اخلال و بسر
در مرحله سوم به ما ((اخلال )) و در مرحله چهارم ((بسر)) گويند و فارسي ما خرما خرك است . مقوي معده و بالا برنده ي حرارت بدن هستيم . از شكم روش و خونريزي آن جلوگيري مي كنيم و براي بواسير تجويز شده ايم .
جويدن ما لثه را محكم مي كند و از امراض عفوني لثه و دندان جلوگيري مي نمايد. دير هضم و مولد باد و خلط هستيم - مخصوصا اگر ميوه درخت خرما در اثر فصل سرما در اين مراحل مانده باشد. از شكم روش جلوگيري كرده و توليد يبوست مي كند.
اذخر ( کاه مکه)
همراه با سکنجبين در روزهاي آخر تب هاي بلغمي مفيد است و مخلوط با فلفل براي تهوع سودمند است
ارغوان ( ارجوان)
براي سياه کردن موي ابرو مفيد است
چوب سوخته اش ضماد بر ابرو ميکنند
ازاراقي ( کچله)
معجونش براي فلج و سستي و دردهاي سرد مفيد است عادت ترياک را قطع ميکند و درد مفاصل و عرق النسا (سياتيک) ، ادرار بي اختيار را بهبود ميبخشد
خوراک اين معجون يک با دو مثقال است
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید