در حال حاضر در کشور ما ?? سايت همسريابي فعاليت مي کنند که در اين بين دو بنگاه همسريابي اينترنتي نيز به صورت اسلامي تأسيس شده اند و اين درحالي است که سوء استفاده ها و آسيب هاي اجتماعي ايجاد شده در اين زمينه نگراني هاي جدي را در مورد شکل گيري يک بحران اجتماعي در آينده موجب شده است.
ازدواج اينترنتي و همسريابي آن لاين براي نخستين بار در فرانسه و در يکي از شهرهاي اطراف پاريس شکل گرفت. آن هم در شرايطي که نزديک به دو دهه از فعاليت موسسات همسريابي مي گذشت و اين موسسات به فعاليت خود شکل روشن تري داده بودند. از اين روز برخي از آنها به بنگاه هاي اقتصادي تبديل شده و به اين دليل براي بازاريابي و کسب درآمد بيشتر دامنه فعاليت خود را به اينترنت نيز کشاندند.
معيارهاي همسريابي بايد منطبق با فرهنگ جامعه و افراد باشد و دو نفر که داراي ملاکهاي مورد قبول ازدواج هستند با محوريت کانون خانواده ،باهم بيشتر آشنا شوند.
در ايران نيز هرچند استقبال از سايت هاي غير رسمي همسريابي اينترنتي در ميان کاربران به شدت افزايش يافته است اما اين پديده در کشور ما سابقه اي سه ساله دارد و هنوز مدت زمان زيادي از تاسيس و راه اندازي نخستين بنگاه هاي همسريابي اينترني نمي گذرد. با اينهمه تعداد اين سايت ها و مراکز همسريابي مجازي و اينترنتي در حال حاضر در کشور ما به ?? سايت مي رسد که بر اساس تحقيق صورت گرفته توسط سازمان ملي جوانان به نظر مي رسد در ميان اين ?? سايت، دو بنگاه همسريابي اينترنتي به صورت اسلامي تاسيس شده و در اين چارچوب به فعاليت مي پردازند.
تمايل به ازدواج اينترنتي و استفاده از سايت هاي همسريابي در حالي از سوي جامعه شناسان و آسيب شناسان اجتماعي نوعي بحران به شمار مي رود که در شرايط فعلي و بر اساس آمار اداره کل مطالعات اجتماعي و بررسي هاي اجتماعي ناجا، ?? الي ?? درصد چت روم ها در اختيار جوانان قرار دارند؛ و در اين ميان جوانان ايراني حتي گوي سبقت را از آمريکايي ها و کانادايي ها هم ربوده اند.
از سوي ديگر گفته مي شود محتواي ?? درصد اين چت رومها را اطلاعاتي چون عکس در برگرفته و همين مساله تاثيرپذيري نوجوانان و جوانان را افزايش مي دهد. به اين ترتيب فعاليت هاي سايت هاي همسريابي اينترنتي در چنين فضايي پديده عجيب منحصر به فردي به نظر نمي رسد چرا که در حال حاضر بسياري از جوانان مدت هاي طولاني از وقت خود را به صورت متناوب صرف نشستن پاي دوستي هاي مجازي مي کنند.
مقامات قضائي در حالي خبر از تشديد برخورد با عوامل اصلي سايتها و مراکز همسريابي مي دهند که اين مراکز همچنان به فعاليت خود ادامه مي دهند. کافي است واژه “همسريابي” را در اينترنت جستجو کنيد تا پنجره صدها سايت و مراکز مرتبط با آن در مقابلتان گشوده شود.
افزايش سايت هاي همسريابي و خطر جدي که به دنبال فعاليت غيرقانوني اين سايت ها نسل جوان را تهديد مي کند باعث شده تا برخورد قضائي با عوامل اصلي و فعالان اين سايت ها در دستور کار قرار گيرد.
آنچه مسلم است معيارهاي همسريابي بايد منطبق با فرهنگ جامعه و افراد باشد و دو نفر که داراي ملاکهاي مورد قبول ازدواج هستند با محوريت کانون خانواده براي معارفه بيشتر و بهتر گفت و شنودي داشته باشند و پدر و مادر نظارت داشته باشند و کمک کنند که مسئله ازدواج به انحراف کشيده نشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید