آلبالو ميوهاي که براي بيماران قلبي و روماتيسمي فوق العاده مفيد است و زيبايي و طراوت خانمها را تضمين ميکند.کشت آلبالو در کشورهايي که توليدکننده آلبالو هستند روز به روز رو به توسعه است. ايتاليا و آمريکا جزو اولين کشورهاي توليدکننده آلبالو هستند و بيش از ۲۰۰ هزار تن هر ساله ميوه آلبالو دارند، بعد از ايتاليا در اروپا کشور آلمان است که محصول سالانه آن به ۱۵۰ هزار تن ميرسد.
درخت آلبالو اصلا در ايران بوده است و از ايران به کشورهاي ديگر رفته و کشت شده است. منطقه اي که در قديم درختان آلبالوي فراوان داشته در منطقه وسيعي از آناتولي ترکيه تا درياي خزر بوده است.
در حال حاضر در مناطق مختلف ايران درخت آلبالو و ميوه آن وجود دارد و بعضي سالها محصول فراواني دارد که از آن به عنوان ميوه استفاده ميشود يا آن را خشک ميکنند و يا از آن شربت و مربا و يا آلبالوپلو و يا خورش آلبالو درست ميکنند.
ارزش غذايي آلبالو زياد نيست و صد گرم آلبالو فقط ۷۰ کالري دارد. آلبالو داراي ويتامين آ، ب و ث است.املاح معدني آلبالو عبارت است از آهن، کلسيم، فسفر، کلر، گوگرد، منيزيم، سديم، پتاسيم، مس، روي، منگنز و کوبالت.
قند آلبالو از نوع لولوز است و براي اشخاصي که ديابت دارند جذب آن آسان است.
آلبالويي براي خوردن خوب است که رسيده و تازه باشد علامت رسيدگي آن رنگ آن است که کاملا قرمز و درخشان باشد. از آلبالويي که رنگ آن کاملا قرمز نشده است و داراي گوشتي سفت است دوري کنيد زيرا مصرف آن سوءهضم ميآورد و کار رودهها را مختل ميکند.آلبالو وقتي تيرهرنگ است و داراي لکههاي قهوهاي است کهنه شده و رو به فساد گذاشته است. گاهي ميوهفروشان براي اينکه آلبالو را خوشمنظره سازند به آن آب ميزنند اين کار زود آلبالو را خراب ميکند و آماده ميسازد که زودتر فاسد شود.
آلبالو را چه وقت و چگونه بايد مصرف کرد:
وقتي آلبالو خورديد روي آن آب نخوريد، مايعات به طور کلي روي ميوهها آن را «باد کرده» ميکند و اين وضع براي دستگاه هاضمه خطرات جدي در بر دارد. در فاصله غذاهاي اصلي ميتوانيد آلبالو را بخوريد زيرا خيلي زود هضم ميشود يک مرتبه مقدار زيادي آلبالو نخوريد بلکه به مقدار کم بخوريد و در موقع خوردن هم خوب آن را بجويد.
آلبالو براي چه اشخاصي خوب نيست
کساني که ورم روده دارند چون آلبالو ترش است و سلولز دارد دير هضم ميشود.
کساني که از معده يا رودهها عليل هستند ميتوانند آلبالوي پخته را به صورت کمپوت يا مربا مصرف کنند، البته در اين موارد آلبالو چون پخته ميشود، قسمتي از مواد حياتي خصوصا ويتامينهاي خود را از دست ميدهد ولي به آساني هضم ميشود. با وجود اين بعضي از کساني که از جهت معده و يا رودهها عليل هستند، ميتوانند هضم آلبالو را تحمل کنند به شرطي که صبح ناشتا به مقدار کم آن هم کاملا رسيده باشد، مصرف کنند.
کساني که ديابت دارند ميتوانند به حد اعتدال آلبالو بخورند زيرا قند آلبالو از نوع لولوز است و اين قند را بيماران ديابتيک ميتوانند جذب کنند.
اشخاصي که چاق هستند نبايد آلبالو را به عنوان دسر يا غذاي اضافي علاوه بر غذاهاي مخصوص رژيم خود مصرف کنند ولي به عنوان يک غذاي اصلي ميتوانند آلبالو مصرف نمايند زيرا آلبالو داراي کالري کمي است و شيپور اشتهاي کاذب را خفه ميکند!
چه کساني بايد آلبالو بخورند؟
کساني که بيماري کليه دارند، اشخاصي که رماتيسم دارند اگر آلبالو بخورند از بروز نقرس در آنها جلوگيري خواهد شد.
کساني که بيماري قلبي دارند چون آلبالو ادرارآور است پتاسيم آن از باقيمانده نمک در عروق جلوگيري ميکند و به صورت ادرار آن را خارج ميکند و در نتيجه به قلب کمک ميکند. خانمهايي که ميخواهند داراي رنگ درخشاني شوند و زيبايي چهره آنها مورد توجه قرار گيرد براي صاف شدن خون خود بايد آلبالو بخورند.
مصارف ديگر آلبالو
جوشانده دم آلبالو بياندازه ادرارآور است و کساني که به حبسالبول يا اختلال کليه و يا مثانه مبتلا هستند بايد آن را مصرف کنند. براي تهيه اين جوشانده بايد ۳۰ گرم دم آلبالو را که خشک کردهايد در يک ليتر آب ۱۰ دقيقه بجوشانيد و بعد آن را مصرف کنيد. در طب جديد هم جوشانده دم آلبالو در مواردي که بخواهند خروج ادرار را زيادتر کنند، مصرف ميشود.
مغز هسته آلبالو را ميکوبند و از آن روغن مايعي ميگيرند که قرنهاست با موفقيت رماتيسم را شفا ميبخشد.
مصرف آلبالو از بروز نقرس و روماتيسم پيشگيري ميکند
يک متخصص تغذيه گفت: مصرف آلبالو از بروز نقرس، روماتيسم و بيماريهاي کليه پيشگيري ميکند.
مرتضي صفوي در گفتوگو با فارس اظهار داشت: کالري آلبالو بسيار پايين است و هر يکصد گرم آلبالو حدود ۷۰ کيلو کالري انرژي دارد.
وي گفت: آلبالو سرشار از ويتامينهاي A، B، C و داراي املاح معدني مانند آهن، کلسيم، فسفر، گوگرد، سديم، منيزيم، کبالت و منگنز است.
اين متخصص تغذيه افزود: قند موجود در آلبالو «لوولوز» نام دارد که براي افراد مبتلا به ديابت جذب آن آسان است. از مصرف آلبالوي نرسيده بايد پرهيز کرد به دليل اينکه موجب بروز بيماريهاي رودهاي ميشود.
وي اضافه کرد: مصرف آلبالو براي کساني که دچار بيماريهايي مانند ورم روده و ورم معده هستند، مضر است به دليل اينکه نميتوانند به خوبي آن را هضم کنند.
صفوي بيان کرد: آلبالو براي افراد مبتلا به بيماريهاي کليه بسيار مفيد است، از بروز نقرس و روماتيسم پيشگيري ميکند، ادرارآور است و از رسوب نمک در رگهاي خوني جلوگيري ميکند و به کار منظم قلب نيز کمک ميکند.
کاهش خطر بروز ديابت با مصرف آلبالو
مصرف آلبالو، چربي خون، قند خون و فشارهاي اکسيداتيو را که از عوامل اصلي بروز بيماري ديابت است، کاهش مي دهد.
محققان دانشگاه ميشيگان دريافتند بعد از ۹۰ روز مصرف روزانه آلبالو علي رغم مصرف غذاهاي سرشار از هيدارت کربن، ميزان کلسترول،انسولين، گلوکز و آنتي اکسيدان هاي بدن موش ها تنها ميزان کمي افزايش نشان داد.
با مصرف آلبالو مي توان با اين فاکتورهاي عامل بروز ديابت به خوبي مقابله کرد.
هم اکنون محققان در حال تحقيقات بيشتر هستند تا مواد تاثيرگذار موجود در آلبالو در اين زمينه را کشف کنند.
محققان قصد دارند تاثير آلبالو را بر روي افراد داوطلب آزمايش کنند، تا ميزان تاثيرگذاري آلبالو را در انسان نيز دريابند.
آلبالو براي افراد داراي چربي شکمي مفيد است
شربت يا مرباي آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده و درمان نارسايي هاي کبد مفيد است.
آلبالو مسکن تشنگي است و شربت آن بهترين دارو براي افرادي است که عطش فراوان دارند.
مصرف آلبالو همچنين براي افرادي که خارش پوستي و چربي زياد در شکم دارند مفيد و موثر است.
هسته آلبالو ضداسهال و قابض خوبي بوده و ضد فشار خون نيز است.
آلبالو ضد مواد صفراوي ضد حالت تهوع و ضد سنگ کليه است .
ضماد و مرهم آلبالو براي باز شدن رنگ رخساره چهره موثر و مفيد است .
خواص آلبالو و گيلاس مانند هم است و مصرف آن اعصاب را آرامش مي دهد، ولي در هر حال نبايد در مصرف آن زياده روي کرد.
آلبالو براي سوء هاضمه بسيار مفيد و ميوه هاي نرم کننده (ملين ) مي باشد.
آب آلبالو در کاهش خطر بيماري هاي قلبي عروقي در مبتلايان به ديابت نوع ۲ موثر است
نتايج يک مطالعه نشان مي دهد «آنتوسيانين» موجود در آب آلبالو به کاهش عوامل خطر بيماريهاي قلبي عروقي در بيماران مبتلا به ديابت نوع ۲ کمک مي کند.
اين مطالعه جهت بررسي تأثير مصرف کنسانتره آب آلبالو به عنوان يک منبع غني از آنتوسيانين ها، بر سطح چربي ها و فشارخون در بيماران مبتلا به ديابت نوع ۲ توسط دکترسعيد حسيني و همکارانش در دانشگاه علوم پزشکي تهران انجام شده است.
خطر بيماري هاي قلبي عروقي در ديابت بالاست، از اين رو دستيابي به سطوح مناسب چربي هاي خون در اين بيماران، از اهميت خاصي برخوردار است. تغذيه و از جمله مصرف آنتوسيانينها، نقش مهمي در کاهش خطر بيماريهاي قلبي و فشار خون دارد.
در اين مطالعه نيمه تجربي، ۱۶ زن ديابتي نوع ۲ با قند خون ناشتاي۱۱۰مورد بررسي قرار گرفتند. در دوره مطالعه کنسانتره آب آلبالو به مدت شش هفته مصرف کردند. وزن، چربي هاي خون و سطح فشار خون سيستوليک و دياستوليک در شروع و پايان مطالعه اندازه گيري شد. همچنين مصرف غذاي دو روز نيز توسط بيماران به ثبت رسيد؛ سپس داده ها مورد بررسي قرار گرفتند.
در پايان مطالعه مقادير وزن، کلسترول تام، LDL-C و فشارخون سيستوليک و دياستوليک به طور معني داري کاهش نشان داد. تغييرات مشاهده شده در سطح HDL-C و تري گليسيريد سرم از نظر آماري معني دار نبود.
نتايج اين بررسي نشان مي دهد که مصرف آب آلبالو، به بهبود عوامل خطر بيماري هاي قلبي عروقي در بيماران مبتلا به ديابت نوع ۲ کمک مي کند.
خلاصه اين مقاله در مجله «ديابت و ليپيد ايران» منتشر شده است.
آلبالو براي درمان بيخوابي مفيد است
پژوهشگران در يک تحقيق جديد دريافته اند که آلبالو براي درمان بيخوابي مفيد است و اگر به سختي ميخوابيد با خوردن اين ميوه راحتتر به خواب ميرويد.
بر اساس يک پژوهش جديد؛ آلبالو ميتواند الگوهاي خواب را در بدن تنظيم کند و از اين حيث تاثير شگفت انگيزي دارد.
محققان دريافته اند که اين ميوه حاوي مقادير قابل ملاحظه اي ملاتونين است و وجود هورمون ملاتونين نيز براي داشتن يک خواب آرامش بخش ضروري است.
بر اساس اين گزارش؛ هورمون ملاتونين در مغز ساخته ميشود و روي فاکتور خواب تاثير گذار است. اين يافته حاصل تحقيقات پژوهشگران مرکز علوم بهداشتي دانشگاه تگزاس است.
اين پژوهشگران ميگويند: خوردن يک کف دست آلبالو ميزان ترشح ملاتونين را در خون افزايش ميدهد و بنابراين الگوهاي طبيعي خواب را در بدن بهبود ميبخشد که درعين حال اين فرايند به طور بالقوه مزاياي ديگري نيز براي حفظ سلامت بدن و روان در پي دارد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید