حتماً زماني که در اينترنت به گشت و گذار مشغول هستيد سري به جستجوگرهاي اينترنتي زدهايد و به همين منظور بارها از گوگل کمک خواستهايد. اگر در بين اين همه اطلاعات موفق نشدهايد مطلب مورد نظر خود را بيابيد، مسلماً لازم است تا فراتر از معمول جستجو کرده و از ديگر قابليتهاي کليدي گوگل نيز استفاده کنيد.
10– از ابزارهاي داخلي گوگل استفاده کنيد
اگر گوگل را به خوبي ميشناسيد حتما ميدانيد که اين غول بيشاخ و دم قابليتهاي فراواني در خود دارد که بسياري از امور روزمرهي آدمي را ساده کرده است، از رسم نمودارهاي رياضي تا تبديل واحدهاي اندازهگيري گرفته تا نرخ برابري ارزهاي جهاني تا ساعت بينالمللي، وضعيت آبوهوايي و حتي معاني لغات! براي دسترسي به اين قابليتها نياز به هيچ کد يا دستور خاصي نيست، اگر به دنبال بليط فيلم خاصي هستيد کافي است به دنبال فيلم مورد نظر خود بگرديد يا براي اطلاع از زمان انتشار بازي ويدئويي خاصي تنها عبارت release date (به معني تاريخ عرضه) را در کنار نام بازي بياوريد.
9 – نتايج جستجو را متمايزتر کنيد
به راستي گشتن در بين متون خسته کنندهاي که در صفحه نتايج جستجو ظاهر ميشود کار دشواري است. خوشبختانه، با استفاده از برخي کدهايي که کاربران آنها را تهيه کردهاند ميتوان اين مشکل را حل کرد؛ به کمک قابليت Faviconize (دانلود نسخه کروم | نسخه فايرفاکس) ميتوان در کنار نتايج جستجو، يک نشانهي کوچک گرافيکي از سايت ها را نمايش داد و به سادگي وب سايت ارجاع شده را تشخيص داد. جالب اينکه به کمک اين افزونه کوچک قادر خواهيد بود تفاوت بزرگي را ايجاد نماييد.
8 – پيمايش بيانتها در بين نتايج جستجو
اگر ميخواهيد تا نتايج جستجوهاي خود در گوگل را به طور تمام عياري بکاويد، لازم است تا در بين صفحات نمايش داده شده، حسابي پيمايش کنيد. براي نيل به اين مهم، از اسکريپت Autopagerize استفاده کنيد تا تمام نتايج جستجو در يک صفحه بيايد و تنها با پيمايش به پايين، به ساير موارد نيز دسترسي پيدا کنيد و از کليک بر روي شماره صفحات يا دکمههاي «قبلي» و «بعدي» رهايي يابيد. اين اسکريپ برروي فايرفاکس، سافاري و کروم قابل اجرا است.
7 – حافظه کش گوگل را تقويت کنيد
گاه پيش ميآيد بر روي يکي از نتايج جستجو کليک ميکنيد، اما صفحهي مربوطه ديگر وجود ندارد! شايد اين مشکل به دليل ايراد فني موقتي در سايت يا از بين رفتن آن بوجود آمده باشد. در همه حال با استفاده از قابليت کش گوگل (Google Cache) اين اجازه را خواهيد داشت تا نسخهي ذخيره شدهاي از اين صفحه برروي سرورهاي گوگل را ملاحظه نماييد. البته، اگر بخواهيد لينکهاي موجود در آن صفحهي کذايي را دنبال کنيد به مشکل بر ميخوريد، براي رهايي از اين مورد اسکريپت Google Cache Comeback را دريافت کنيد. با استفاده از اين قابليت ميتوانيد براي هميشه از مواجهه با خطاي 404 خلاص شويد و به نسخه ذخيره شده اين صفحات دسترسي پيدا کنيد.
6 – سايتهاي هرزنگاري را حذف کنيد
هيچ چيز بدتر از مواجهه با سايتهاي تقلبي و هرزنگاري در نتايج جستجو نيست، صفحاتي که پر از کلمات کليدي است و ميکوشند تا در بالاي نتايج گوگل ظاهر شده و بازديدکنندهها را به تبليغات هچلهفت خود هدايت کنند! خوشبختانه گوگل تمهيدات ويژهاي را براي مقابله با اين سايتهاي فريبکار در نظر گرفته است. اگر به سايتي برخورديد که محتواي درست و حسابي ندارد، ميتوانيد با زدن دکمه «بازگشت» به صفحه نتايج گوگل بازگشته و بر روي لينک «Block» کليک کنيد تا اين سايت از فهرست نتايج حذف شود. نه تنها ميتوانيد از شر اين لينک براي هميشه خلاصي پيدا کنيد، بلکه با استفاده از افزونههايي نظير Personal Blocklist، فهرست بلندبالايي از اين سايتهايي مزاحم تهيه کرده و خود و اطرافيانتان را از آنها در امان نگاه داريد.
5 – قابليتهاي آزار دهندهي گوگل را خاموش کنيد!
آيا از قابليتهاي جديد جستجوي شخصي گوگل خوشتان نميآيد؟ از پنجره پيشنمايش نتايج جستجو دلتان خون است؟ خب مشکلي نيست، چرا که ميتوانيد اين ابزارهاي تازه را در داخل بخش تنظيمات حساب کاربري خود در گوگل غير فعال کنيد. برخي از قابليتهاي جديد نيز تنها با افزودن اسکريپهاي اضافي يا افزونههايي نظير AbBlock قابل رفع و رجوع هستند. با اين وجود، فرقي نميکند از کدام بخش گوگل خوشتان نميآيد، چرا که ميتوانيد با چند جستجوي ساده، راه حل خلاصي از آنها را پيدا کنيد!
4 – نتايج جستجوها را هايلايت (برجسته) کنيد
مطمئناً پس از انجام جستجو در گوگل و هدايت به صفحات گوناگون اينترنتي، دوست داريد بدانيد کلمات کليدي مد نظر شما در کجاي اين صفحات قرار گرفته است؛ موضوعي که تنها با زدن کليدهاي ترکيبي Ctrl+F ميسر است. از اين پس ميتوانيد با استفاده از قابليت Google Quick Scroll به سادگي اين مهم را محقق نماييد. تنها کافي است اين افزونه را در مرورگر گوگل کروم نصب کنيد تا کلمات کليدي جستجو شده در تمامي صفحات اينترنتي بدست آمده، هايلايت (برجسته) شوند.
3 – از عملگرهاي پيشرفته استفاده کنيد
احتمالاً ميدانيد براي جستجوي چندين کلمهي کليدي استفاده از عملگر AND کاربردي است، اما آيا چيزي دربارهي ساير عملگرهاي پيشرفته شنيدهايد؟ براي مثال، ميتوانيد براي جستجو در وب سايتي خاص، از عبارت site: استفاده کنيد، يا براي ناديده گرفتن وب سايتهايي ديگر از عبارت –site: بهره ببريد يا حتي براي جستجوي دو کلمهي کليدي نزديک به يکديگر از عبارت around کمک بگيريد. نگاهي به نمونه هاي زير بيندازيد:
site:kanoon.ir.ir آزمون ها
آزمون And برنامه ريزي
2 – افزودن جستجوگرهاي شخصي به مرورگر وب
اگر ميخواهيد تا جستجوي خود در گوگل را تسريع نماييد، ميتوانيد با چند ترفند ساده، کادر نشاني (آدرس بار) مرورگر را به نحوي تنظيم نماييد که بدون نوشتن عملگري خاص، از کلمات کليدي و تنظيمات شخصي آن بهرهمند شود. براي مثال براي جستجو در سايتي خاص، يا تاريخ معيني آن را از پيش آماده نماييد و هر مرتبه وقت ارزندهي خود را براي اين کار هدر ندهيد. به زودي در يک مقاله بصورت مفصل به اين بخش خواهيم پرداخت و روش هاي مختلف جستجوي شخصي را آموزش خواهيم داد.
1 – چه زماني نبايد به گوگل مراجعه کرد؟
گوگل هرچقدر هم که عالي است، اما گاهي اوقات نميتواند نياز ما را آن طور که بايد و شايد مرتفع نمايد. اگر به دنبال مورد بسيار خاصي هستيد، ميتوانيد به جستجوگر کمتر شناخته شدهاي چون Blekko يا Wolfram Alpha يا حتي رقبايي چون ياهو و بينگ سري بزنيد، شايد آنها بتوانند نياز شما را به خوبي رفع و رجوع نمايند. گرچه گوگل هميشه برگ برندهاي در آستين دارد، گاهي پيش ميآيد که موردي که به دنبالش هستيم را نميداند؛ آنجاست که بايد سري به ديگر جستجوگرها نيز زد!
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید