرش ((مشك زميني )) است اشتباه كرد.
بوته ي من دو نوع گل دارد، يكي گل هاي بزرگ و زرد رنگ كه نازا مي باشند. دوم گلهاي كوچك كه روي ساقه خوابيده ، و پس از آنكه عمل آميزش در آن انجام گرفت ، در خاك فرو رفته و رشد مي نمايد، قسمت مورد استفاده من مغز من است كه داراي روغن ، مواد ازته ، ويتامين هاي ((آ. ب . او. د)) مي باشد. مقدار مواد فوق بر حسب آب و هوا در كشورها و مناطق مختلف فرق مي كند.
روغن ((آراشيد)) يكي از روغن هاي سبك و مرغوب است . مخصوصا اگر از انواعي گرفته شود كه پوست خارجي آنها نازك بوده و بخوبي جدا شوند. براي استخراج روغن از مغز من نه تنها بايستي پوست سخت خارجي آنرا گرفت ، بلكه بايستي پوسته ي نازك روي مغز و نطفه ي آنرا نيز برداشت تا عمل تصفيه به آساني صورت گيرد. از روغن من در صنعت داروسازي براي تهيه ي روغن كافوري استفاده مي كنند.
خواص بادام زميني
اسمش، بادام زميني يك دانه روغني مثل بادام يا گردو نيست، بلكه جزو گروه حبوبات مثل عدس و لوبيا قرمز است. رزوراترول ( )resveratrolماده مفيدي براي سلامت قلب كه در انگور وجود دارد، در پوست قرمز بادام زميني نيز يافت ميشود.چون هر 30گرم بادام زميني حاوي 14گرم چربي است، آن را ميتوان جزو گروه چربي در رژيم غذايي قرار داد. يك وعده بادام زميني حدود % 20از نياز روزانه ويتامين Eرا تأمين ميكند. بادام زميني همچنين منبع خوبي از فولات است. يك تحقيق انجام شده بر 30/000خانم نشان داده است كه خانمهايي كه بادام زميني و ديگر دانه هاي روغني را چهار بار در هفته مصرف ميكردند، نصف ريسك ابتلا به سكته قلبي را نسبت به خانمهايي كه بادام زميني و ديگر دانه هاي روغني را مصرف نميكردند داشتند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید