همان گونه که ميدانيم، ازدواج امري مقدس است که بايد با آگاهي کامل طرفين صورت بگيرد تا زوجين بتوانند در کنار هم، زندگي موفقي داشته باشند. به همين منظور، در زير برخي از راه کارهاي لازم براي انتخاب همسر مناسب، آورده شده است.
تهيه فهرست تفاهم
اگر فهرستي در باره ويژگيهاي همسر دلخواه خود بنويسيد و در دسترستان قرار دهيد، هدفمند خواهيد بود و چنانچه طبيعت بخواهد کنترل فکر و احساس شما را به دست بگيرد و در برابر واقعيت، نابينايتان کند، با آن مقابله خواهيد کرد. در اين صورت، شانس شما براي يافتن شريکي مطلوب و مناسب که با او بتوانيد چراغ زندگي خود را روشن کنيد و تا ابد غرق در شادي و سعادت شويد، افزايش مييابد.
هر چه اين فهرست را عينيتر، دقيقتر و مشخصتر تهيه کنيد، در تعيين اينکه آيا در رابطه صحيحي هستيد يا خير، مفيدتر و موثرتر خواهد بود.
بنابراين، مهم است از کسي که ميخواهيد به عنوان همسر انتخاب کنيد، تصوري داشته باشيد. در اين زمينه با توجه به ويژگيهاي مورد نظرتان، ميتوانيد هر کدام را که ميخواهيد، انتخاب کنيد و يا کيفيتهاي ديگري را به اين مجموعه اضافه نماييد. آن گاه آنها را با توجه به آنچه براي شما مهم است، اولويتبندي کنيد، بهطوري که بدانيد کداميک براي شما اهميت بيشتري دارد. در پايان، بايد بتوانيد تصوير ايدهآلي از کسي که مي خواهيد بقيه زندگي خود را با او بگذرانيد، داشته باشيد.
براي شروع، کاغذي برداريد و ويژگيهاي همسر ايدهآل خود را يادداشت کنيد براي اين منظور، کافي است تمام فضايل، ارزشها، خصلتها و ويژگيهاي شخصيتي همسر مورد نظر خود را قيد کنيد. سعي کنيد اين فهرست تا حد ممکن، دقيق و جامع باشد.
هر چه اين فهرست را عينيتر، دقيقتر و مشخصتر تهيه کنيد، در تعيين اينکه آيا در رابطه صحيحي هستيد يا خير، مفيدتر و موثرتر خواهد بود. از طرفي، هرچه از همسر ايدهآل خود تصوير روشنتري داشته باشيد، در يافتن همسر موردعلاقهتان، موفقتر ميشويد.
با تهيه «فهرست تفاهم»، چيزهاي زيادي راجع به خودتان خواهيد آموخت. بعد از آنکه آن را نوشتيد، دوباره آن را بخوانيد و سوالهاي زير را از خود بپرسيد:
- چه تعداد از اين ويژگيها را دارا هستم؟
- چه تعداد از اين ويژگيها را آرزو دارم که داشته باشم؟
ممکن است تعجب کنيد که فهرست تفاهم شما، نه تنها همسر ايدهآلتان را توصيف ميکند، بلکه تصوير آرماني شما از خودتان يا به عبارتي، خود ايدهآلي شما را نيز به تصوير ميکشد.
لزوم گفتمان
شما با استفاده از گفتوگو ميتوانيد از روحيات و شخصيت همسر آيندهتان، شناخت بهتري کسب نماييد. در اين گونه گفتوگوها هر يک از هر طرف، صادقانه به معرفي خود و بيان ويژگيهاي اصلي خويش ميپردازد و خواستههايش را از طرف مقابل و زندگي مشترک با او بيان مي کند. همچنين روشي که شخص ميخواهد در زندگي مشترک در پيش گيرد و شرايط موجود او، از مسائلي است که در اين گونه گفت و گوها، مطرح ميشود.
در اين گونه گفت و گوها به عنوان نمونه، ميتوان درباره محورهاي زير به تبادل نظر پرداخت:
- مديريت خانواده و نقش زن و مرد
- شرايط مادي زندگي
- روشهاي حل اختلاف و تبادلنظر در زندگي مشترک
- رفت و آمدهاي و معاشرتها
- و مسائل ديگر که مورد علاقه و شايد تاکيد هر يک از دو طرف است
اگر هر يک از دو طرف، شرط هايي دربارهي زندگي مشترک دارد، بايد به روشني مطرح سازد. همچنين وجود هر گونه عيب يا معلوليت جسماني و ابتلا به هر گونه بيماري جسماني يا رواني مهم، يا طرف مقابل، در ميان گذاشته شود. البته ذکر عيبهاي جزئي که اغلب اهميت چنداني در روابط زناشويي ندارد، ضروري نيست. اگر پس از اين گفتو گوها و تعيين شرط ها، دو طرف به توافق برسند، در آينده با مشکلات کمتري روبه رو ميشوند.
فهرست تفاهم شما، نه تنها همسر ايدهآلتان را توصيف ميکند، بلکه تصوير آرماني شما از خودتان يا به عبارتي، خود ايدهآلي شما را نيز به تصوير ميکشد.
نقش و اهميت مشاوره
از آن جايي که پيوند زناشويي، پيوندي آسماني است، بايد پيش از انجام آن، تمامي زوايا و جوانب آن را در نظر گرفت که تا حد امکان، اين پيوند، پيوندي صحيح و سالم باشد و از هر گونه آسيبي مصون بماند تا به اين ترتيب، پايههاي کانون خانواده که مهمترين و اساسيترين واحد اجتماع است، تقويت شود و همچنان سالم و مستحکم باقي بماند.
پيوند زناشويي را از جهاتي ميتوان مشابه پيوند بين دو گياه دانست. هر باغباني به خوبي ميداند که هر گياهي را نميتوان به هر گياهي پيوند زد. هدف از پيوند گياهان، رسيدن به ميوه بهتر و بيشتر در ريشهاي محکم تر است. پس دو گياهي به يکديگر پيوند زده ميشوند که ضمن داشتن تشابه ساختماني، خصوصيات ويژهاي نيز داشته باشند، براي نمونه يکي ميوه بهتري بدهد و ديگري از ريشه، تنه و شاخ و برگ بيشتري برخوردار باشد تا با انجام عمل پيوند، درخت تنومندتر و پربارتر حاصل شود.
«زناشويي در حقيقت پيوندي است که از درختي به درخت ديگر ميزنند، اگر خوب گرفت، هر دو بارور ميشوند و اگر بد شد، هر دو خشک ميشوند.»
در انتخاب همسر، بايستي هدف، انتخاب يک «همسر» به تمام معني کلمه باشد يعني انتخاب يک همراه، همدم، همدل، همقدم، همفکر و همدوش که بتواند مسير رشد و تعالي را در کنار و هم گام و همراه با همسرش بپيمايد. آنان بايد به تنهايي نيز اين توانايي را داشته باشند که در غياب ديگري، کانون خانواده را گرم و روشن نگه داشته و از آن پاسداري نمايند. ضمن آنکه بايد بتوانند در آينده، نقش پدر و يا مادري لايق و مهربان را نيز ايفا نمايند.
پس بايستي قبل از انجام هر گونه اقدامي در مورد ازدواج، تمامي جوانب و پيامدهاي اين پيوند در نظر گرفته شود و از سهلانگاري خودداري شود. در ضمن، بايد دانست که در جامعه ما وقتي دو نفر با يکديگر پيوند برقرار ميکنند، تنها آنان نيستند که با يکديگر پيوند برقرار ميکنند! بنابراين نبايد طرفين به صرف اينکه يکديگر را دوست دارند، چشمشان را به روي ناهماهنگيها و مشکلها و کاستيهاي دو خانواده ببندند زيرا خواه ناخواه دود آن، دير يا زود، به چشم هر دوي آنان و خانوادههايشان خواهد رفت که آنگاه ديگر خيلي دير خواهد بود.
زناشويي در حقيقت پيوندي است که از درختي به درخت ديگر ميزنند، اگر خوب گرفت، هر دو بارور ميشوند و اگر بد شد، هر دو خشک ميشوند
جهت پيشگيري از اين گونه مشکلها و مشخص نمودن ميزان هماهنگي و نزديکي بين دو زوج و ميزان موفقيت پيوند ازدواج آنان، مراجعه به يک مشاور با تجربه در امر مشاوره ازدواج، ميتواند جلوي بسياري از اين مشکلات را بگيرد. با مشاوره، ميزان هماهنگي ديدگاههاي دو طرف (در زمينههاي زيستي، رواني، اجتماعي، شخصيتي، رفتاري، فرهنگي، اقتصادي، اعتقادي، جغرافيايي، خانوادگي، فردي و...) روشن شده و با ديدي باز و با علم و اطلاع کافي از تمام جوانب موضوع، پيوند زناشويي خود را منعقد مينمايند. به اين ترتيب، از بسياري مشکلها و عواقب جبران ناپذيري که در اثر عدم رعايت اين نکتهها، گريبان گيرشان خواهد شد، مصون خواهند ماند.
شادکامي و موفقيت- حميدرضا غلامرضايي، زهره اسماعيل بيگي
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید