در اين روش درمان، به بدن اجازه داده ميشود تا با اجراي مكانيسم از پايين به بالا، خود را مانند روزي كه متولد شده بازسازي و از همهي بيماريها و نارساييها پاكسازي نمايد. در حالت عادي، مكانيسم بدن از بالا به پايين است. يعني:
1ـ از راه دهان خوراك دريافت ميكند. 2ـ مواد سودمند را جدا ميكند. 3ـ چربيها و يا قند اضافه و برخي ديگر از مواد زائد را در جاهاي خالي بدن مانند پيرامون شكم، زير پوست سر، پيرامون قلب و ..ذخيره ميكند. 4ـ ديگر مواد زائد را از راه روده دفع ميكند؛ ولي در مكانيسم از پايين به بالا، چون بدن جز آب چيزي دريافت نميكند، براي تأمين انرژي براي زنده ماندن، خود را بررسي و ذخيرههاي سودمند و ناسودمند را براي مصرف فراخواني ميكند. آنچه سودمند بداند ميسوزاند و آنچه زيانآور بداند، از راه دهان به صورت خلط بيرون ميريزد؛ به همين دليل آب دهان بيمار، به صورت چسبناك و كشدار ميشود كه بايستي بيرون ريخته شود. در اين روش، از يك سو غذاي كافي براي ادامهي زندگي ميكربها، باكتريها و يا سلولهاي سرطان به آنها نميرسد و از سوي ديگر بدن براي زنده ماندن، با تمام توان هر چه را در جاي جاي خود پيدا كند به عنوان غذا شناسايي ميكند. در اين حالت، هيچ ميكرب، باكتري و يا سلول سرطاني تاب مقاومت در برابر بدن را ندارد. ممكن است براي كسي اين پرسش پيش آيد كه بيماريهاي ويروسي چگونه با اين روش درمان ميشود؛ در حالي كه ويروسها از غذايي كه به بدن داده ميشود استفاده نميكنند. پس چگونه ميتوان با قطع غذا از بدن و تنها نوشيدن آب، بيماريهاي ويروسي مانند: ايدز، سل و ... را درمان كرد؟
پاسخ اين است كه بدن در دورهي آبدرماني، هيچ ميكرب، ويروس، باكتري و يا سلول سرطاني را نميكشد. دليل آن هم اين است كه بيمار تب نميكند و هيچ جاي بدنش نيز عفونت نميكند؛ بلكه بدن با نيروي فوقالعادهاي كه هنوز براي دانش پزشكي ناشناخته است، هر گونه ميكرب، باكتري، ويروس و يا سلول سرطاني را از سوراخ بسيار ريزي كه در انتهاي زبان است به صورت خلط بيرون ميريزد.
اين روش درمان براي افراد بالاي 5 سال سودمند است؛ البته براي آنان كه زير 18 سال دارند، دورههاي 3 تا 6 روز توصيه ميشود. كسي كه ميخواهد براي نخستين بار آبدرماني كند، چنانچه به خود اطمينان ندارد كه توانايي انجام آن را دارد يا خير، ميتواند از 1 تا 5 يا تا 12 روز آبدرماني كند. در اين مدت، هرگاه ديد توانايي ادامه را ندارد و از انجام كارهاي روزانه باز ميماند، برنامه را قطع مينمايد. سپس به تعداد روزهاي آبدرماني، استراحت ميكند و بار ديگر آغاز ميكند؛ و چون اندكي از جسمش پاكسازي شده، توانايي بيشتري دارد. از اين رو، اين بار دو برابر روزهاي پيش، آبدرماني ميكند. چنانچه در اين دوره نيز باز هم توانايي ادامه نداشت، آن را قطع و سه برابر روزهاي آبدرماني استراحت ميكند. سپس براي سومين بار آغاز و هر كس كه باشد ميتواند آن را به پايان ببرد.
در اين روش، شخص تا چهل شبانهروز، جز آب و چاي چيز ديگري نميخورد. در اين مدت، بدن انسان خود را بررسي ميكند و آنچه برايش سودمند است نگه ميدارد و از آن استفاده ميكند و آنچه برايش زيان دارد، به صورت خلط، از راه دهان بيرون ميكند؛ و نشان پاكسازي شدن خود از همهي بيماريها را به صورت سرخ شدن سراسر زبان نشان ميدهد. در چنين حالتي، بدن مانند روزي است كه متولد شده است؛ زيرا اگر به زبان نوزادي كه تازه متولد شده نگاه كنيد، ميبينيد كاملا قرمز است. بيمار يك روز ييش از آغاز آبدرماني، آزمايش خون و ادار ميدهد و يك روز پس از پايان دوره نيز آن را تكرار ميكند تا اثرات اين روش درمان را بر بدن خود ببيند.
کسانی که شوره¬ی سر يا ريزش مو دارند، از روز دهم آب درمانی، شورهی آنان از بين میرود و ريزش مو متوقف میشود. چربی موی کسانی هم که دارای موهای چرب هستند از بين می¬رود و اگر شخص دوره را به پايان برساند، هرگز موی چرب، شوره و يا ريزش مو نخواهد داشت. برای کسانی که سنشان زير 50 سال است و بخشی از موهای خود را از دست دادهاند، پس از پايان دوره، ممكن است موهای تازه برويد.
روش انجام آب درماني چنين است:
(1)ـ پيش از آغاز، شخص خانوادهي خود را از كاري كه ميخواهد انجام دهد و مزاياي آن آگاه ميكند تا هم در مدت دوره از سوي آنها سرزنش نشود و هم اين كه چنانچه در مدت دوره براي او مشكلي پيش آمد، افراد خانواده بدانند كه چه بايد بكنند.
(2) ـ از 3 روز پيش از آغاز، هر بامداد پيش از صبحانه و شب پيش از خواب، 2 قاشق غذاخوري خاكشير و يك قاشق مرباخوري عسل را در يك ليوان آب گرم حل كرده و مينوشد. يك روز پيش از آغاز نيز ناهار و شام فقط سوپ و يا مانند آن ميخورد.
(3)ـ اگر كسي كه ميخواهد آبدرماني كند داراي بيماريهاي خطرناكي مانند سرطان، هپاتيت و يا ايدز است و محدوديت زماني دارد مثلاً بيشتر از دو يا سه ماه زنده نيست، ميبايست 40 روز را پي در پي آبدرماني كند؛ ولي چنانچه فرصت بيشتري دارد، براي اين كه بتواند 40 روز را بدون غذا با موفقيت سپري كند، بهتر است اول 5 روز آبدرماني كند و سپس 15 روز غذا بخورد. پس از آن 7 روز و 21 روز غذا بخورد؛ و در پايان، 10 روز و يك ماه غذا بخورد و پس از آن به آساني ميتواند 40 روز آبدرماني كند.
(4)ـ براي اين كه با آغاز آب درماني، و قطع غذا از معده، مدفوعات متوقف شده در اعماق رودهها جسم را مسموم نكند و باعث سرگيجه و سردرد نشود، شخص در شب سوم كه طبق بند 2 رفتار كرده است، 4 ساعت پس از خوردن سوپ، 60 سي.سي روغن كرچك ميخورد تا آنچه در رودهها باقي مانده، بيرون رانده شود. چنانچه خوردن روغن كرچك دشوار باشد، ميتواند به جاي آن، از دم كردهي گياه سِنا و گل سرخ به اندارهي 2 ليوان استفاده كند.
(5)ـ در طول دوره، ديگر نبايد روغن كرچك يا هرگونه مسهل استفاده كند؛ زيرا آب زيادي از جسم ميگيرد و باعث ضعف شديد ميشود. در صورتي كه بدن به آب بسياري نيازمند است. از اين رو، خوردن روغن كرچك يا هر مسهل ديگر در هفتهي اول درمان، اختلالاتي در رودهها پديد ميآورد كه شايد تا بيش از يك روز هم ادامه يابد؛ ولي چنانچه بيمار به سردرد دچار شد و با تنقيه بهبود نيافت، پس از پايان هفتهي اول، ميتواند هر سه يا چهار روز يكبار مسهل بخورد.
(6)ـ از آن ساعت به بعد، تنها آب ميخورد.
نكته: پس از يك تا دو روز از آغاز آب درماني، با ترك غذا، زبان سفيد ميشود و اشتها كور ميشود؛ ولي در پايان روز چهلم، اشتها برميگردد. چنانچه پيش از پايان دوره، ميل به غذا برگردد، تصادفي و ناشي از كوشش و خستگي بسيار است. اين اشتهاء، حقيقي نيست و با آشاميدن دو جرعه آب خنك از بين ميرود. به اين موضوع مهم نيز بايد توجه داشت كه نشانهي پايان درمان، 40 روز نيست؛ بلكه سرخ شدن سراسر زبان و بازگشت ميل به غذاست. از اين رو ممكن است اين دو نشانه براي كسي كمتر از 40 روز آشكار شود كه نشان از پايان آب درماني است. ضعفي كه در نخستين روز پيش ميآيد، در واقع حالتي است كه ميان تغير مكانيسم بدن از حالت از بالا به پايين به از پايين به بالاست؛ و با رويكرد بدن به مكانيسم از پايين به بالا و استفاده از ذخيرههاي خود، ضعف نيز پايان مييابد. بيمار نبايد به هيچ روي نگران زخم معده و روده باشد و گمان كند كه با نخوردن غذا زخم معده و يا روده ميگيرد؛ زيرا نه تنها پس از 24 ساعت كه اشتها كور ميشود، معده ديگر براي غذا ترشح اسيدي ندارد، بلكه چنانچه بيمار داراي زخم معده يا روده باشد، با سرعت باورنكردني بهبود مييابد.
(7)ـ بيمار هر روز 18 ليوان آب برابر با چهار ليتر مينوشد. 9 ليوان صبح و 9 ليوان بعدازظهر. البته در كنار آن، ميتواند تنها يك ليوان چاي نيز بنوشد؛ زيرا نوشيدن بيش از يك ليوان باعث دفع املاح بدن و آسيبپذيري ديوارهي قلب و رگها ميشود. روی هم رفته از چهار ليتر بيشتر نبايد آب بنوشد؛ زيرا نوشيدن بيشتر از اين مقدار، ممكن است باعث رقيق شدن خون و مرگ شود.
براي اين كه نمك بدن نيز تأمين شود، بيمار همهي آب مصرفي را از آب جوشيده استفاده نميكند؛ زيرا پس از پايان ذخيرهي نمك بدن در پانزده روز نخست، چنانچه نمك كافي به بدن نرسد، عضلات دچار سستي و در نتيجه بدن دچار ضعف ميشود. ضعفي كه با افزايش قند از بين نميرود و ممكن است بيمار را از ادامهي درمان از روز بيستوپنجم به بعد بازدارد. از اين رو، بهتر است براي اطمينان از سالم بودن و داراي املاح بودن آب، 9 ليوان آب جوشيده را با 9 ليوان آب معمولي بياميزد؛ سپس در دو ليوان از آبي كه صبح و عصر مينوشد، مقدار بسيار ناچيزي نمك بيفزايد؛ به گونهاي كه شوري آب را احساس نكند؛ و تنها تلخي آب را احساس كند. براي اين كه تلخي آب را هم احساس نكند، ميتواند يك قاشق غذاخوري آبليمو به آن بيفزايد كه بسيار خوشمزه هم خواهد بود.
بيمار ميتواند 18 ليوان را در ميان 16 ساعت بيداري تقسيم كند تا در هر 50 دقيقه، يك ليوان آب بنوشد و ناچار نشود كه در يك زمان چند ليوان با هم آب بنوشد؛ ولي چنانچه نوشيدن اين اندازه آب يا چاي براي كسي با كاهش كنترل او بر ادرار همراه باشد، ميتواند 2 ليوان از آن كاسته و تنها 16 ليوان در شبانهروز آب بنوشد؛ زيرا نزديك 2 ليوان نيز بدن از راه تنقيه جذب خواهد كرد كه توضيح داده خواهد شد.
(8)ـ براي جلوگيري از آميخته شدن آب يا چاي با خلط دهان، بيمار پيش از نوشيدن، دهان خود را ميشويد.
(9)ـ در پانزده روز نخست، ادرار بي رنگ است؛ ولي پس از آن، ممكن است به رنگ زرد مايل قرمز باشد كه جاي نگراني نيست.
(10)ـ براي اين كه سه نشانهي مهم حياتي: نبض، دماي بدن و فشار خون تنظيم باشد و نيز قند كافي به مغز برسد و بيمار بتواند تا پايان ادامه دهد، براي كسي كه متناسب با قدش از 10 تا 15 كيلو اضافه وزن دارد، در 10 روز نخست، هر روز دو قاشق مرباخوري عسل، يكي صبح و ديگري بعدازظهر را در آب حل ميكند و مينوشد؛ و از خوردن يكبارهي عسل به ميزان بيشتر خودداري ميكند كه قند خون به يكباره بالا نرود. از روز يازدهم تا پايان دوره، به دليل كاهش چربيها و قند بدن، براي جلوگيري از كاهش قند مغز و در نتيجه پيدايش ضعف، ميزان عسل را ميتواند به سه برابر افزايش دهد و هر 4 ساعت يك بار بخورد. در اين صورت از 18 ليوان آب مصرفي در روز، 6 ليوان آن با عسل آميخته است و شخص به صورت يك در ميان آب شيرين و غير شيرين مينوشد. چنانچه در روز يازدهم كه ميزان عسل سه برابر ميشود، فشار خون افزايش يافت، ميتواند به هر ليوان شربت عسل يك قاشق غذاخوري آبليمو بيفزايد. كسي كه اضافه وزن ندارد، از همان روز نخست تا پايان دوره، هر روز 6 قاشق مرباخوري عسل با آب مينوشد. كسي كه از 15 تا 25 كيلو اضافه وزن دارد، در 10 روز نخست، روزانه دو قاشق مرباخوري عسل و از روز يازدهم تا پايان دوره، روزانه 4 قاشق مرباخوري عسل و كسي بيشتر از 25 كيلو اضافه وزن دارد، چنانچه فشار خونش از حالت عادي كمتر نشود و ضربان قلبش كاهش نيابد و دچار سرگيجه نشود، ميتواند تنها آب خالص بنوشد؛ ولي اگر در چند روز نخست فشار خونش پايين آمد، ميتواند در 10 روز نخست، روزانه 2 قاشق مرباخوري عسل و از يازدهم تا پايان، روزانه 3 يا چهار قاشق مرباخوري عسل با آب بخورد. روي هم رفته هر كس با هر وزني كه اين درمان را انجام ميدهد، بجز ميزان تعيين شدهي عسل، هرگاه دچار كاهش فشار خون گرديد، بي درنگ يك قاشق مرباخوري عسل در نصف ليوان آب حل كرده و مينوشد.
عسل هم قند لازم براي سلولهاي مغز را فراهم ميكند و هم با داشتن پتاسيم، اجازهي رشد و تكثير به ميكربها را نميدهد، و هم با داشتن اسيد فرميك خاصيت ضدعفوني كنندگي و ميكرب كشي دارد؛ و بدن را در پاكسازي بهتر از ميكربها ياري ميكند؛ و هم داراي ويتامينهاي ششگانه (A.B.C.D.E.K) و هم مواد معدني: پتاسيم، آهن، فسفر، يد، منيزيم، سرب، منگنز، آلومينيوم، مس، سديم، سولفور، نيكان، روي و ... ميباشد. اگر شخص بيشتر از اندازهي گفته شده مواد قندي استفاده كند، بدن به جاي استفاده از چربيها و مواد زائد، از قند داده شده استفاده كرده و حتي اضافهي آن را به صورت چربي ذخيره ميكند.
جدول وزن مناسب براي مردان بر اساس هيكل از 25 سال به بالا
قد بر اساس سانتيمتر وزن با جثه كوچك وزن با جثه متوسط وزن با جثه بزرگ
5/157 كيلو 5/54 تا 51 كيلو 59 تا 54 كيلو 64 تا 5/57
160 كيلو 56 تا 53 كيلو 5/60 تا 55 كيلو 5/65 تا 59
5/162 كيلو 5/57 تا 54 كيلو 62 تا 57 كيلو 5/67 تا 60
165 كيلو 59 تا 55 كيلو 5/63 تا 58 كيلو 69 تا 5/61
5/167 كيلو 5/60 تا 5/56 كيلو 65 تا 59 كيلو 71 تا 63
170 كيلو 5/62 تا 5/58 كيلو 67 تا 61 كيلو 5/73 تا 5/64
5/172 كيلو 64 تا 60 كيلو 69 تا 63 كيلو 5/75 تا 67
175 كيلو 66 تا 62 كيلو 71 تا 65 كيلو 5/77 تا 5/68
5/177 كيلو 5/68 تا 64 كيلو 73 تا 5/66 كيلو 79 تا 5/70
180 كيلو 70 تا 5/65 كيلو 75 تا 5/68 كيلو 5/81 تا 5/72
5/182 كيلو 72 تا 5/67 كيلو 5/77 تا 70 كيلو 5/83 تا 5/74
185 كيلو 5/73 تا 69 كيلو 5/79 تا 72 كيلو 86 تا 5/76
5/187 كيلو 76 تا 71 كيلو 82 تا 5/73 كيلو 5/87 تا 5/78
190 كيلو 78 تا 73 كيلو 84 تا 76 كيلو 5/90 تا 81
5/192 كيلو 5/79 تا 5/74 كيلو 5/86 تا 5/78 كيلو 93 تا 83
جدول وزن مناسب براي زنان بر اساس هيكل از 25 سال به بالا
قد بر اساس سانتيمتر وزن با جثه كوچك وزن با جثه متوسط وزن با جثه بزرگ
5/147 كيلو 45 تا 42 كيلو 49 تا 44 كيلو 54 تا 5/47
150 كيلو 46 تا 43 كيلو 50 تا 5/44 كيلو 5/55 تا 5/48
5/152 كيلو 48 تا 44 كيلو 5/51 تا 46 كيلو 57 تا 5/49
155 كيلو 49 تا 45 كيلو 53 تا 5/47 كيلو 5/58 تا 51
5/157 كيلو 50 تا 5/46 كيلو 54 تا 49 كيلو 5/59 تا 5/52
160 كيلو 5/51 تا 48 كيلو 5/55 تا 50 كيلو 61 تا 5/53
5/162 كيلو 53 تا 49 كيلو 5/57 تا 5/51 كيلو 5/62 تا 55
165 كيلو 54 تا 5/50 كيلو 59 تا 53 كيلو 5/64 تا 57
5/167 كيلو 56 تا 52 كيلو 5/61 تا 5/54 كيلو 5/62 تا 59
170 كيلو 58 تا 54 كيلو 5/63 تا 5/56 كيلو 5/68 تا 5/60
5/172 كيلو 5/59 تا 5/55 كيلو 65 تا 5/58 كيلو 70 تا 5/62
175 كيلو 5/61 تا 5/57 كيلو 67 تا 60 كيلو 5/71 تا 64
5/177 كيلو 64 تا 59 كيلو 5/68 تا 62 كيلو 74 تا 66
180 كيلو 5/65 تا 61 كيلو 5/70 تا 5/63 كيلو 5/76 تا 68
5/182 كيلو 5/67 تا 63 كيلو 5/72 تا 5/65 كيلو 5/78 تا 5/69
كساني كه قدشان در اين جدول نيست، ميتوانند از فرمول زير براي به دست آوردن وزن مناسب استفاده كنند. فرمول اندازه گيري وزن مناسب بر اساس قد چنين است:
(وزن مناسب = 100 : 9 * سن + 10 * 100 ـ قد)
براي جثههاي كوچك، وزن مناسب، 5 كيلو كمتر از وزن مناسب به دست آمده از فرمول بالاست؛ و براي جثههاي بزرگ، 5 كيلو بيشتر است.
(11)ـ براي اين كه فضولات چسبيده در ميان پرزهاي روده جدا و رودهها سريع پاكسازي شود از روز دوم تا پنجم، بيمار هر روز در دو نوبت صبح پس از بيدار شدن از خواب و شب پيش از خوابيدن، با مقدار 5/1 ليتر آب خالص به شيوهي زير تنقيه (رودهشويي از پايين) ميكند:
A) چون طول رودهي كوچك 6 متر و رودهي بزرگ 120 سانتيمتر و گنجايش هر دو روده 5/1 ليتراست، ظرفي (جاي نوشابه)5/1 ليتري را تهيه و سپس يك ميلهي خودكار بيك در درب آن جاسازي ميكند؛ به گونهاي كه آب از اطراف آن نريزد. ته جاي نوشابه را بريده و يك دستهي سيمي براي آن درست ميكند تا بتواند آن را به چوبلباسي آويزان كند. سپس شيلنگي نازك به اندازهي قطر ميله خودكار و به طول 5/1 متر به آن نصب ميكند. سپس يك شير كوچك آب به آن ميافزايد و نيم متر ديگر شيلنگ را پس از شير ميافزايد تا بتواند آب درون ظرف را كنترل كند. پس از آن، ظرف را با آب ولرم حمام كه دماي آن 35 درجهي است، پر كرده و بالاتر از زمين نصب ميكند. براي اين در اثر دراز كشيدن روي كف حمام سردي آن بدن را نيازارد، يك قطعه يونوليت به اندازهي يك متر در 5/1 متر تهيه و به عنوان زيرانداز استفاده ميشود. سپس روي زمين به پهلوي راست ميخوابد؛ و حتمأ سمت چپ بدن بايد به سوي بالا باشد. و صندلي حمام را هم زير سر ميگذارد تا گردن خسته نشود. بعد ميله خودكاري ديگر روي سر شيلنگ ميگذارد و آن را با پماد آنتي هموروئيد چرب ميكند. سپس اندكي به مقعد فشار ميآورد تا اسفنكر روده كمي خارج شود. بعد كمي پماد به آن ميمالد و ميله را روي آن ميگذارد تا به اندازهي 5 سانتيمتر وارد روده شود. 45 ثانيه تا يك دقيقه طول ميكشد تا همهي آب وارد روده شود.
B) چنانچه به هنگام ورود آب به روده، شكم درد گرفت، نشانگر اين است كه مدفوع بسياري از سالهاي گذشته به ديوارهي روده چسبيده و مانع عبور آب به سوي جلوست. براي حل اين مشكل، نخست شير آب را ميبندد و سپس با دست راست با انگشتان بسته، به گونهاي كه نوك انگشتان رو به پايين باشد، دست را در پايينترين نقطهي شكم ميان كشالهي ران و شكم در سمت چپ بدن گذاشته و با فشار و همزمان آوردن دست به سمت بالا و راست، آب را به جلو ميراند تا درد پايان يابد؛ و سپس شير را باز ميكند تا بقيهي آب هم وارد شود.
C)پس از واردن شدن آب به روده، 5 دقيقه به پشت ميخوابد. كف پاها را به ديوار ميزند و چيزي مانند بالش زير باسن ميگذارد تا كمر بالاتر از سطح قرار گيرد. بعد با دست راست با انگشتان بسته، به گونهاي كه نوك انگشتان رو به پايين باشد، دست را در پايينترين نقطهي شكم ميان كشالهي ران و شكم در سمت چپ بدن گذاشته و با فشار و همزمان آوردن دست به سمت راست، آب را به جلو ميراند سپس به راست غلت ميخورد. بعد دست را در سمت راست ميگذارد و آب را به سمت چپ روده ميراند و سپس به سمت چپ غلت ميخورد. پس از آن، با پايين آوردن پاها و برداشتن بالش از زير باسن، 5 دقيقه نيز به به طور كامل غلت ميخورد. در 5 دقيقهي سوم، كف حمام روي همان يونوليت به پشت ميخوابد و پاها را تا جايي كه ميتواند بالا ميآورد (پاي دوچرخه) و پايين مياندازد. در مرحلهي پاياني، بر ميخيزد و 5 دقيقه درجا ميدود و همزمان به آرامي با مشت در امتداد روده ضربه ميزند تا فضولات موجود در روده و نيز چسبيده به پرزهاي آن كه شايد مربوط به ماهها و يا حتي سالهاي گذشته باشد،كنده شود. سپس به گونهاي كه سنگيني بدن به سمت چپ باشد، روي ران چپ مينشيند وآب درون روده را كه با تكههاي فضولات آميخته است، از بدن خارج ميكند.
D) فرد نبايد سعي كند كه همهي آب درون روده را تخليه كند؛ بلكه بهتر است بكوشد تا نيم ليتر آن باقي بماند كه هم بخشي از آن جذب بدن ميشود و هم باعث نرم و جدا كردن مدفوعات چسبيده به ديوارهي روده ميشود.
E) روز پنجم، نصف مشت گل خِطمي يا 2 قاشق پودر آن را در 3 ليتر آب جوشانيده تا 5/1 ليتر آن باقي بماند. سپس آن را با تور بسيار ظريف يا پارچه، صاف كرده و پس از ولرم شدن تا اندازهي 35 درجه، به جاي آب، تنقيه ميكند
جدول چگونگي تنقيه از روز ششم تا چهلم اين چنين است:
روز ششم با آب خالص
روز هفتم با آب و افزودن 2 سي سي شامپو بچه
روزهاي هشتم و نهم با آب خالص
روز دهم با جوشاندهي گل خطمي
روز يازدهم با آب خالص
روز دوازدهم با آب و افزودن 2 سي سي شامپو بچه
روزهاي سيزدهم و چهاردهم با آب خالص
روز پانزدهم با جوشاندهي گل خطمي
روز شانزدهم با آب خالص
روز هفدهم با آب و افزودن 2 سي سي شامپو بچه
روزهاي هيجدهم و نوزدهم با آب خالص
روز بيستم با جوشاندهي گل خطمي
روز بيست و يكم با آب خالص
روز بيست و دوم با آب و افزودن 2 سي سي شامپو بچه
روزهاي بيست و سوم و چهارم با آب خالص
روز بيست و پنجم با جوشاندهي گل خطمي
روز بيست و ششم با آب خالص
روز بيست و هفتم با آب و افزودن 2 سي سي شامپو بچه
روزهاي بيست و هشتم و نهم با آب خالص
روز سيام با جوشاندهي گل خطمي
روز سي و يكم با آب خالص
روز سي و دوم با آب و افزودن 2 سي سي شامپو بچه
روزهاي سي و سه و چهار با آب خالص
روز سي و پنجم با جوشاندهي گل خطمي
روز سي و ششم با آب خالص
روز سي و هفتم با آب و افزودن 2 سي سي شامپو بچه
روزهاي سي و هشتم و نهم با آب خالص
روز چهلم با جوشاندهي گل خطمي
F) به هنگام غلتيدن به چپ و راست، ممكن است در انتهاي روده احساس فشار و درد پيدا شود كه ناشي از هجوم تكههاي كنده شده مدفوع براي خروج است و شخص به ناچار مدت 20 دقيقه را تحمل ميكند؛ و بلافاصله پس از دفع فضولات، فشار و درد پايان مييابد. چنانچه پس از تخليه آب از روده، مقداري از آب درون آن بماند، نه تنها جاي نگراني نيست، بلكه سودمند نيز هست. اگر تنقيه هر روز و درست انجام نشود، ممكن است نتواند همهي روده را پاكسازي كند؛ از اين رو، پس از روز چهلم نيز ميل به غذا بر نميگردد.
G) كساني كه دورههاي كوتاه مدت 5، 7 يا 10 روزه آب درماني ميكنند، هم ميتوانند تنقيه كنند و هم نكنند؛ زيرا كار نكردن رودهها در اين مدت، باعث تنبلي آنها نميشود؛ ولي بهتر است در دورههاي كوتاه مدت نيز تنقيه شود.
(12)ـ براي پاكسازي بخش معده تا مري، هر پنج روز يكبار پس از غروب آفتاب به شيوهي زير استفراغ ميكند: يك ليتر آب ولرم مينوشد و 5 دقيقه درجا ميدود. چنانچه در اين مدت استفراغ كرد كه بهتر؛ ولي اگر حالت استفراغ پيش نيامد، ميتواند به ته گلو انگشت فرو كند؛ و اگر باز هم استفراغ نكرد، به يك ليتر ديگر آب ولرم نصف قاشق چايخوري نمك ميافزايد و پس از همزدن مينوشد. اين بار حتماً استفراغ خواهد كرد.
(13)ـ براي پاكسازي دهان از سموم و عفونتهايي كه بدن در حال دفع آنها از راه دهان است، هر شب 20 قطرهي ايرالوكس iralvex Drop در نصف ليوان چاي غليظ ريخته و يك قاشق چايخوري هم نمك به آن ميافزايد و پس از همزدن با آن قرقر ميكند؛ ولي بايد مواظب باشد چيزي از آن را فرو نبرد.
(14)ـ چنانچه در طول دوره، ناگهان رفتار بيمار غير عادي شود و مانند ديوانهها رفتار كند، افراد خانواده ميبايست بي درنگ به او غذا دهند؛ زيرا رفتار غير عادي نشانگر اين است كه بدن در حال مصرف بافتهاي مغز است. پس نقش خانواده در اين جا نمايان ميشود.
(15)ـ چون در زمان درمان، شخص به هيچ روي بيمار نميشود، از اين رو نبايد از هيچ دارويي و يا قرص يا شربت ويتامين دار استفاده كند؛ زيرا وارد شدن مواد جامد به معده، باعث ترشح زود هنگام و متوقف شدن مكانيسم از پايين به بالا در بدن شده و چون معده خالي است، در نتيجه اسيد ترشح شده در معده بر بخشي از ديوارهي آن اثر كرده و باعث زخم معده ميشود. وارد كردن ويتامين به بدن نيز باعث ميشود تا ميكربها، ويروسها، باكتريها و يا سلولهاي سرطاني نيز از آنها استفاده كنند. در نتيجه با تقويت آنها، مدت درمان طولاني شده و در40 روز پاكسازي كامل انجام نشود.
(16)ـ چنانچه بيمار با خوردن دارو دچار زخم معده يا روده شود، جاي نگران نيست؛ زيرا با قطع دارو و غدا، با آب درماني، هر گونه زخم داخلي يا بيروني بدن با سرعت چشمگيري خوب ميشود
(17)ـ بيمار همه روزه نبض و فشار خون خود را بررسي ميكند كه نبض بايد از 50 در دقيقه پاينتر نيايد؛ چنانچه ميان 50 تا 60 باشد، با حل كردن يك قاشق كوچك عسل در نصف ليوان چاي و نوشيدن آن و سپس نيم ساعت خواب جبران ميشود و به اندازهي طبيعي 62 در دقيقه ميرسد؛ ولي چنانچه نوشيدن شربت عسل هم كارساز نباشد و براي يك روز كامل از 50 پاينتر بيايد و به 40 نزديك باشد، آبدرماني را قطع ميكند. فشار خون بيمار نيز از 10 تا 13 در نوسان است كه خوب است؛ ولي چنانچه از 10 پايينتر بيايد، بي درنگ با حل كردن يك قاشق كوچك عسل يا شكر در آب و نوشيدن آن، فشار به حالت عادي بر ميگردد.
(18)ـ بهتر است در روزهاي دوره، بيشتر از يك ساعت در روز، آن هم در چند نوبت، مطالعه يا كار فكري نشود؛ زيرا باعث فشار شديد به مغز شده و بيمار به ناچار بايد قند بيشتري مصرف كند كه اين كار، ممكن است برنامه را از روند طبيعي بازدارد؛ ولي كساني كه ناچار به كار فكري يا مطالعه هستند، تنها بايد مراقب كاهش فشار خون و نبض باشند؛ و هرگاه احساس ضعف كردند، با نوشيدن شربت عسل آن را به حالت عادي برگردانند.
(19)ـ در طول دوره، نخوردن غذا، بيمار را از مسواك زدن بينياز نميكند؛ بلكه همانند گذشته، دندانهايش را مسواك ميزند. همچنين بهتر است روي زبان را نيز مسواك بزند تا عفونتهايي كه بدن در حال دفع آنها از راه زبان است و ميان پرزهاي زبان ميچسبد، از ميان برود.
(20)ـ در دورهي درمان، از خوردن هرگونه آب ميوه، بويژه آب پرتقال بايد خودداري شود؛ زيرا تأثير آبدرماني را از ميان ميبرد و جسم نميتواند در مدت معين 35 تا 45 روز، خود را پاكسازي كامل نمايد.
(21)ـ در دورهي درمان، شخص خانهنشين نميشود؛ بلكه به كارهاي روزانهي خود ادامه ميدهد؛ همچنين بيشتر از 8 يا 10 ساعت در شبانهروز نبايد خوابيد؛ هر چند كه در مدت دوره، چون مغز ميداند كه از راه غذا انرژي دريافت نميكند، از اين رو براي صرفهجويي در انرژي به بدن فرمان خواب بيشتري ميدهد؛ ولي بيمارر ميداند كه خوابيدن زياد، باعث تنبلي دستگاه گوارشي ميشود و اين دستگاه نميتواند وظايف زيادي را كه پس از پايان دوره به عهده دارد، به خوبي انجام دهد.
(22)ـ در دورهي درمان، بيمار نبايد كارهاي سنگين انجام دهد. ضعفي كه از روز بيستم به بعد نمايان ميشود به اندازهاي نيست كه مانع كار شود و ميل به كار را از بين ببرد؛ ولي اگر در روزهاي پاياني دوره، فرد بتواند استراحت كامل نمايد و تحرك بسيار كمي داشته باشد، بهتر است؛ زيرا آبدرماني به هنگام استراحت بسيار بيشتر از زمان حركت ميتواند جسم را پاكسازي كند.
(23)ـ از روز اول تا چهلم، خلط دهان بيرون ريخته ميشود؛ زيرا اين خلط همان مواد زائدي است كه بدن از راه دهان بيرون ميريزد. خلط بيني و دهان تا روز سيام ممكن است افزايش يابد كه اين افزايش، نشان از پاكسازي مغز از مواد زائد است. در برخي افراد ممكن است از روز سيام به بعد، آب دهان فراوان، چسبناك، كثيف و بدبو شود؛ ولي از روز سيام ممكن است خلط بيني قطع شود كه نشان از پايان پاكسازي مغز از مواد زائد است.
(24)ـ در مدت درمان، به هنگام برخاستن از خواب، بيمار نبايد يكباره از جا برخيزد؛ بلكه بايستي از حالت درازكش به حالت نشسته يك دقيقه در بستر بنشيند و سپس برخيزد؛ زيرا برخاستن يكباره باعث ميشود تا خون كافي به مغز نرسيده و در نتيجه سرگيجه پديد آيد.
(25)ـ ممكن است فرد در دورهي درمان، زود عصباني شود و زود تحت تأثير قرار گيرد و يا به هيجان آيد كه ناشي از كاهش وزن و ضعف جسماني است و پس از آبدرماني برطرف ميشود؛ ولي اين عوارض در بارهي همه يكسان نيست و ممكن است برخي را تحت تأثير قرار ندهد.
(26)ـ بيمار از هر كار هيجاني كه باعث افزايش ناگهاني ضربان قلب ميشود، خودداري ميكند؛ زيرا افزايش ناگهاني ضربان قلب، بويژه از روز پانزدهم به بعد ممكن است باعث درد قلب به صورت گاهگاهي براي چند روز شود؛ ولي چنانچه ضربان قلب ناخواسته از حالت عادي خارج شود، بيمار نصف ليوان چاي گرم مينوشد و نيم ساعت ميخوابد.
(27)ـ در مدت درمان، بيمار هر روز حمام نميكند؛ بلكه يك روز درميان با آب ولرم خود را ميشويد؛ زيرا آب داغ باعث آب شدن بخشي از چربيها ميشود كه بدن از آنها به عنوان غذا استفاده ميكند. همچنين از سونا استفاده نميكند.
(28)ـ اگر بيمار مردي باشد كه وازكتومي نكرده، (يعني لولههاي انتقال اسپرمهايش باز است) چون با هر بار زناشويي نزديك 2400 كالري از دست ميدهد، از اين رو، در مدت درمان، بويژه در روزهاي آغازين كه هنوز همهي چربيهاي خود را از دست نداده و توانايي دارد، براي جلوگيري از هدر دادن آن اندازه كالري كه براي دو روز بدنش در زمان آبدرماني كافيست، از همبستري خودداري ميكند؛ ولي اگر بيمار زن باشد، اشكالي ندارد. البته ميل جنسي مرد، حداكثر تا 10 روز پس از دوره، از ميان ميرود و 10 روز پس از پايان درمان باز ميگردد.
(29)ـ بيمار به هيچ روي براي حلوگيري از بوي بد دهان و يا خوشبو شدن، از ادكلن يا هر گونه عطر استفاده نميكند؛ زيرا ممكن است باعث كاهش فشار خون و ضعف شديد شود.
(30)ـ چنانچه بيمار در روز 39 احساس تب كند، نگران نميشود؛ زيرا اگر دماي بدن را بگيرد، خواهد ديد كه از 5/36 درجه بيشتر نيست؛ و اين تب را دروغين گويند و از سوخت مواد داخلي جسم سرچشمه گرفته است.
(31)ـ در روزهاي پاياني دوره، ممكن است بيمار احساس ضعف شديدي كند و هنگام برخاستن از خواب دچار سرگيجه شود؛ ولي جاي نگراني نيست؛ زيرا اين نشان دهندهي پايان ذخيرههاي داخلي بدن است؛ و يا چنانچه برخي از جاهاي بدن بيمار درد بگيرد، براي برطرف شدن اين ناراحتيها، بهترين دارو، گفتن ذكر «يا ارحم الراحمين» است. همچنان كه ايوب پيامبر، هنگام بيماري و درد، چنين گفت: «و اَيوبَ اِذ نادى' رَبَّهُ:« اَنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ؛ وَ اَنتَ اَرحَمُ الرَّاحِمين.» (و ايوب به هنگام درد پروردگارش را اين گونه فرياد زد: بيماري و درد، وجودم را فرا گرفته و تو برترين درمان كنندهاي ) سورهي انبياء آيه
(32)ـ در پايان روز چهلم، شخص با وزن متوسط يا لاغر، آبدرماني را ادامه نميدهد؛ زيرا به دليل پايان يافتن مواد زائد، بدن براي سوخت و ساز خود از بافتها و ماهيچهها استفاده ميكند كه اين موضوع باعث مرگ شخص ميشود؛ ولي افراد چاق، به دليل داشتن چربيهاي اضافي، چنانچه در روز چهلم زبانشان كاملا قرمز نشد، ميتوانند تا پنج روز ديگر ادامه دهند.
نكته: از روز سيام به بعد، رفته رفته رنگ زبان زرد و سپس قرمز ميشود و در روز چهلم، كاملا قرمز ميشود كه نشان از پاك شدن بدن از همهي بيماريهاست.
(33)ـ در پايان روز چهلم، شخص پيش از پايان دادن به آبدرماني، تنقيه ميكند؛ و دست كم تا سه روز از خوراكيهاي نرم مانند سوپ، آش، شيربرنج و مانند آن استفاده ميكند؛ و از خوردن گوشت و خوراكهاي دير هضم مانند تخم مرغ خودداري ميكند تا معده رفته رفته به حالت عادي بازگردد و آمادگي دريافت خوراكيهاي سفت را داشته باشد. البته بايد توجه داشت كه استفاده از خوراكيهاي روان پس از دوره، نبايد از دو هفته بيشتر شود؛ زيرا پس از آن، ممكن است شخص دچار ورم معده و نارساييهاي گوارشي شود.
(34)ـ دفع فضولات آنچه شخص در نخستين روز پس از دوره ميخورد، تا 48 ساعت ممكن است طول بكشد كه جاي نگراني نيست؛ و نيازي به خوردن مسهل نيست؛ زيرا به دليل پاكسازي رودهها در دورهي درمان با تنقيه، جذب مواد عالي غذايي كه از معده به روده ميرسد به طور كامل انجام ميگيرد. از اين رو، فضولات آن سفت و به كندي از روده خارج ميشود؛ ولي چنانچه پس از دو روز دفعي از روده انجام نشد. تا فعال شدن دوبارهي روده، تنقيه ادامه مييابد و اگر پس از دو روز تنقيه باز هم روده به حالت عادي بازنگشت، شخص نزد پزشك ميرود.
(35)ـ چنانچه بيمار بخواهد پيش از روز سيام درمان را قطع كند، مشكلي براي او پيش نخواهد آمد؛ جز اين كه ميل به خوراك، به طور دلخواه نيست؛ زيرا جسم ناچار ميشود مواد زائدي را كه به زحمت از جاهاي مختلف بدن فراخواني كرده تا بيرون بريزد، بار ديگر به جاي خود برگرداند. چنانچه بيمار بخواهد پس از روز سيام و پيش از روز چهلم درمان را پايان دهد، ممكن است غذايي را كه ميخورد استفراغ كند؛ زيرا بدن در اين روزها، (بين 30 تا 40) مقاومترين و مضرترين ميكربها، ويروسها، باكتريها و يا سلولها را براي بيرون كردن آماده كرده است. از اين رو، براي جسم دشوار است كه بار ديگر آنها را بمكد و به جاي خود برگرداند. ممكن است در برخي از كساني كه پيش از 40 روز درمان را قطع ميكنند، براي مدت 2 يا 3 روز در رودهي بزرگ خونريزي پيش آيد؛ و به ندرت به يك هفته ميرسد؛ ولي جاي ترس نيست و نيازي هم به درمان ندارند؛ زيرا بي درنگ بهبود مييابد. البته به اين معني نيست كه اگر كسي پيش از روز چهلم درمان را پايان دهد آن روزهايي را كه گرفته بي اثر خواهد بود؛ بلكه اگر كسي سه روز هم بگيرد به همان اندازه آلودگي از بدنش بيرون ميرود.
(36)ـ براي اين كه به دليل محروميت طولاني دستگاه گوارشي از غذا، شخص دچار نارساييهاي گوارشي نشود، ميبايست برنامهي غذايي پس از درمان را به درستي انجام دهد. در آن صورت، پس از 3 هفته، دستگاه گوارشي او بهتر از گذشته كار خواهد كرد. در اجراي اين برنامه، فرقي ميان كسي كه 5 روز آبدرماني كرده و يا 40 روز نيست؛ با اين تفاوت آن كه 5 روز آبدرماني كرده، 2 روز به اين برنامه عمل ميكند. آن كس كه 7 روز آبدرماني كرده 3 روز و آن كس كه 10 روز آب درماني كرده 4 روز.
برنامهي غذايي پس از درمان براي كساني كه 40 روز آب درماني كردهاند، چنين است:
يك هفته هر روز سه وعده و هر وعده 250 گرم هرير بادام. ولي بادام آن نبايد زياد باشد. در ميان هر وعده يك ليوان آب هويج؛ آن هم با قاشق بنوشد و نه يكباره. همچنین، در هفته ی اول، هر دو روز یک بار تنقیه ميکند.
هفتهي دوم به هرير بادام اندكي گوشت ماهي يا مرغ بيفزايد.
هفتهي سوم به هرير بادام گوشت قرمز ميتواند بيفزايد. در پايان هفتهي سوم، روند دستگاه گوارشي عادي خواهد بود. يا ميتواند از برنامهي زير پيروي كند:
صبح روز اول: شير، آب پرتقال
ظهر: كمپوت، عصر: سوپ، سبزيها و سيب زميني
صبح روز دوم: عسل ظهر: ميوه، سيب زميني، كمي پنير عصر: سوپ
صبح روز سوم: كمي نان و عسل و چاي. ظهر: خوراك عدس، لوبيا. عصر: آش جو
(37)ـ اگر شخص در هفتهي اول پس از درمان، تخم مرغ و يا گوشت به مقدار زياد بخورد، ممكن است ساق پاهايش از نزديكي قدمها ورم كند؛ تا جايي كه پوست آنجا بتركد. از سوي ديگر، چون بدن مانند گذشته چربيها را ذخيره نميكند، زيادهروي در مصرف خوراكيهاي با چربي بالا، به سرعت چربي خون را افزايش ميدهد. شخص بهتر ميداند از خوراكيهاي داراي كالري و پروتئين بالا ولي با چربي كم استفاده كند.
ميزان كالري، پروتئين و چربي در 100 گرم خوراكيهاي زير
نام كالري پروتئين چربي نام كالري پروتئين چربي
انار 68 5/0 7/0 شير گاو 63 5/3 3
انجير 81 2/1 2/0 شير گاوميش 100 4 7
انگور 73 06/0 6/1 عدس 336 7/23 3/1
بادام 573 25 55 عسل 315 3/0 0
بادمجان 27 3/1 3/0 فندق 582 5/23 50
باقلا 356 9/28 6/1 قلوه 114 5/16 5/4
برنج سفيد 360 7/6 7/0 قندوشكر 387 0 0
به 61 6/0 3/0 كاهو 19 4/1 1/0
پرتقال 45 7/0 3/0 كرفس 19 8/0 2/0
پسته 626 20 20 كره 750 1 9/82
پنير 282 5/22 6/21 كشك 379 9/54 7/11
پياز 43 5/1 2/0 كلم 29 7/1 2/0
پيه گوسفند 812 3/0 2/90 گوجه سبز 50 6/0 2
تخم مرغ 163 4/12 7/11 گوجه فرنگي 22 1/0 2/0
توت 93 5/1 4/1 گوشت بز 165 7/18 4/9
توت فرنگي 35 7/0 1/1 گوشت گاو 239 7/18 2/18
جگر 134 20 4 گوشت گاوميش 125 20 4
حلوا 509 5/10 28 گوشت گوساله 307 8/18 14
خاويار درشت 262 6/29 15 گوشت گوسفند 317 7/15 7/27
خربزه 26 5/0 2/0 گيلاس 105 3/1 4/0
خرمالو 79 7/0 4/0 لوبيا چشم بلبلي 232 1/22 2/1
خرماي تازه 157 9/0 3/0 لوبيا سفيد 338 6/22 6/1
خيار 16 1 1/0 ماست 58 2/3 6/2
دل 114 5/16 5/4 ماش 340 9/23 3/1
روغن نباتي جامد 900 0 100 ماش 340 29 3
روغن نباتي مايع 900 0 100 ماكاروني 367 12 1/1
زبان 193 2/16 14 ماهي پرچرب 176 20 10
زردآلو 59 1 2/0 ماهي سفيد 101 19 5/2
سويا 380 مربا 272 6/0 1/0
سيب 60 3/0 3/0 مرغ و جوجه 200 2/20 6/12
سيب زميني 78 8/1 15/0 مغز گوسفند 123 3/10 6/8
شش 80 6/14 4/2 موز 99 1/1 2/0
شلغم 26 8/0 2/0 ميگو تازه 91 1/18 8/0
شليل 64 1 5/0 نان بربري 256 2/8 7/0
نان تافتون 270 3/9 6/0 نخود فرنگي 346 5/22 8/1
نان سنگك 246 7/8 4/0 هلو 55 9/0 7/0
نان لواش 271 9/8 5 هندوانه 23 5/0 1/0
نخود 359 2/19 2/6 هويج 39 1 3/0
(38)ـ شخص تا دو روز، روزي شش بار و هر بار مقدار كمي غذا ميخورد. پس از آن، همان سه وعده را ميخورد.
(39)ـ افراد عصبي نميتوانند مانند ديگران، آنچه از وزنشان كم شده را در مدت كمي پس از درمان به دست آورند. از اين رو نبايد با پرخوري قلب را خسته و نيروي عصبي فراواني صرف كنند؛ زيرا ممكن است دچار كم خوني مغزي، ورم و ديگر بيماريها شوند.
(40)ـ کسانی که ورزش میکنند و در زمان درمان آن را رها کردهاند، دو هفته پس از درمان میتوانند آن را از سر گیرند؛ ولی تا دو هفته، بیشتر از 15 دقیقه ورزش نکنند. پس از یک ماه از پایان درمان، می توانند به اندازهی دلخواه ورزش کنند.
دورههاي آب درماني چنين است:
الف ـ تا 3 روز نخست، دماي بدن 5/0 تا 5/1 درجه پايين ميآيد و پس از آن تا پايان چهل روز يكنواخت است.
ب ـ 6 روز نخست، سختترين روزهاي درمان است؛ زيرا در اين مدت، خون از مواد كهنه و عفونتها پاك و پاكسازي تن منظم ميشود.
ج ـ از روز 6 تا 12، بدن از چركها و كلسيم اضافي پاك ميشود. زخم معده و التهابات آن درمان ميشود.
د ـ از روز 10 تا 14، دستگاه عصبي پاكسازي ميشود.
رـ از روز 14 تا 21، همهي قلب پاك ميشود.
س ـ روزهاي 21 تا 30، راحتترين روزهاي درمان است.
غ ـ از 30 تا 40، آخرين پس ماندههاي هر گونه بيماري از بدن بيرون ريخته ميشود. از اين رو، تا بازگشت اشتها، بيمار از خوردن متنفر ميشود
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید