گرايش به تجملات در مراسم ازدواج از مشخصههاي ازدواج سالم نيست...
1- وقتي قصد ازدواج ميکنيد و با کسي وارد چنين رابطهاي ميشويد بايد در قدم نخست و قبل از اينکه به سمت عواطف شديد برويد و حس دلباخته شدن به شما دست بدهد، بسنجيد که آيا با او در تناسب هستيد يا نه؟ آنچه در دين ما هم تحت عنوان همکفو بودن بيان شده است.گاه ازدواج براي آن با مشکل مواجه مي شودکه دو خانواده در تناسب با هم نبوده اند. سبک تربيتي و فضايي که اين دختر و پسر در آن رشد کردهاند متفاوت است و براي همين شکلگيري شخصيتهاي آنها در تضاد با هم است. چهطور ميتوان انتظار داشت دختري که در فضايي بزرگ شده که به زن اهميت فراوان ميدادهاند با پسري که قدرت مطلق خانهشان، مرد بوده است ازدواج خوبي داشته باشند. مصداق دو پادشاهي ميشوند که در يک مُلک نميگنجند. بسيارند زن و شوهراني که پس از سالها زندگي تازه ميفهمند که ازدواجشان اشتباه بوده و تناسبي بين خانوادههاي آنها نيست.
تناسب خانوادگي يکي از چند تناسبي است که بايد وجود داشته باشد. تناسب فرهنگي، يعني ارزشگذاري و بايد و نبايدهايي که شما تحت تاثير آن پرورش يافتهايد که آن نيز بسيار مهم است. مثلا اگر در خانوادهاي به فرزندان آموخته شود ارزش آدمها به پول و ثروت آنهاست و در خانواده ديگر ارزش افراد را به ميزان تحصيلات آنها بدانند، و يا نحوه روابط خانم و آقا در فرهنگ هاي مختلف ، متفاوت باشد، قطعا عدم ارزشگذاري يکسان مشکلساز خواهد شد و تناقضهاي ديگري هم بر سر همين فرهنگهاي متفاوت پيش ميآيد. در مجموع بايد ارزش هاي خانوادگي با يکديگر از سنخيت قابل قبولي برخوردار باشد .
چهطور ميتوان انتظار داشت دختري که در فضايي بزرگ شده که به زن اهميت فراوان ميدادهاند با پسري که قدرت مطلق خانهشان، مرد بوده است ازدواج خوبي داشته باشند.
تناسب اعتقادي هم از آنجا که اعتقادات جنس محکمي دارد (هر اعتقادي که فرد داشته باشد خواه مسلمان، مسيحي، بودايي و حتي لائيک) و براي افراد محترم است بايد وجود داشته باشد. تناسبهاي ديگري مثل تناسب اقتصادي و اجتماعي نيز ضروري هستند و اگر هر کدام نباشند سلامت ازدواجتان به مخاطره ميافتد. حضرت علي(ع) و حضرت فاطمه(س) براي ازدواج همه اين تناسبها را در نظر گرفتند و به همين خاطر بود که دختر پيامبر با داشتن خواستگاران ثروتمند و يا کساني از بزرگان مکه و مدينه کسي را انتخاب کردند که در تناسب اقتصادي و خانوادگي (پيامبر در شيوه تربيتي و نوع نگاه حضرت علي (ع) نظارت داشتند و مانند دخترشان به اخلاقيات او واقف بودند) و اعتقادي يکديگر بودند.
2- فراموش نکنيد در ازدواج سالم شرايط و مراسم دست و پاگير و تجملات آنچناني جايي ندارد. همه چيز از مراسم گرفته تا خريد در حد معقول انجام ميشود. عروس و داماد سعي ميکنند خودشان به تنهايي به خريد عروسي و مهيا کردن خانه و زندگي بپردازند. هرگز حرمتها و حريم موجود بين يکديگر را به خاطر مسايلي چون جهيزيه و خريد عروسي و مکان برگزاري آن از بين نميبرند و روابط محبتآميز و بر پايه احترام را قرباني اين نکات فرعي نميکنند. آقاي داماد مراقب باشد که قرار نيست خريد عروسي را وسيله اي براي محکم کردن نظرات خود در اقتصادي زندگي کردن بداند و عروس خانم هم بداند که خريد عروسي عرصه کامل کردن نياز هاي برآورده نشده مجردي نيست .
بهتر است خانوادهها و حتي خود جوانان بدانند نبايد با فراهم کردن نهايت وسايل رفاهي جلوي انگيزه تلاش و پيشرفت خود را بگيرند.
3 -از آنجا که خيلي زود داشتههاي زندگيمان براي ما عادي ميشوند؛ حتي اگر اين داشتهها در حد بالاترين و لوکسترين مدل ماشين و وسايل خانه باشد، بهتر است خانوادهها و حتي خود جوانان بدانند نبايد با فراهم کردن نهايت وسايل رفاهي جلوي انگيزه تلاش و پيشرفت خود را بگيرند. گاهي اوقات والدين و خانوادههايي که تمکن مالي خوبي دارند با دادن جهيزيه غيرعادي و فوقالعاده و يا برگزاري مراسم خاص و يا دادن هدايايي مثل اتومبيلهاي گرانقيمت هنگام ازدواج فرزندشان انگيزه حرکت و تلاش او را براي ساختن زندگي ميگيرند و سطح توقع فرزندانشان را بالا ميبرند. براي همين است که جوانها هيچ انگيزهاي در خود نميبينند. برنامهاي ندارند که با همسرشان تلاش کنند و مثلا بتوانند تا دو سال آينده فلان ماشين يا تلويزيون خاص را بخرند چون همهچيز در اختيارشان هست. اينها همان بچههايي هستند که آنقدر از والدين خود سرويسهاي آنچناني دريافت ميکردند که هرگز از دريافت يک بسته مدادرنگي در مدرسه خوشحال نميشدند.
خوب است چنين خانوادههايي يا جوانهاي آنها خودشان تصميم بگيرند فقط به اندازه کفايت و لزوم خريد کنند يا مراسم بگيرند تا پس از ازدواج نيز انگيزههايي براي کسب آنچه ندارند، داشته باشند.
دکتر بهرامي
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید