يک بررسي جديد نشان ميدهد استرس ناشي از بيکاري ممکن است کارکرد دستگاه ايمني را در افراد سالم دچار اختلال کند، اما يافتن شغل هم ميتواند دوباره قدرت دفاعي بدن را بازگرداند.
به گزارش خبرگزاري رويترز، پژوهشهاي قبلي تاثير استرس مزمن را در اختلال کارکرد ايمني و خطر عفونت و ساير بيماريها اثبات کرده بودند، اما در مورد اينکه پس از فروکش کردن استرس، در دستگاه ايمني چه رخ ميدهد، چيزي نميدانستند.
در بررسي جديدي که در دانشگاه کاليفرنياي سانفرانسيسکو بر روي 100 نفر بزرگسال شاغل و 100 نفر بزرگسال بيکار بين سنين 29 تا 45 براي چهار ماه انجام شد، پژوهشگران هر ماه نمونههاي خون اين افراد را جمع ميکردند تا از لحاظ ميزان سلولهاي "کشنده طبيعي"(يکي از سلولهاي دفاعي بدن)، شاخصي از قدرت دستگاه ايمني آنها را اندازهگيري کنند.
اين پژوهشگران دريافتند که به طور کلي در گروه بيکاران فعاليت سلولهاي کشنده طبيعي از گروه شاغلان کمتر است.
با اين حال 25 درصد افراد بيکار تحت آزمايش در طول دوران بررسي کار پيدا کردند و سلولهاي کشنده طبيعي آنها مجددا به حالت عادي بازگشت.
دکتر فرانسيس کوهن و همکارانش که اين بررسي را انجام دادهاند، در نشريه پزشکي روانتني اعلام کردند:"ما اعتقاد داريم که اين اولين بررسي در انسانهاست که بازيابي کارکرد ايمني را پس از پايان يک استرسمزمن ثابت ميکند."
استرس مزمن ممکن است که کارکرد ايمني را از طريق اثراتش بر دستگاه عصبي مختل کند.
غده هاي آدرنال، هورمون نوراپينفرين را در پاسخ به استرس آزاد ميکنند و در آزمايشگاه نشان داده شده که نوراپينفرين سلولهاي کشنده طبيعي را کاهش مي دهد.
اما يافته هاي اخير بيانگر آن است که دستگاه ايمني در مواجهه با استرس دراز مدت "مقاوم" است و ميتواند در صورت رفع عامل استرسزا کارکرد عادي خود را به دست آورد. در اين بررسي دستگاه ايمني مشارکتکنندگان، در اولين ماه اشتغال به کار جديد دوباره به حالت عادي بازگشت.
به گفته اين پژوهشگران بررسيهاي بيشتري بايد انجام شود تا بازيابي عملکرد طبيعي دستگاه ايمني را پس از انواع مختلف استرسزاها بررسي کند و مشخص کند بازيابي کارکرد ايمني چگونه رخ مي دهد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید