اضافه کردن ادويه جات و سبزيهاي معطر به رژيم غذايي ميتواند براي سلامت شما مفيد باشد.
به گزارش دکتر سوزانا زيک، متخصص طب طبيعي و پژوهشگر نظام بهداشتي دانشگاه ميشيگان "افزودن اين گياهان معطر به غذاها مي تواند به حفظ وزن طبيعي کمک کند. به علاوه آنها مي توانند به پيشگيري از برخي سرطانها، کاهش فشارخون و کنترل قند خون کمک کنند و نيز سلامت قلب و عروق را بهبود بخشند."
استفاده از اين گياهان معطر به جاي چاشنيهاي معمول که حاوي قند ،نمک و چربي هستند، مي توان هم به حفظ سلامتي کمک کرد و هم به غذا رايحه بخشيد.
10 نکته براي انتخاب بهترين گياهان معطر
دکتر زيک اين 10 نکته را براي انتخاب بهترين گياهان معطر توصيه ميکند:
• به جاي نمک از گياهان معطر استفاده کنيد.
گياهان معطري مانند مرزنگوش، آويشن، رزماري، جعفري و سير مي توانند رايحهطبيعي غذاها را بيرون بکشند.
• از سير تازه استفاده کنيد.
سير مي تواند فشار خون و کلسترول را پايين بياورد.
دکتر زيک مي گويد: "براي به دست آوردن حداکثر منافع، لازم است دست کم سه پَر سير متوسط تازه در روز مصرف کنيد. سير خشک يا سيري که مدتها مانده باشد، خواص خود را از دست ميدهد."
• رزماري بخوريد.
رزماري حاوي مواد آنتي اکسيدان است که تصور مي شود حافظه را بهبود بخشد و احتمالاً به پيشگيري از سرطان کمک کند.
• با کمک ريحان، مرزنگوش و رزماري با سرماخوردگي مبارزه کنيد.
اسانسهاي روغني موجود در اين گياهان ممکن است بتواند در مبارزه با سرماخوردگي و آنفلوآنزا به شما کمک کند.
• سرفه مزمن را با آويشن درمان کنيد.
زيک ميگويد: "منافع بهداشتي آويشن بي نظير هستند. اين گياه به طور سنتي براي درمان سرفه و حتي سياهسرفه استفاده ميشده است."
• براي کمر درد زردچوبه بخوريد.
پژوهشگران دريافتهاند که مادهاي به نام کورکومين curcumin که در زردچوبه يافت مي شود، داراي خواص ضد التهابي است. زردچوبه هم ميتواند به تنهايي و هم با ادويه کاري مورد استفاده قرار گيرد.
• با کاري با سرطان بجنگيد.
همچنين معلوم شده است که کورکومين باعث کوچک شدن پوليپهاي روده بزرگ پيش سرطاني ميشود.
• از "ادويه گرم" براي کاهش فشار خون استفاده کنيد.
ادويه گرم مانند زنجبيل، جوز بويا، دارچين، فلفل شيرين، فلفل سياه و فلفل قرمز باعث حرکت خون از قسمتهاي مرکزي بدن به پوست مي شوند. به گفته دکتر زيک اين وضعيت باعث ميشود خون به صورت يکنواخت تر در سراسر بدن پخش شود و ممکن است فشار خون بالا را نيز کاهش دهد.
• براي تسکين معده زنجبيل بخوريد.
موادي به نام جينجرولها که در زنجبيل وجود دارند مي توانند به کنترل تهوع کمک کنند.
• شکر را با ادويه جايگزين کنيد.
ادويه جاتي مانند دارچين و جوز بويا را به جاي شکر، براي شيرين کردن تنقلات استفاده کنيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید