سبزيجات، منبع غني آنتي اكسيدانت هستند و تا حدود بسيار زيادي نياز بدن به ويتامين و املاح معدني را تامين ميكنند.
علاوه بر كاهو، خيار و گوجه كه پاي ثابت سالادها محسوب ميشوند، افزودن هويج و فلفل دلمه اي كه سرشار از بتاكاروتين هستند نيز به بدن كمك ميكند تا كمتر در معرض بيماريهاي قلبي و ريسك سرطان قرار گيرد.
با اين حال، بدن براي جذب آنتي اكسيدانتها به چربي نياز دارد و اين همانجايي است كه آواكادو ميتواند معجزه كند.
تحقيقات دانشمندان نشان مي دهد كه خوردن سالاد كاهو، اسفناج و هويج به همراه آواكادو تا 15 برابر ميزان جذب بتاكاروتين را افزايش ميدهد.
پزشكان توصيه ميكنند كه به همراه يك ظرف سالاد، نصف آواكادو مصرف شود تا فوايد زياد آن به بدن برسد.
گفتني است آواكادو داراي اسيدهاي چرب امگا 3 است كه براي سلامتي قلب مفيداست. خوردن يك ظرف سالاد به همراه آواكادو نه تنها از بيماريهاي قلبي جلوگيري ميكند، بلكه ريسك ابتلا به سرطان و بيماريهاي چشمي را كاهش ميدهد.
آووکادو نام درخت و ميوهٔ آن درخت است. اين درخت در مناطق گرم و استوايي ميرويد و ميوهاي سبز رنگ با هسته اي درشت دارد.
آواکادو (پرسي آمريکانا) درختي است که ميوهٔ آن در گونهٔ گياهان گلدار طبقه بندي ميشود. ا
آووکادو درختي است که ارتفاع آن به حدود 6 متر مي رسد و درقسمت هاي گرم آمريکا و برزيل و غرب هندوستان پرورش مي يابد . منشاء آووکادو آمريکاي جنوبي بوده که از آنجا به نواحي ديگر دنيا راه يافته است .
برگهاي اين درخت ضخيم و سبز و گلهاي آن کوچک و سبز رنگ است . ميوه آن مانند گلابي و دراي پوستي سخت برنگ سبز تيره و يا سياه است .در حدود 400 نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضي از آنها دراي پوست صاف و سبز رنگ بوده ولي پوست برخي از آنها سياه و خشن است . مدرکي در دست است که نشان مي دهد ماياها و اينکاها از اين ميوه استفاده مي كرده اند .
اين گياه هميشه برگهاي سبز دارد که طول آنها به ۱۲ تا ۱۵ سانتيمتر ميرسد. گلهاي آن نامشخص (ناپيدا) و به رنگ زرد مايل به سبز و به عرض ۵ تا ۱۰ ميليمتر است. ميوهٔ گلابي شکل آن از نظر گياهشناسي يک سته يا شفت است که ۷ تا ۱۰ سانتيمتر طول دارد.
نهالهاي اين گياه در دهه ۴۰ شمسي از اکوادر وارد ايران شد ولي در ابتدا دچار سرما زدگي شد ولي بعد از گذشت چند سال با اب و هواي منطقه مورد کشت مقاومت ايجاد کرده که هر کدام از اين درختان در حال حاضر ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ عدد ميوه توليد ميکنند. در ايران بيش از ۵۰ هکتار در استان مازندران به باغهاي آووکادو اختصاص دارد و هر ساله حدود ۱۰۰ تن ميوه توليد ميشود.
آووکادو چرب است و داراي اسيدهاي آمينه مختلف مانند سيستين Cystine تريپتوفان Tryptophane و تيروسين Tyrosine مي باشد .
تركيبات شيميايي:
آووکادو چرب است و داراي اسيدهاي آمينه مختلف مانند سيستين Cystine تريپتوفان Tryptophane و تيروسين Tyrosine مي باشد . در تحقيقات جديدي که انجام شده وجود چند نوع آنتي بيوتيک در آووکادو ثابت شده است .
دانه گياه داراي مقدار کمي ( در حدود 2 درصد ) روغن است . اين روغن غليظ و سفت و به رنگ زرد مايل به سبز بوده که داراي بو و طعمي مطبوع است .
روغن دانه آووکادو داراي حدود 7 درصد روغن هاي اشباع شده مانند اسيد پالمتيک Palmitic و اسيد استئاريک Steraric Acid اسيد آراشيديک Arachidic Acid ، اسيد ميريستيک Myristic Acid و در حدود 80 درصد روغن هاي اشباع نشده مانند اسيد اولئيک Oleic Acid و اسيد لينولئيک Linoleic Acid مي باشد .
در يکصد گرم آووکادو مواد زير موجود است :
آب 80 گرم
انرژي 150 کالري
پروتئين 1/8 گرم
چربي 14 گرم
مواد نشاسته اي 5 گرم
کلسيم 8 ميلي گرم
فسفر 35 ميلي گرم
آهن 5/0 ميلي گرم
پتاسيم 600 ميلي گرم
ويتامين آ 250 واحد
ويتامين ب 1 0/08 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/15 ميلي گرم
ويتامين ب3 1/4 ميلي گرم
ويتامين ث 12 ميلي گرم
خواص داروئي:
1) جوشانده برگهاي آووکادو قاعده آور است .
2) آووکادو تقويت کننده معده است .
3) نفخ و گاز معده را از بين مي برد .
4) براي درمان يرقان مفيد است .
5) جوشانده برگهاي آووکادو اسهال خوني را برطرف مي کند .
6) آووکادو تقويت کننده بدن است .
7) آووکادو رشد بچه ها را جلو مي اندازد زيرا داراي مواد معدني بسياري است .
8) آووکادو خون ساز است و آنهايي که مبتلا به کم خوني هستند بايد از آو وکادو استفاده کنند .
9) آووکادو بدن را قليايي كرده و تميز مي کند .
10) چون آووکادو شکر و مواد نشاسته اي کمي دارد براي آنهايي که بيماري قند دارند نيز مناسب است .
11) براي دوره نقاهت به مريض آووکادو بدهيد . ضعف عمومي را برطرف مي کند .
12) خستگي را برطرف مي کند .
13) ناراحتي روده و معده را معالجه مي کند .
14) بيخوابي را درمان مي کند زيرا داراي تريپتوفان است . اگر به کم خوني دچار هستيد حتما با شام خود آووکادو بخوريد .
15) براي درست كردن سس سالاد از آووکادو استفاده کنيد .
طرز استفاده:
روغن آووکادو دراي ويتامين هاي مختلف مانند P ، C، K ، H ، E، D ، B، A مي باشد . بنابراين ارزش غذايي زيادي درد .
1- روغن آووکادو ضد رماتيسم است و اگر مفاصل شما درد مي کند آنرا با روغن آووکادو ماساژ دهيد .
2- براي جلوگيري از ريزش مو ، هرشب مقدري از روغن آووکادو را به سر بماليد و صبح بشوئيد .
3- شوره سر را از بين مي برد .
4-براي براق شده موها ، بعد از شستشوي سر چند قطره آووکادو را به موها بماليد .
5-روغن آووکادو بهترين کرم براي پوست است زيرا به آساني در پوست نفوذ مي کند و به پوست شادابي مي دهد .
و بالاخره آووکادو بهترين ماسک براي برطرف كرده چين و چروک هاي صورت و جلوگيري از پيدايش آن است . براي اين منظور آووکادو را پوست کنده و له کنيد و بصورت ماسک بر روي صورت و گردن بگذاريد و بعد از نيم ساعت بشوئيد .
مضرات :
مضرات خاصي گفته نشده است .
در حالي که از 40 سال گذشته توليد آووکادو در شهرهاي شمالي کشور آغاز شده هنوز ايرانيها آووکادوي ايران را نمي شناسند.
توليدکننده آووکادو در مازندران در گفتگو با خبرنگار ايانا گفت: بيش از 50 هکتار از باغهاي شمال کشور به کشت آووکادو اختصاص دارند که سالانه بيش از 100 تن ميوه آووکادو توليد مي کنند.
قدرت الله ايزدي فر افزود: نهال اين درخت که 40 سال پيش از مناطق اکوادر وارد کشور شد، هرچند در ابتداي ورود به مازندران دچار سرمازدگي مي شد اما اکنون مقاوم شده و هر درخت 500 تا هزار و 500 دانه ميوه توليد مي کند.
وي تاکيد کرد: درخت آووکادو رشد بسيار بالايي داشته و درخت 10 ساله آن مثل چنار 200 ساله رشد مي کند و از سال سوم تا هفتم پيوندي آن ميوه خواهد داد.
ايزدي فر ادامه داد: برداشت ميوه آووکادو در شهريورماه آغاز مي شود و تا اسفندماه ادامه خواهد داشت.
وي گفت: علاوه بر ميوه آووکادو که به صورت تازه خوري مصرف مي شود، فرآوري شده اين محصول براي مصارف درماني و زيبايي بکار گرفته مي شود.
توليدکننده آووکادو تصريح کرد: از برگ و تفاله اين ميوه براي خوراک دام و طيور گوشتي مي توان استفاده کرد که در گوشت آوري تاثير فوق العاده دارد.
ايزدي فر تاکيد کرد: معمولا آووکادو به صورت سفت و نرسيده برداشت مي شود چون احتمال فساد و خرابي آن کاهش مي يابد و با نگهداري پنج تا شش روز در دماي معمولي اتاق به همراه سيب، موز، گوجه فرنگي يا گلابي کاملا رسيده و پخته مي شود.
وي ادامه داد: نگهداري آووکادوي کال در يخچال زمان نگهداري آن را به شدت افزايش مي دهد به طوري که بيش از چند ماه امکان نگهداري آن وجود دارد اما نوع رسيده آن تنها يک هفته در يخچال قابل نگهداري است./
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید