بلوغ زودرس يکي از عوامل بروز افسردگي در کودکان و نوجوانان است. افسردگي در کودکان و نوجوانان معمولا با اختلالات ديگري همچون اضطراب، فرار از خانه و يا خودکشي همراه است و به همين دليل تشخيص زود هنگام آن اهميت بسياري دارد.
افسردگي در کودکان و نوجوانان مانند بقيه اختلالات روانپزشکي، علت واحدي ندارد، اما مجموعه اي از عوامل موجب بروز افسردگي در کودکان و نوجوانان مي شود.
يکي از علل بروز افسردگي در کودکان و نوجوانان علل ژنتيکي است و در خانواده اي که دچار بيماري هاي خلقي هستند، احتمال ابتلاي فرزندان به افسردگي بيشتر است.
پر استرس بودن محيط خانواده و مشاجره مداوم والدين با يکديگر، دختراني که دچار بلوغ زودرس مي شوند، فوت يکي از اعضاي نزديک خانواده، از عوامل بروز افسردگي در کودکان و نوجوانان هستند.
افسردگي در کودکان و نوجوانان معمولا با اختلالات ديگري مانند اضطراب، فرار از خانه و يا خودکشي همراه است و به همين دليل تشخيص زودهنگام آن اهميت بسياري دارد.
در صورتي که کودک يا نوجواني دچار افسردگي ساده به تنهايي و بدون اختلالات ديگر روانپزشکي باشد، حدود شش ماه تا يکسال درمان وي زمان مي برد و تا زمان بهبود علائم، روان درماني ادامه پيدا مي کند، اما در صورتي که افسردگي به همراه بيماري رواني ديگري باشد، براي درمان زمان طولاني تر نياز است.
از عوامل پايين آمدن سن بلوغ جنسي نوجوانان امروزي ميتوان به بهتر شدن استانداردهاي زندگي، بهبود تغذيه و پيشرفتهاي صورت گرفته در علم پزشكي و داروسازي اشاره كرد
بيشتر مراقب باشيد!
اكثر والدين معتقدند، نوجوانان امروزي زندگي راحتي دارند و در اصطلاح در پر قو بزرگ شدهاند، اما در حقيقت اين نوجوانان بسيار بيشتر از گذشته در معرض خطر هستند.
بدن پسرهاي امروزي در 18 سالگي به بلوغ كامل جنسي و بدني ميرسد (درحاليكه 200 سال پيش، رشد فيزيكي پسرها تا 22 سالگي كامل ميشد)، اما مغز آنها به اين سرعت رشد نميكند و به همين دليل ممكن است دست به كارهاي خطرناكي بزنند كه زندگيشان را تهديد كند.
از عوامل پايين آمدن سن بلوغ جنسي نوجوانان امروزي ميتوان به بهتر شدن استانداردهاي زندگي، بهبود تغذيه و پيشرفتهاي صورت گرفته در علم پزشكي و داروسازي اشاره كرد.
همراه با اين بلوغ جنسي مقدار زيادي هورمون تستوسترون (آندروژن يا هورمون مردانه) در بدن نوجوانان پسر ترشح ميشود و چون آنها هنوز از نظر فكري به رشد كاملي نرسيده اند، ممكن است در اثر ترشح اين هورمون به استقبال خطر بروند.
همين عامل سبب ميشود پسران امروزي بيشتر دچار تصادفات رانندگي شوند، با ديگران درگير شوند و حتي جان خود را بر سر اين كارها از دست بدهند.
البته دختران امروزي هم بلوغ زودرس را تجربه ميكنند، براي مثال سيكل قاعدگي در دختران نوجوان امروزي زودتر از نسلهاي گذشته آغاز ميشود.
خوشبختانه پزشكان براي برطرف كردن مشكلات مربوط به اين پديده به راه حل هاي مناسبي رسيدهاند، اما در مورد پسران اين اتفاق هنوز رخ نداده است.
فرآوري : نيره ولدخاني
بخش سلامت تبيان
منابع :
سلامت نيوز - دکتر رزيتا داوري آشتياني، فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید