اکليل کوهي بومي منطقه مديترانه و کشور اوروگوئه است. گلهاي آن در رنگهاي گوناگون سفيد، صورتي، بنفش يا آبي مي رويند.
استفاده در آشپزي
از برگهاي تازه و خرد شده اکليل کوهي به دليل وجود اسانس معطر و روغن فرار و همچنين تانن در سالاد و در تهيه خوراکهاي مرغ و ماهي استفاده مي شود. پودر برگهاي خشک شده اکليل کوهي به تنهايي يا همراه با ساير ادويه جات به عنوان چاشني جهت خوش طعم نمودن غذاها به خصوص سس سالاد به کار مي رود.
خواص دارويي
از نظر خواص طبي و دارويي اکليل کوهي اثر ضدعفوني کننده و معرق داشته و جريان خون را در اندامهاي شکمي افزايش مي دهد و در تحريک ميزان ترشح شيره هاي گوارشي و صفرا بسيار مفيد است. اين گياه شفا بخش براي معالجه رماتيسم، فلج، سستي اعضاء، تشنج، اختلالات عصبي و تنفسي و همچنين نارسايي کبد و کيسه صفرا مفيد و موثر است. اين گياه و سبزي در ايران کمتر مورد توجه طباخان و بانوان آشپز ايراني قرار گرفته ولي در کشورها اروپايي جايگاه ممتازي در آشپزخانه داشته و در تهيه سسها و هنگام خوردن گوشت کباب وجود آن ضروري است.
مصرف اکليل کوهي باعث گشادي رگها و تقويت گردش خون مي شود و بنابراين براي جلوگيري از ريزش موها مفيد است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید