مواد لازم :
بادمجان قلمي متوسط ------------------------------ 15 عدد
فلفل سبز قلمي ---------------------------- به تعداد بادمجانها
سير رنده شده --------------------------------- 200 گرم
نعناع خشك ---------------------------------- 100 گرم
هويچ نگيني ريز خرد شده--------------------------- 100 گرم
سركه قرمز --------------------------------- يك و نيم ليتر
طرز تهيه :
پوست اضافه سربادمجانها را به آرامي ببريد . بادمجانها را شسته و خشك كنيد و در مقداري آب و نمك به مدت 15 دقيقه كاملا بپزيد (روي حرارت متوسط )
طوري كه بادمجانها نرم شوند .
بعد بگذاريد تا آب آنها كاملا برود .
سير رنده شده و نعناع خشك را با هم مخلوط كنيد .
بعد از اينكه بادمجانها كاملا خشك شدند ، با يك چاقوي تيز روي آنها يك شكاف سرتاسري ايجاد كنيد نه آنقدر عميق كه پوست بادمجان از پشت خراشيده شود .
نيازي به خالي كردن داخل بادمجان نيست .
داخل هر بادمجان را يك عدد فلفل قلمي بگذاريد و با قاشق چايخوري از مخلوط نعناع خشك و سير رنده شده ، داخل بادمجان را به قدري پر كنيد كه بعد از بستن بادمجان اضافه مخلوط بيرون نزند .
بعد از اينكه بادمجانها آماده شدند ،آنها را در ظرف مورد نظر بريزيد و روي آن را با سركه قرمز پوشش دهيد .
نکات :
- به ازاي هر يك ليتر سركه 4 قاشق غذا خوري نمك و يك قاشق نعناع خشك داخل سركه بريزيد و درب ظرف را ببنديد و در جاي خنك نگهداري كنيد .
- بعد از يك هفته ترشي بادمجان آماده مصرف است .
- بعضي ها بادمجانها را به جاي آب و نمك در سركه ميپزند . اين كار باعث ميشود ترشي بيش از حد معمول تند و تيز شود . در هر صورت انتخاب با شماست .
- استفاده از هويچ در اين ترشي اختياري است . اگر از هويچ استفاده كرديد موقع پر كردن بادمجان همراه سير و نعناع خشك هويچ هم اضافه كنيد . اين ترشي بدون هويچ هم مزه بسيار خوبي دارد . توجه داشته باشيد در صورت استفاده از هويچ ، مدت آماده شدن ترشي كمي بيش از يك هفته خواهد بود .
- مدت ماندگاري اين ترشي حدود يك سال است اگر در يخچال و يا جاي خيلي خنك باشد .
- سعي كنيد از سركه اي استفاده كنيد كه زياد هم طعم ترشي را تيز نكند .
- در مورد تمام ترشي ها بهتر است تا آماده نشدن آن ، درب ظرف ترشي را باز نكنيد .
- تهيه اين ترشي مربوط به فصل خاصي از سال نيست . در نتيجه ميتوانيد در هر زماني اين ترشي را تهيه كنيد . پس بهتر است هر بار به مقداري درست کنید كه ترشي زياد هم نماند و طعم خود را از دست ندهد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید