شايد از يکسري موارد ساده اما مؤثر براي خودتان مثل اختصاص زمان استراحت روزانه و يا سپري کردن اوقات شاد با دوستان آگاه باشيد جداي از اين قبيل موارد يکسري از تمرينات و عادات ديگري نيز وجود دارد که پيروي از آنها ميتوان از ميزان استرس زندگي کاست.
۱۵ راهکار استرس زدایی که در ادامه آورده شده است به شما کمک خواهد کرد تا با آرامش بيشتري به فعاليت زندگي خود ادامه داده و در عين حال حض بيشتري نيز از آن ببريد.
۱) خواب کوتاه ميان روز
داشتن ۲۰ تا ۳۰ دقيقه خواب کوتاه در زمان پس از صرف ناهار و يا عصر نه تنها به افزايش سرعت متابوليسم (سوخت و ساز) بدن کمک ميکند بلکه ساعت دروني بدن را نيز تنظيم ميکند.
۲) معاينات پزشکي را به طور مرتب انجام دهيد
معاينات پزشکي نه تنها موجب احساس آسودگي خاطر از داشتن سلامتي کامل ميشود بلکه يکي از اجتناب ناپذيرترين شيوه هاي پيشگيري و جلوگيري از بيماريهائي است که احتمال وخيمتر شدن آنها در آينده ميرود.
۳) تأهل
بررسيها نشان داده که افراد متأهل از افراد مجرد سالمترند. در واقع اينطور گزارش شده که آمار تصادف، ريسک ابتلا به بيماري و مرگ در ميان افراد متأهل ۵۰ درصد کمتر بوده.
۴) با عبادت اُنس بگيريد
عبادتتان خواه بهصورت تکاليف شرعي باشد و يا بهصورت عبادتهاي شخصي سه مزيت قوي برايتان به همراه خواهد داشت که در کاهش استرس برايتان سودمند خواهند بود.
الف) افزايش قدرت بخشودن
ب) اميدوارتر بودن
ج) فهيمتر شدن
۵) سرگرمي سالم
براي خودتان يک سرگرمي سالم دست و پا کنيد مطالعه کردن، بازي فکري و … همگي انتخابهاي خوبي به شمار ميآيند.
۶) از تکنيکهاي مديريت زمان بهرهمند شويد
يادداشتهاي کاري روزمره و يا فهرست کارهاي روزانه جزو موارد بسيار مؤثر هستند که ميتوانند به تخفيف استرس کمک شاياني کنند. با طبقهبندي کارهائي که قرار است صورت بگيرد نهتنها به لحاظ رواني بلکه به لحاظ فيزيکي خودتان را منظبط مينمايد.
۷) حساب دخل و خرجتان را داشته باشيد
پول، خواه خيلي کم و خواه خيلي زياد ميتواند فشار روحي زيادي بر ما وارد سازد. هوشيار و دورانديش باشيد. مقام و ارزش خود را بهعنوان يک انسان بشناسيد. ماديات نهايتاً بار مسئوليت ما را بيشتر ميکنند و همين مسئوليت باعث شده که خيلي از افراد ثروتمند مبدل به يک برده براي ثروتشان شوند.
۸) خنده
دانشمندان پي بردهاند وقتي انسان ميخندد بين عضلات صورت و بخشي از مغز که با آزادسازي هورمونهاي شيميائي احساس خوب بودن را کنترل ميکند ارتباط مستقيم وجود دارد.
۹) کسب مهارت در برقراري ارتباط با ديگران
با ارتقاء در برقراري ارتباط با ديگران نهتنها ميتوانيد از ميزان استرستان بکاهيد بلکه از اضطرابها و عصبانيتهاي ناخواسته نيز جلوگيري خواهيد کرد. يک نکته مهم ديگر جداي از ارتباط برقرار کردن در شنونده بودن خوب است.
۱۰) ورزش
ورزش يکي از مهمترين و ضروريترين مؤلفههاي يک برنامه استرسزا محسوب ميشود. با ورزش کردن و بهصورت مرتب نه تنها به ميزان قابل توجهي از تنشهاي دروني ميکاهيد بلکه از بروز مواردي همچون بيحوصلگي، اضطراب نيز پيشگيري مينمايد.
۱۱) رژيم غذائي
شايد همين وزني که اضافه کردهايد باعث شده باشد که بار رواني و دروني سنگينتري را متحمل کنيد با تغيير در رژيم غذائي و پيروي از يک رژيم غذائي سالم در صدد کاهش وزن اضافهتان برآئيد و احساس سرزندگي و پرانرژي بودن را بهتر تجربه کنيد.
۱۲) در کنار دوستان بودن
ارتباط داشتن با ديگران و دوستي نهتنها مفرح و شاديبخش است بلکه براي سلامت روان نيز لازم است. زمانيکه ذهنمان پريشان و خسته است بودن در کنار دوستان موافق و سپري کردن ساعاتي با آنها ميتواند در تخليه کردن استرسها بسيار ثمربخش باشد.
۱۳) سيگار کشيدن را کنار بگذاريد
با ترک کردن سيگار بهنحو قابل ملاحظهاي شرايط فيزيکي و رواني خود را ارتقاء خواهيد داد و زندگي با کيفيتتري را ادامه خواهيد داد. از علائم اوليه ترک سيگار بهبود عملکرد ششها، کاهش ريسک ابتلاء به بيماريهاي قلبي و سرطان است.
۱۴) خوشبين باشيد
از بدبين بودن دائمي دست برداريد. سعي کنيد حد اعتدال را در بين خوشبيني و بدبيني برگزينيد و بيش از حد خوشبين بودن و بيش از اندازه بدبين بودن حذر کنيد. داشتن تفکر منفي هزينهاي مازاد بر روي سلامتي به بار خواهد آورد.
۱۵) به تمرين مديتيشن بپردازيد
بررسيها نشان داده افرادي که در طول روز زماني را در خلوت خود و به دور از هرگونه تفکرات حاشيهاي ميگذرانند داراي فشار خون پائينتر هستند و ريسک ابتلاء به بيماريهاي قلبي در آنها کمتر است. حداقل ۱۰ دقيقه در روز را به مديتيشن و تمرکز اختصاص دهيد.
ببين نيوز
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید