میزان مهریه آرامش مد نظر قرآن در ازدواج را تحتالشعاع قرار داده است مدرس حوزه علمیه معتقد است یکی از مسائل مهمی که قرآن در بحث زندگی مشترک به آن پرداخته است ایجاد آرامش در زندگیست که موضوع تعیین و میزان مهریه آن را تحتالشعاع قرار داده و در برخی موارد به موضوعی برای ایجاد تنش بین زن و مرد تبدیل شده است.
موضوع مهریه نیز از این مقوله مستثنی نیست و با کمال تأسف شاهدیم که توجه به دارایی مادی بیش از سایر ملاکها ــ که ضامن خوشبختی و سعادتمندی زندگی مشترک است ــ مورد توجه جوانان است.
معیارهای صحیح و درست مرتبط با فلسفه مهریه و نحوه مطالبه و پرداخت آن که در قرآن به آنها اشاره شده است در شرایط کنونی کمتر لحاظ میشود، افزود: با اندکی توجه به زندگی موفق دور و برمان متوجه میشویم، افرادیکه بر اساس معیارهای دینی و عقلی به موضوع مهریه و سپس زندگی مشترک فکر کردهاند بیش از سایرین به تعالی و شکوفایی دست یافتهاند.
علاوه بر نقش تربیتی نهادهای آموزشی و مراکز آموزش عالی، رسانهها از جمله رسانه ملی، هم در زمینه ترویج مهریههای معقول و هم در عرصه نقد مهریههای سنگین و غیرمتعارف نقش تأثیرگذاری دارند
با بیان این مسئله که توجه به خط مشی زندگی پیامبر(ص) و ائمه(ع) در زمینه تعیین و پرداخت مهریه میتواند راهگشای جوانان باشد، تمسک به زندگی اهل بیت(ع) به ویژه زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) به عنوان یک الگوی نمونه زندگی زناشویی بهترین راه رسیدن به یک زندگی موفق است چرا که فارغ از مسائل مادی و بر اساس دیدگاههای الهی همدیگر را به عنوان همسر انتخاب کردند.
این مدرس حوزه علمیه تأکید کرد: یکی از مسائل مهمی که قرآن در بحث زندگی مشترک به آن پرداخته است، ایجاد آرامش در زندگی است که موضوع تعیین و میزان مهریه آن را تحت الشعاع قرار داده است چرا که این موضوع که قرآن به صراحت در آیه چهارم سوره نساء از آن به عنوان مقدمهای برای ابراز محبت یاد کرده است به موضوع تنشزا و عامل کشمکشهای زن و مرد تبدیل شده است.
این دکترای علوم قرآن و حدیث توجه به ایمان و اخلاق را یکی از مهمترین عوامل تداوم زندگی مشترک دانست و اظهار کرد: مطمئناً برخورداری از چنین صفاتی نه تنها باعث دستیابی به اهداف مورد نظر قرآن در امر ازدواج میشود بلکه دختر و پسر را در شرایطی قرار میدهد که صداقت و محبت خود را معیار اصلی تعیین مهریه بدانند.
وی وظیفه سازمانها و نهادها را در ترویج و تبلیغ مهریههای معنوی بسیار ضروری و مهم دانست و گفت: علاوه بر نقش تربیتی نهادهای آموزشی و مراکز آموزش عالی، رسانهها از جمله رسانه ملی، هم در زمینه ترویج مهریههای معقول و هم در عرصه نقد مهریههای سنگین و غیرمتعارف نقش تأثیرگذاری دارند.
حمیدی در پایان تغییرات کنونی جامعه را از جمله عوامل گرایش برخی جوانان به تعیین مهریههای سنگین عنوان و تصریح کرد: امروزه به دلیل کجفهمی و برداشتهای نادرست از مسائل دینی از ایدههای قرآنی مرتبط با اصول زندگی که ازدواج نیز بخشی از آن است فاصله گرفتهایم که در این زمینه باید بیشتر به مسئله آموزش از طریق خانوادهها توجه کنیم.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید