بيماري افسردگي يکي از مشکلات مربوط به خلق و خوي است که دو مشخصه ي اصلي دارد:
يکي کاهش علاقه و لذت بردن از شرايط و موقعيتهاي مختلف زندگي، و دوم احساس غمگيني مفرط که معمولا علامتهاي همراه نيز دارد و حداقل دو هفته طول ميکشد.
در اين مواقع، بهتر است بيماران هر چه سريعتر براي رفع علامتهاي آن، تحت درمان قرار بگيرند.
ماهيت خود بيماري افسردگي سبب کاهش ميل جنسي در افراد ميشود، بنابراين تجويز و مصرف مرتب داروهاي ضدافسردگي ميتواند با بهبود روان و کنترل بيماري، شرايط فرد را بهبود بخشد.
نکتهاي که اغلب بيماران در مورد آن دچار ترديد هستند، تاثير داروهاي ضدافسردگي در قدرت و فعاليت جنسي آنهاست که بايد بگويم فقط در برخي مواقع ممکن است عوارض جانبي داروهاي ضدافسردگي، اختلال در عملکرد جنسي باشد و اين حالت بيشتر در هنگام مصرف دارويي از خانواده داروهاي مهارکننده سروتونين ديده ميشود.
در کشور ما با توجه به فرهنگ غالب مردم و عدم اظهار مشکلات جنسي به دليل حجب و حيا، بهتر است درمانگران، تمام بيماراني را که به علت افسردگي يا ساير اختلالات روانپزشکي تحت درمان هستند، شخصا بررسي کنند و پرسشهايي در اين زمينه داشته باشند تا در صورت لزوم، براي رفع مشکل جنسي اقدام شود.
در اکثر مواقع اساس درمان، اطمينان دادن به بيمار از اين بابت است که مشکل ايجاد شده برگشتپذير خواهد بود و نبايد تصور کند، فعاليت جنسياش براي هميشه دچار اختلال شده است.
دکتر غلامحسين قائدي - روانپزشک
عضو هيات علمي دانشگاه شاهد
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید