خانواده سالم - روح و روان
اگرچه بعضي از مردم در زندگي تنها يک بار به افسردگي مبتلا ميشوند اما افرادي هم هستند که چندين بار فازها و دوره هاي ناخوشايند افسردگي را تجربه ميکنند.
آمار رسمي منتشر شده از سوي انجمن روانپزشکان آمريکا نشان ميدهد از کل مبتلايان به افسردگي حاد حداقل ۶۰ درصد براي بار دوم پس از درمان، علائم اين اختلال رواني را تجربه ميکنند و براي بيماراني که دوبار اين تجربه ناخوشايند را داشتهاند در ۷۰ درصد موارد بار سومي هم وجود دارد.
اين آمار تا حدودي نگران کننده به نظر مي رسد. آماري که ممکن است شما را مضطرب کنند چرا که هيچ کس دوست ندارد دوباره آن احساسات بد را تجربه نمايد ولي همه اين آمارها بدان معني نيستند که قرار است افسردگي براي تمام عمر زندگي شما را احاطه کند بلکه فقط کافي است نسبت به بيماري خود و فاکتورهايي که عامل برگشت پذيري آن هستند مطلع باشيد.
زماني که به عنوان يک بيمار افسرده در پروسه درمان قرار داريد بايد سعي کنيد تا اطلاعات ارزشمندي را براي چگونگي بهتر ماندن حال خود به دست بياوريد. يک بار تجربه کردن بيماري به شما اين امکان را مي دهد که نشانه هاي بيماري را بهتر بشناسيد و بدانيد در چه مواقع و شرايطي بيشتر آسيب پذير هستيد. اين آگاهي مي تواند به شما کمک کند تا زودتر و سريعتر از يک متخصص و اطرافيان خود براي پيشگيري از بروز همان حملات بد و احساس غمگيني کمک بخواهيد.
وقتي از يک افسردگي شديد نجات پيدا ميکنيد داروها به شما اين امکان را ميدهند که ديگر بيمار نشويد و علائم اين اختلال را در کنترل داشته باشيد. هرچند ممکن است در اين شرايط احساس شادي نکنيد اما لااقل ميتوانيد از خانه و تختخواب بيرون بياييد و دوباره به سرکارتان برگرديد. اما اين براي اين که ديگر شما هيچ وقت احساسهاي آزار دهنده افسردگي را تجربه نکنيد، کافي نيست.
علاوه بر دارو روشهاي بسيار ديگري نيز وجود دارند که به شما کمک ميکنند حال بهتري داشته باشيد مانند ورزش کردن و تمرينات يوگا و تغذيه مناسب که براي شاد زيستن بسيار موثر هستند. بنابراين از تلاش براي اين که هر روز احساس بهتري داشته باشيد، دست برنداريد. براي اين کار بايد با متخصص و رواندرمانگرهاي خود همکاري کنيد تا به نتايج مطلوبتري برسيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید