شيوع وسواس در بين زنان و مردان تفاوت چنداني ندارد، اما در بين افراد مجرد، بيش از افراد متأهل است.
غلامعلي افروز، رئيس سازمان روانشناسي و مشاوره کشور افزود: وسواس به برخي از افكار، انديشه ها، اعمال پيوسته و ناخواسته كه به صورت اضطراري و اجباري وجود فرد را فرا مي گيرد، گفته مي شود.
وي گفت: وسواس هاي فكري شامل انديشه ها، نگرشها و عقايد ناخواسته و مداومي هستند كه فرد مبتلا قادر به خودداري از آنها نيست و وسواسهاي عملي، رفتارهاي به ظاهر نامعقولي است كه شخص به صورت تكراري انجام مي دهد، مانند شست و شو، نظم و ترتيب بيش از حد.
رئيس سازمان روانشناسي و مشاوره كشور افزود: افرادي كه اختلال وسواس فكري و عملي دارند، از ماهيت اضطراب آور و ناتوان كننده وسواسهاي خود آگاه هستند، ولي احساس ميكنند كه قادر نيستند آنها را متوقف كنند.
افروز اضافه كرد: افراد وسواسي توجه اغراق آميز نسبت به جزئيات دارند و عموماً تمايل دارند كه در گوشه اي آرام باشند. اين افراد در تصميم گيري دچار اشكال جدي هستند، چرا كه افكار وسواسي به صورت تحميل شونده افكار و آگاهي هاي آنان را فرا گرفته است.
وي گفت: شيوع وسواس در بين زنان و مردان تفاوت چنداني ندارد، اما متأسفانه در بين افراد مجرد، بيش از افراد متأهل است. شايد يكي از دلايل مجرد ماندن اين افراد، همان انديشه هاي وسواسي باشد.
رئيس سازمان روانشناسي و مشاوره كشور افزود: اختلال وسواس در بين كساني كه به خانواده هاي نسبتاً مرفه تعلق دارند، بيشتر ديده ميشود و به دلايل گوناگون وسواس در بين افرادي كه از هوش بيشتري برخوردارند، بيشتر مشاهده مي شود.
افروز اضافه كرد: «وسواس» يك پديدهارثي نيست، يعني ژن خاصي عامل انتقال وسواس از پدران و مادران به فرزندان نيست، اما احتمال تقليد از بزرگترهايي كه وسواس داشته يا دارند مثل پدربزرگ ها، مادربزرگ ها، پدرها، مادرها و ديگر الگوهاي بزرگسال و يادگيري از رفتار مي تواند، يكي از زمينه هاي پديد آمدن وسواس در فرزندان باشد.
وي اضافه كرد: وسواس در بين كودكان و خردسالان بسيار نادر است و بيشتر مبتلايان به وسواس را جوانان و بزرگسالان تشكيل مي دهند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید