من كنجد مقشر نرم ساييده هستم كه در كتب طبي قديم از من به نام رهشي ياد شده است. در ايران با من نوعي حلوا درست مي كنند كه به نام ((حلوا ارده )) معروف است، سابقا مرا با شيره مخلوط كرده به نام ارده شيره مي خوردند، و يكي از شعراي قديم در وصف ارده شيره ديواني دارد. من مجموعه اي از مواد سفيده اي مخلوط با روغن هستم، من جزو غذاهاي مقوي بوده و اشتها را كم مي كنم و نرم كننده صلابت ظاهري و باطني هستم. در صنعت بيسكويت سازي روغن مرا گرفته آرد آن را جهت ترد شدن به بيسكويت مي زنند.
روغن كنجد
من دير فاسد مي شوم، و در زمستان هم منجمد نمي گردم، انواع دست اول و مرغوب من به مصارف تغذيه مي رسد. چهل تا شصت گرم من معده را نرم مي كند و از روغن زيتون مي باشم. در صنعت از انواع فشار دوم من براي ساختن بريانتين و صابونهاي مختلف استفاده مي كنند. اگر مرا با زرده تخم مرغ مخلوط كرده، روي ورمهاي جلدي و ورم پلك بيندازند، آنها را مي برم، ماليدن من در روي زخم سوختگي مفيد مي باشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید