«عشق را نبايد تمنا کرد» اين سخن و طرز تفکر در بسياري از زنان وجود دارد و حال آنکه در باطن و وجود خود اين عشق را خواستارند و طالب حمايتند. در مطالب قبل مکرراً گفتيم که از نيازهاي اختصاصي زنان و به اصطلاح ونوسيها دريافت توجه و حمايت است. زن و مرد به لحاظ جنسيت خود در غالب مواقع داراي نيازهاي اختصاصي هستند. در گرو شناخت اين نيازها و برطرف نمودن و توجه به طلب هر يک از آنان است که همسران در زندگي زناشويي ميتوانند روابط موثر و راضي کنندهاي را براي يکديگر ايجاد کنند و در جهت رشد و شکوفايي عشق تلاش موثر داشته باشند. نياز به حمايت و توجه و محبت از جمله اين نيازهاست. زنان به جهت عواطف و احساساتي که دارند خود حاميان مطلوبي هستند. و هر اندازه به کسي محبت و عشق بيشتري داشته باشند حمايت خود را بيشتر نثار او ميکنند. اما در قبال اين بذل توجه و اعتنا خود نيز خواهان توجهند و بر اين باور است که اگر اطرافيان و به ويژه همسر او، به او علاقمند است قاعدتاً بايد او نيز اين طلب و خواسته را درک کند و از حضور آن آگاه باشد. و اين در حالي است که ويژگيهاي اختصاصي مردان چنين اقتضاء ميکند که نياز را از زن بشنوند و درخواست را به وضوح مطلع شوند در غير اين صورت انگيزهاي براي اين اقدام ندارند.
زنان به جهت عواطف و احساساتي که دارند خود حاميان مطلوبي هستند. و هر اندازه به کسي محبت و عشق بيشتري داشته باشند حمايت خود را بيشتر نثار او ميکنند. اما در قبال اين بذل توجه و اعتنا خود نيز خواهان توجهند.
در مقابل عدم در خواست زن، مرد تصور ميکند که وظايفش را به خوبي انجام داده و همسرش را از اين بابت اقناع نموده است. و حال آنکه بر خلاف تصور بسياري، عشق تمنا کردني است. نياز است که زن، همسر خود را از خواسته خود آگاه کند و پيش از آنکه در وجودش خشمي حاصل از عدم توجه و حمايت به وجود آيد مرد را از وجود اين طلب مطلع کند. چرا که عدم ابراز نياز باعث ميشود که فرد پس از سالها ارائه خدمات احساسي روزي به اعلام احساسات خود دست بزند که در وجود خود ميزاني از خسران و تضرر را دريافت کند و چنين حالاتي منجر به اعلام نياز از نوع آمرانه و با لحني نه چندان خوشايند خواهد شد.
در اينجا بدون حل مشکل پيشين با مشکلي جديد و تازه روبرو ميشويم. چرا که مردان در قبال درخواستهاي دستور گونه واکنش نشان داده و برخلاف ميل دروني ممکن است از برآوردن درخواست ممانعت بعمل آورند. فراموش نکنيد که تقاضا يک دستور نيست. اگر لحن شما تحکمي باشد هر قدر هم جملات را با دقت انتخاب کنيد. اثر منفي خواهد گذاشت.
پس از بيان اين مطلب مهم قصد داريم نکاتي را جهت کيفيت بهتر اين درخواست به شما ياد آور شويم.
1- کوتاه و مختصر صحبت کنيد. بسياري از زنان تصور ميکنند که بايد درخواست خود را با توضيحات فراوان بيان کنند و حال آنکه مردان در قبال سخنان طولاني شنونده خيلي توانا و موفقي نيستند.
2- با صراحت درخواست کنيد. زنان تصور ميکنند که بيان صريح خواسته، مرد را دچار عکس العمل منفي نموده لذا سعي ميکنند صحبت خود را با پيچيدگي ابراز کنند. به عنوان مثال در زماني که خواهان کمک مرد براي انتقال ميوهها از داخل ماشين به آشپزخانه هستند به غلط بيان ميکنند "ميوه داخل اتومبيل است." در صورتي که با چنين بياني برداشت غيرصحيح را در ذهن همسر خود تشکيل ميدهند. صورت صحيح اين درخواست اين است" ممکنه ميوه را به آشپزخانه ببري؟"
ويژگيهاي اختصاصي مردان چنين اقتضاء ميکند که نياز را از زن بشنوند و درخواست را به وضوح مطلع شوند در غير اين صورت انگيزهاي براي اين اقدام ندارند.
3- از کلمات مناسب استفاده کنيد. گاهي افراد فکر ميکنند براي خارج کردن لحن کلام از حالت آمرانه ميتوان از کلمه «ميتواني» استفاده کرد. در حالي که در نظر مرد استفاده از اين کلمه يعني عدم اعتقاد به تواناييهاي او. اما اگر در تقاضاي خود از کلمات خواهشي مثل" لطفا"استفاده کنيد مرد انجام آن را وسيلهاي براي ابراز محبت ميداند.
اگر اندکي خواهان تغيير و تحولهاي عظيم در زندگي خود هستيد بهتر است اين تفاوتهاي باريکتر از مو را بشناسيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید