مصرف زياد ادويه يا انواع تقلبي آن ميتواند سلامت مصرف كننده را به خطر بيندازد.
اين روزها در بازار ادويه، انواع تقلبي هم چنان يافت ميشوند، بنابراين آگاهي از وجود اين مواد ميتواند مفيد باشد.
ادويه ها به عنوان طعم دهنده هاي غذا، هم چنان مشمول برداشتها و باورهاي غلط تعدادي از خريداران هستند. به گفته آگاهان بازار، هر ماده عطري با منشا گياهي ادويه محسوب ميشود.
بنابراين پوست درخت(دارچين)، ميوه(فلفل)، برگ(نعنا و ريحان)، ريشه (زنجبيل)، گل(زعفران و گلپر) يا دانه(جوزهندي، خردل) به صورت خرد و پودر شده ميتواند مشمول عنوان ادويه و چاشني محسوب شود، اما نكته مهم اين است كه دارا بودن عطر و شكل مواد ياد شده، نميتواند متضمن اصالت و سلامت آنها باشد.
سماق تقلبي:
براي نمونه همان طور كه ياد شد در حال حاضر سماقهاي تقلبي در بازار يافت ميشوند كه به لحاظ شكل و ظاهر تفاوتي با نمونه هاي اصل ندارند. متقلبها، تفاله هاي غوره و زرشك را با گل اخدي و آب شاهتوت مخلوط كرده و به عنوان سماق به دست مشتري ميدهند.
پودر فلفل تقلبي:
براي تقلب در تهيه فلفل نيز از موادي مانند پودر پوست گردو و فندق، آرد نخودچي، پودر هسته خرما، تفاله زيتون و مواد مشابه به عنوان پايه استفاده کرده و براي ايجاد تندي و رنگ و مزه، آن را با پودر فلفل فرنگي يا خردل سياه مخلوط مي کنند.
پودر خردل تقلبي:
پودر خردل اصل نيز از نرم كردن دانه خردل سياه يا سفيد يا مخلوطي از هر دو به دست ميآيد. گاهي آنرا با آب غوره يا سركه مخلوط كرده و خردل خميري به دست مي آورند. با وجود اين خردل تقلبي از نشاسته آرد غلات به دست مي آيد. براي ايجاد رنگ مورد نظر مقداري پودر زردچوبه به آن اضافه ميشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید