10روش موثر براي غلبه بر تنشها
1- اعتقادات خود را تقويت کنيم
حتما شنيده ايد که تحقيقات دانشمندان نشان داده است که انسانهايي که به اديان آسماني اعتقاد محکمتري دارند و در زندگي بيشتر به خداوند متعال توکل مي کنند، در زندگي خود آرام ترند و استرس کمتري را تجربه مي کنند . به جاي سعي در به دست گرفتن کنترل اوضاع ، بايد سعي کنيم به قدرت لايتناهي توکل کنيم و به کمک ايزد منان ، ايمان داشته باشيم .
2- هرچند وقت يک بار به خود مرخصي بدهيم
در زندگي پرشتاب امروزي گاهي دويدن براي رسيدن به هدف ، چنان نبض زندگي را بالا ميبرد که خود باعث ايجاد استرسها و تنشهاي بسياري مي شود .
هر چند رسيدن به اهداف امر مهمي است و براي همه ارزشمند است ولي گاهي با استراحت کردن و تازه کردن نفس مي توانيم با نيروي دوچندان و با برنامه ريزي بهتر ، راه هاي ميانبر را آسانتر پيدا کنيم و راه جديدي را براي رسيدن به هدف خود بيابيم .
3- نظم و برنامه ريزي داشته باشيم
مهمترين عامل تنظيم وقت ، برنامه ريزي است . امروزه با ماشيني شدن زندگي شتاب امور بيشتر شده و اگر بيبرنامه کارهاي خود را انجام دهيم قطعا وقت کم ميآوريم و همين مساله باعث ايجاد استرس و تنش خواهد شد .
مي توانيم کارهاي خود را به ترتيب اولويت بر روي کاغذ بياوريم و براي هرکدام زمان مشخصي در نظر بگيريم . اين گونه نه تنها به همه کارهاي خود خواهيم رسيد ، بلکه گاهي هم وقت اضافه مي آوريم.
4- مصرف کافئين را کمتر کنيم
مصرف بيرويه مواد کافئين دار همچون قهوه و کاکائو باعث ايجاد استرس مي شوند . بهتر است به جاي اين که به نوشيدن يا خوردن اين گونه مواد عادت کنيم ، از نوشنيدني هاي مفيد دم کردني که پيشتر توسط پيشينيان ما استفاده مي شده ، لذت ببريم نوشيدني هايي مثل گل گاوزبان ، سمبل الطيب و... .
هرچند ذائقه ما با اين گونه نوشيدني هاي مفيد ، مانوس نيست ولي با چند بار استفاده از آن ها و احساس کردن تاثيرات مفيدشان ، طرفدار اين گونه نوشيدني ها خواهيم شد .
5- بيشتر به دل طبيعت برويم
سعي کنيم از طراوت طبيعت ، روح خود را تازه کنيم و شاداب تر شويم . روانشناسان بر اين باورند که رفتن در دل طبيعت ، آرامش را براي انسانها به ارمغان خواهد آورد . ديدن و لذت بردن از مناظر طبيعي استنشاق هواي پاکيزه و اکسيژن ، نسيم بهاري و استفاده از نور مفيد و مستقيم خورشيد همه و همه مواردي است که به ما کمک مي کند تا تنش هاي روزمره زندگي خود را فراموش کنيم و شادمان شويم .
6- خواب و استراحت کافي داشته باشيم
از جمله موارد ضروري براي کاهش استرس ، داشتن خواب و استراحت به ميزان کافي است . آمارها نشان داده است که کم خوابي علاوه بر ايجاد استرس ، باعث ايجاد بيماري هاي قلبي و عروقي مي شود و طول عمر انسانها را کوتاه مي کند پس بهتر است بيشتر به فکر خود و حفظ زندگي زيباي خود باشيم . به علاوه خواب بيش از حد بر نيرو و توان انسان اثر منفي مي گذارد و مضرات خود را خواهد داشت .
پس يادمان باشد به اندازه کافي بخوابيم نه کمتر و نه بيشتر .
7- بخشش را سرلوحه زندگي خود کنيم
همه انسان ها در زندگي خود خطا مي کنند ولي بهتر است به اين نکته توجه داشته باشيم که انسان جايزالخطاست .
گاهي وقتي همکار ما ، همسر ما ، فرزند ما يا يکي از دوستانمان اشتباهي مي کند ، چنان عصبي مي شويم که ناخواسته فشار زيادي بر سيستم اعصابمان وارد مي شود. گاهي هم اگر خودمان اشتباه کنيم به اين راحتي از اشتباه خود نمي گذريم و بارها و بارها خود را سرزنش مي کنيم و ساعت ها و حتي روزها درگير اين قضيه مي شويم .
بهتر است با بخشش فرد خاطي ( چه خود باشيم چه ديگران ) آرامش را به خود هديه دهيم .
8- هميشه لبخند بر لب داشته باشيم
دانشمندان ثابت کرده اند که افرادي که بيشتر لبخند مي زنند باعث جذب اتفاقات مثبت در زندگي مي شود.
بنابراين شخص خندان کمتر دچار مسايل منفي زندگي مي شود .
علاوه بر اين ها چهره هر فرد با لبخند بسيار زيباتر مي شود. پس لبخند بزنيم تا از پيامدهاي مثبت اين موهبت الهي بهره مند شويم .
9- ورزش کنيم
يکي از متخصصان روانپزشک که گفتگويي در تلويزيون انجام مي داد ، توصيه مي کرد ورزش کنيم تا از استرس در امان بمانيم . يکي از موارد مهمي که اين پزشک محترم در صحبت هاي خود به آن اشاره داشت اين بود که تاثير يک ساعت ورزش در روز ، برابر است با مصرف مقدار زيادي دارو هاي آرام بخش .
علاوه بر اين ورزش کردن غدد مختلف بدن را تحريک مي کند تا هرمون هاي مفيد ترشح کنند و خواب و اشتهاي انسان تنظيم شود .
پس بهتر است توصيه ورزش کردن را جدي بگيريم و براي حفظ سلامت جسمي و روحي خود بهانه نداشتن وقت را کنار بگذاريم .
10- بعد از موقعيت عصبانيت با طرف مقابل خود صحبت کنيم
زماني که از همسرمان دوستمان رئيسمان يا همکارمان عصباني مي شويم ابتدا به خود فرصتي دهيم تا کمي آرام شويم . حتما نزد اين فرد برويم و مساله را مطرح کنيم . مطمئن باشيد که هرگز کسي عمدا کسي را ناراحت نمي کند . اگر اين فرد بداند که با رفتار خود شما را ناراحت مي کند حتما از شما عذرخواهي مي کند و ديگر رفتار خود را تکرار نمي کند. بدين ترتيب فرصت تخليه ناراحتي را به خود و فرصت انديشيدن را به طرف مقابل داده ايد .
مجله موفقيت - سحر خديوي
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید