به اين همه ادعا كه دارم خرده نگيريد، همه اش بي چون و چراست .
از انواع ويتامين سرشارم .
مزاج را لينت مي دهم .
درمان صد در صد دمل هاي چركينم .
شيرابه مرا به ريشه دندان بماليد تا از درد آن آسوده شويد.
همين شرابه من ، گوشت را قابل پخت مي كند و هزار خاصيت ديگر كه در من نهفته است .
نام من انجير است ، انجيل هم مي گويند. بزرگترين افتخار من اين است كه خداوند در قرآن مجيد به جان من قسم خورده است . تنها يك ميوه خوشمزه و لذيذ نيستم ، بلكه غذاي نرم و لطيف و دارويي سودمند و بي ضرر مي باشم . قدرت غذايي من بيش از ساير ميوه ها و خواص دوايي من بيش از تصور است . من از قديم در جنگلهاي آفريقا، آسيا و آمريكا به عمل مي آمدم . زادگاه مخصوصي ندارم و در جنگل هاي شمال و جنوب ايران هم وجود داشته ام من انواع و اقسام ريز و درشت ، بي دانه ، زرد و قرمز و صورتي و بنفش دارم . يك نوع ريز من در تهران به نام انجير شيرازي است . در گذشته انواع سفيد مرا غذا و نوع بنفش مرا دوا مي دانستند ولي من اين تقسيم را قبول ندارم ، بلكه مدعي هستم كه در هر رنگ و شكل بستاني ، كوهي و بياباني ، خوراك اشخاص سالم و درمان افراد بيمار مي باشم . من انواع زودرس و ديررس دارم . در جاهاي سردسير ديرتر و اگر خيلي سرد باشد، اصلا نمي رسم و ميوه ام در آنجا تا رسيدن زمستان كال مي ماند و مردم اين ميوه هاي نارس را ديوانجير نام گذاشته اند، خوردن ديو انجير به علت داشتن شيرابه فراوان نامرغوب و خطرناك است .
من به مقدار فراوان داراي ويتامين هاي آ - ب - ث و مواد معدني مثل آهن - برم - منگنز - آهك و گوگرد مي باشم و كمي هم آرسنيك دارم ، و نيز داراي مواد چربي - سفيده اي و از همه ي بيشتر مواد قندي در من است .
اگر ميوه مرا پس از چيدن در روي سبد يا پارچه سوراخ دار در برابر تابش آفتاب قرار دهند، قند من زيادتر شده ، ميزان آن به سي تا چهل درصد مي رسد. من در تابستان داخل تره بار در دكان ميوه فروشي و در زمستان در رديف خشكبار در دكان آجيل فروشي ها عرضه مي شوم ، و در تمام اعضاي مختلف درخت من ، يك شيرابه سفيد رنگ جريان دارد كه مشخصات آنرا خواهم گفت . من يك ميوه سهل الهضم هستم ، اگر مرا قبل از غذا بخوريد، مجاري دستگاه گوارش را باز و اشتها را تحريك و محيط را براي هضم و دفع غذا آماده ميسازم و سبب تخليه كامل شكم خواهم شد.
در داروخانه ها شربت من با روغن بادام شيرين كه جهت لينت به اطفال مي دهند رقيب شده است . مربا و كمپوت من بهترين غذا براي مبتلايان به يبوست است . از جوشاندن ميوه من ، در شير شربتي بدست مي آيد كه نرم كننده سينه و معده بوده ، مضمضه آن لثه ها را محكم و غرغره اش سينه و گلو را نرم و دردهاي كهنه آنها را شفا مي بخشد. كساني كه از لاغري رنج مي برند و مي خواهند كمي چاق شوند، غذايي بهتر از من پيدا نخواهند كرد. مخصوصا اگر چهل روز ناشتا مرا با كمي انيسون تناول نمايند. با اينكه قند فراوان دارم ، معذلك كسي را بيش از حد مناسب چاق نمي كنم و ميوه تازه من خنك محسوب مي شود، حرارت و تشنگي را تسكين مي دهم ، عرق را زياد مي كنم و سموم و چربي را با عرق بيرون مي آورم ، و همين امر در گذشته اين شبهه را ايجاد كرده بود كه من شپش را در بدن زياد مي كنم ، در صورتي كه زياد شدن اين جانور گناه من نبود، بلكه خروج چربي و سموم چرك بدن را زياد مي كرد، و محيط مناسبي براي رشد شپش بود، من كبد را تقويت مي كنم ، ورم طحال را فرو مي نشانم ، خوردن من با گردو مقاومت بدن را در برابر سموم بالا مي برد. خوردن من با پسته و بادام جهت تقويت نيروي حافظه و قدرت تعقل و تفكر سودبخش است ، اگر ميوه خشك مرا بو داده و بكوبيد گردي بدست مي آيد كه به نام قهوه انجير معروف است و براي سياه سرفه - ذات الريه و سينه دردهاي كهنه مفيد مي باشد، و خشونت قصبة الريه را از بين مي برد.
وجود گوگرد در من باعث زياد شدن مو شده ، از ريزش آن جلوگيري مي نمايد. با من شربت ، ژله و مارمالاد درست كنيد و در زمستان براي گرم شدن و جلوگيري از سرماخوردگي ميل نماييد. ميوه من با مغز گردو محرك شهوت است و ضماد من با زاج جهت زخمهاي آبكي و با بوره جهت بثورات جلدي و گنده تاول زياد تجويز مي شود.
خواص بهي بخش من منحصر به ميوه من نيست ، جوشانده شاخه هاي من مبتلايان به استسقاء و پوست تازه آن ، براي مبتلايان به اسهال خوني و شكم روش تجويز شده است .
شيرابه اي كه در تمام اعضاي درخت من و ديوانجير وجود دارد، مسهل قوي و خطرناك است .
من بوي بد دهان را از بين ميبرم ، و سوخته ميوه من با روغن خضابي است كه موهاي سفيد را مشكي مي نمايد.
اگر ميوه ما سوزانده با كمي گليسرين مخلوط كنيد، و دندان هاي خود را با آن بشوييد، آنها را سفيد و محكم مي نمايد. ضماد گرم ميوه من با آرد جو مسكن درد عضلات است . دمل ها و كورك ها را باز مي كند. ضماد ميوه من با روغن زيتون يا موم جهت معالجه تركيدن پوست كه در اثر سرما ايجاد شده است . مفيد مي باشد. حمول من با عسل ، زخم و جراحات را از بين ميبرد، و از ترشح و خونريزي جلوگيري مي نمايد، مشروط بر اينكه با رعايت اصول بهداشت و فنون داروسازي باشد. ميوه من مخلوط با خرما، كشمش ، و عناب به چهار ميوه سينه نرم كن معروف است . دانه هاي ميوه من معده و رودهها را جارو مي كند و فضولات را با خود دفع مي كند براي جلوگيري از باردار شدن ، غذاشناسان آمريكا گياهي به نام : ((مي - پي - كو - تاتا)) را معرفي كردند كه در كلمبيا به عمل مي آيد، و نتايج خوب داده است ، در ايران هم گياه هايي كه داراي هورمون گياهي استروژن باشند، فراوان است و به تدريج خود را معرفي خواهند كرد.
شيرابه من شير را منعقد مي كند، و آنرا تبديل به نوعي پنير مي نمايد كه فوق العاده زود هضم است . اين شيرابه بلغم و ليزابه هاي معده و روده ها را نيز منعقد كرده ، و به دفع آنها كمك مي كند. ماليدن آن ميخچه - زگيل و خال گوشتي و آثار جلدي را از بين مي برد، سابقا سرمه آن جهت جلوگيري از آبريزش چشم زياد تجويز مي شد.
اگر كمي از اين شيرابه را به پنبه زده و در بن دندان يا حفره دندان كرم خورده بگذاريد، درد آن فورا ساكت مي شود. اگر دندان پزشكان از اين شيرابه جهت كشتن عصب دندان استفاده كنند نتيجه اي بهتر و زودتر خواهند گرفت . اين شيرابه داراي آنزيمي است شبيه لوزالمعده كه به هضم غذا و گوشت كمك فراوان مي كند. اگر گوشت سخت و ناپز داريد، مختصري از اين شيرابه به آن بزنيد و يا يك ميوه كال مرا در ديگ غذا بيندازيد، بزودي پخته خواهد شد. اگر يكدانه ميوه كال مرا در ديگ حليم بيندازيد، گوشت و گندم آن نرم و حل شده و بخوبي مهرا مي گردند حبوبات ناپز هم به اين وسيله نرم و زود پز خواهند شد. حال كه خواص مختلف شيرابه مرا دانستيد، بد نيست بدانيد در خواص آن نوشته اند، جامدات را آب مي كند و مايعات را منجمد مي سازد.
شلكا انجير يا جميز - در كتاب هاي گياه شناسي به ميوه اي اشاره شده است كه به فارسي شلكا انجيز و در كتب پزشكي جميز نام دارد. اعراب به آن تين الاحمق يعني انجير احمق لقب داده اند، در كتب دارويي فرنگي نامش انجير اسپانيا و باري باري مي باشد، اين ميوه كه جهت اسهال و اسهال خوني مصرف فراوان دارد، از خانواده ما نيست و از دسته كاكتوس ها مي باشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید