به گزارش خبرگزاري فرانسه ريچارد پتي، رئيس پزشکي يک کلينيک برجسته سلامت مردان در لندن در اين باره مي گويد: "استرس مزمن ناشي از نگرانيهاي مالي مکرر يا کار کردن براي ساعات طولاني، باعث کاهش ميزان هورمون جنسي مردانه يا تستوسترون مي شود."
بررسيهاي قبلي نشان داده بود که ميزان کم تستوسترون ممکن است به افزايش خطر ديابت، پوکي استخوان و افسردگي بيانجامد و ميزان بالاي آن با افزايش ميل جنسي همراه است. تستوسترون نه تنها بر سلامت بدني مردان تاثيرگذار است، بلکه بر جنبههاي رواني و عاطفي و کيفيت زندگي آن ها هم موثر است.
پتي مي گويد: "هنگامي که يک مرد تحريک پذير يا تندخو مي شود، ممکن است به سادگي آن را به اثرات سالمندي نسبت دهند.
در کوتاه مدت، استرس ممکن است ميزان تستوسترون را افزايش دهد و اين امر به نوبه ي خود مي تواند باعث شود که افراد به فشارها يا موقعيتهاي جديد، واکنش سريعي نشان دهند.
از طرف ديگر استرس مزمن که بدن را در يک حالت تهديد دايمي نگاه مي دارد و يک عارضه رايج زندگي مدرن است، عامل عمدهاي در کاهش تستوسترون است."
استرس ناشي از بحران اقتصادي جهان ممکن است ميزان تستوسترون را در مردها کاهش دهد.
ميزان کم تستوسترون به خواب آلودگي، تحريک پذيري، فقدان تمرکز و کاهش ميل جنسي مي انجامد.
پتي توصيه مي کند مردان با استراحت کردن، خوردن غذاي سالم و ورزش کردن، ميزان استرس شان را کاهش دهند.
تستوسترون، هورموني است که به وسيله بيضهها توليد مي گردد و باعث ايجاد صفات ثانويه جنسي در مردان مي شود.
اين هورمون با کارکرد جنسي، گردش خون، توده عضلاني، تمرکز ذهني،خلق و خو و حافظه ارتباط دارد.
يک تحقيق جديد روي چهار هزار مرد سالمند در استراليا هم نشان داده است که ميزان تستوسترون در ميان افرادي که افسرده بوده اند، پايين تر بوده است، و اين امر به نوبه ي خود مي تواند به کاهش هورمون جنسي استراديول (که داراي خواص ضد افسردگي است) بيانجامد.
منبع: بي.بي.سي
ترجمه: دکتر علي ملائکه
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید