مطالعات نشان داده است ديد و بازديد با اقوام و خويشاوندان روي مغز تاثير ميگذارد.
تحقيق جديدي نشان ميدهد ديدار با اعضاي خانواده و يا حتي تماشاي عكسهاي آنها ميتواند بخشي از مغز را كه بيانگر احساسات شما درباره فاميل، دوستان و حتي خودتان است، برانگيزد.
اين اولين تحقيقي است كه فعاليت دو بخش مغز را مقايسه مي کند كه يكي از اين دو بخش مربوط به ديدن اعضاي خانواده و فاميل و ديگري مربوط به ملاقات با دوستان و غريبهها است.
نتايج تحقيق همچنين ميتوانند توضيح دهند كه چرا هنگامي فردي شبيه به خودمان را ميبينيم، فورا اعتمادمان نسبت به او جلب ميشود.
به اعتقاد استيون پلاتك كه به همراه شلي كمپ اين مطالعه را انجام داده اند، ما دوست داريم کنار آدمهايي باشيم كه شبيه ما هستند و اين امر به خاطر توانايي ذهن ناخودآگاه ما در رابطه با كشف شباهتهاي ظاهري اتفاق ميافتد.
در اين تحقيق، محققان روي افرادي كه در حال ديدن تصاوير بستگان، دوستان، غريبهها، خودشان و ... بودند ام.آر.آي انجام دادند.
آنها به اين نكته پي بردند كه عكسهاي مربوط به بستگان و كساني كه شباهت ظاهري با فرد مورد مطالعه داشتند از طريق بخش خودارجاعي مغز پردازش شد، ولي بقيه تصاوير ناحيه ديگري از مغز را فعال كرد كه مربوط به گرفتن تصميمهاي مهم و حساس در رابطه با خود ميشود.
از نكات جالب توجه تحقيق پلاتك و كمپ اين بود كه مغز ميتواند افراد را به لحاظ اجتماعي رتبهبندي كند و اعضاي فاميل را هم در صدر اين دستهبندي قرار ميدهد.
از آنجايي كه امور مربوط به فاميل از طريق بخش خودارجاع مغز پردازش ميشوند، مي توان توضيح داد كه چرا از نظر ما اعضاي خانواده و فاميل جزو امور شخصي ما محسوب ميشوند. به همين دليل است كه ما ميتوانيم بعضي از عاداتزشت دوستانمان را تحمل كنيم، ولي نميتوانيم در مورد بستگانمان اين مساله را بپذيريم، چون مغز ما در مورد آنها همانطوري قضاوت ميكند كه در مورد خودمان.
به اعتقاد پروفسور تاد شاكلفورد، استاد روانشناسي دانشگاه آتلانتيك فلوريدا، اين تحقيق نمونه بسيار جالبي از نظريه تكامل درباره علم عصب شناختي رفتار است. او ابراز اميدواري كرده كه محققان ديگري كه درباره علم عصب شناختي تحقيق ميكنند، تحقيقات دكتر پلاتك را دنبال كنند.
به نظر پروفسور شاكلفورد، احتمالا شخصي كه به نظر ما چهرهاي دوستانه دارد، در واقع از نظر ظاهري نيز شبيه ما است و دليل اينكه احساسات ما نسبت به اين آدمها شبيه احساس ما نسبت به خودمان است، ريشه در ديدارهاي خانوادگي ما دارد.
ترجمه:سميه وحداني
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید