1- زندگي سالم
آيا ميدانيد سه ركن اصلي زندگي سالم، رشد اخلاقي، رشد اجتماعي و رشد عاطفي است و دو مهارت اساسي براي اين منظور هنر گوش دادن موثر و صداقت در بيان هستند.
2- بي انضباطي
مرد يا زني كه اساس رفتار خود را بر بي انضباطي قرار دهد ، مورد اعتراض همسر خود قرار مي گيرد. گاه بي انضباطي منجر به بي اعتمادي مي شود و گرمي و شادماني را از خانواده مي گيرد. مردي كه شب دير به خانه مي آيد و زماني را براي تفريح ، مسافرت و معاشرت با زن و فرزندان خود در نظر نمي گيرد، موجبات نارضايتي خانواده خود را فراهم مي آورد.
3- خودبيني و تحقير ديگري
خودبيني يا تصوير ذهني هر كس از شخصيت خويش، از مجموع تصورهاي او درباره توانايي ها، احساس ها ، انديشه ها ، آرزوها ، داوري ها ، و كوشش هاي وي تشكيل مي شود.معمولاً كساني كه خود كم بين هستند، گرفتار عقده حقارت اند، و خود را كمتر، بي مقدارتر و زبون تر از ديگران احساس مي كنند، افرادي كه دچار خود بزرگ بيني هستند؛ مبتلا به تكبر، نخوت، خودستايي و جاه طلبياند؛ چنين افرادي سعي مي كنند با تحقير ديگران، بزرگ نمايي كنند. زن يا شوهري كه بخواهد همسر خود را تحقير كند، و خود را بالاتر احساس كند و خوبي هاي خود را به رخ ديگري بكشد، با دست خود تيشه به ريشه زندگي زناشويي خويش مي زند.
4- لجاجت
از ديگر عوامل بنيان كن در خانواده لجاجت است. اين حالت بين زن و مرد زياد ديده مي شود و گاه به جايي مي رسد؛ كه حركات لجوجانه به شكستن وسايل خانه منتهي مي گردد. چنانچه اين حالت، وضعيت افراطي به خود بگيرد ، چه بسا به طلاق و از هم پاشيدگي خانواده منتهي گردد.
5 - پنهان كاري
پنهان كاري عبارت از آن است كه يكي از زوجين بدون نظر و اطلاع همسر خود و در غياب او مبادرت به انجام اعمالي بنمايد و اين اعمال را چه خوب و چه بد از همسر خود پنهان دارد. چنين رفتاري ولو به نفع خانواده باشد، اعتماد را از بين مي برد. گاه اين گونه رفتارها در جهتي است كه فرد به نفع خود و يا خويشاوندان نسبي و به ضرر همسر و زندگي مشترك انجام مي دهد. اين گونه اعمال بتدريج بنيان خانواده را به هم مي ريزد، هر يك از زوجين را نسبت به رفتار ديگري بدبين و ناراحت مي نمايد و به عكس العمل واداشته، رفتارهاي نامتناسبي را ايجاد ميكند كه مشكلات بعدي را ايجاد ميكنند.
6- دروغ
فرد دو رو كسي است كه تظاهر به نيكوكاري و پاكدامني مي كند ولي در باطن طور ديگري مي باشد؛ امّا دروغگو كسي است كه هر جا مصلحت و نفع خود را بسنجد واقعيت را تحريف مي كند و بنا به ميل خود كردار و رفتارش را تنظيم مي نمايد. دروغ نيز مانند دورويي بنيان خانواده را متزلزل مي كند و اعتماد را از بين مي برد.
7- دورويي
زن و مردي كه با دو شخصيت با هم مواجه شوند و در ظاهر و باطن يك رنگ نباشند؛ زندگي مطلوبي نخواهند داشت. زندگي اي كه در آن صداقت و صميميت نباشد؛ اعتماد و اطمينان از آن رخت بر خواهد بست و اضطراب و تزلزل رواني بر آن حاكم خواهد بود.
8 - عصبانيت و بي احترامي
زن يا مرد عصباني زندگي را بر ديگري دشوار مي سازد. حساسيت هاي بي مورد و پرخاش و توهين و بي احترامي صفات مذمومي هستند كه علاوه بر آن كه طرف مقابل را ناراحت مي كنند، به خود شخص نيز زيان مي رسانند. در چنين مواقعي بايد آرامش خود را حفظ كرد، آنگاه خشم همسر را آرام و توجه او را به امور ديگري جلب نمود و براي پالايش رواني او گفتگويي دو نفره انجام داد تا وي با بيان ناراحتي ها آرام گيرد.
9- خسّت ؛
در اين مورد سه حالت اتفاق مي افتد؛ نخست وضعيتي كه زن و مرد هر دو خسيس هستند كه در اين حالت مشكل رواني ندارند؛ ولي زندگي مرفهي نخواهند داشت. دو حالت ديگر آن است كه زن يا مرد خسيس باشند. در اين دو حالت زندگي هم از نظر رواني و هم از نظر رفاهي براي دو طرف شرايط سختي خواهد داشت.
10- براي اين كه از اين پس نسبت به همسر خود خشونت به خرج ندهيد، به خاطر بسپاريد...
1- آنچه بر خود مي پسنديد ، بر همسرتان نيز بپسنديد.
2- در ذهن خود تكرار كنيد كه در هيچ موقعي و با هيچ دليلي حق نداريد نسبت به همسرتان با خشونت رفتار كنيد .
3- اگر رفتار پرخاشگرانه را ياد گرفتهايد و به نوعي گرفتار شدهايد، باور كنيد كافيست بخواهيد تغيير كنيد و با يك متخصص همكاري كنيد. موفقيت براي شما خواهد بود.
11- بخش خطر آفرين پرخاشگري در زوجين
بخش خطرآفرين رفتارها و يا كلمات پرخاشگرانه اين است كه افراد ديگري هم كه شاهد اين رفتارها هستند، پس از آن به خود اجازه مي دهند به همسرتان بي احترامي كنند، يا اين كه ديگر براي او احترامي قائل نمي شوند. و ديگر اين كه فرزندان شما نيز اين روش را خواهند آموخت و هر زمان كه احساس ناراحتي كنند، براحتي به ديگران پرخاش مي كنند.
16- تربيت بچه ها
وقتي همسرتان به تربيت بچه ها ميپردازد از بچه ها طرفداري نكنيد. تفاوت لحن شما و وي مانعي ندارد اما آنچه مهم است هم نظر و هم هدف بودن همسران در امر تربيت كودكان است.
17- گذشته هاي تلخ
گذشته هاي تلخ و ... را فراموش كنيد و هرگز در درگيريهاي جديد، از ابتدا همه مسايل و مشكلاتي را كه در روند زندگي اتفاق افتاده را مرور نكنيد، زيرا به محض زنده كردن خاطرات قديمي فضاي حل مساله جديد مخدوش ميشود و لاجرم مشكل فعلي نيز به پرونده مشكلات قديمي افزوده ميشود، بدون اينكه حل شود يا كدورتي كاهش يابد.
18- ( مهم )
اختلاف داشتن در زندگي از بديهيات است چرا كه از عجايب خلقت خداوند، متفاوت بودن ما انسانهاست. پس بر اساس اين تفاوت در ساختار وجودي ما، وجود اختلاف نظر و ... تاييد ميشود،بنابراين آنچه مهم است نحوه برخورد ما در هنگام بروز اختلافات است.
19- خانمها، آقايان، توجه كنيد!!!
خود را هميشه براي همسرتان بياراييد و بهترين و تميزترين لباس خود را در مقابل وي بپوشيد، در مقابل همسر خود با حالت افسرده و اخمو حاضر نشويد و در موقع ملاقات يكديگر و رسيدن به خانه با لبخندي، پيغامآور آرامش و لذت بخشي و لذت جويي، حاضر شويد. پس از مراجعت به خانه كارهاي شخصي را حدالامكان و در ابتداي ورود كنار بگذاريد و در حضور يكديگر و فرزندان بنشينيد و با سخنان گرم و خوشاينده از يكديگر پذيرايي كنيد.
20- كارکردهاي اساسي خانواده
كارکردهاي اساسي خانواده عبارتند از :
الف- ارضاي نياز جنسي که به عنوان يک نياز رواني است.
ب- ايجاد و تأمين امنيت روحي و رواني
ج- کارکرد زيستي و داشتن فرزند د- تعليم و تربيت فرزندان
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید