نتايج بدست آمده از تحقيق پژوهشگران آمريکايي نشان ميدهد که روغن زيتون خالص داراي يک ماده شيميايي طبيعي است که مانند يک داروي "مسکن" عمل ميکند.
تيمي از پژوهشگران در فلوريدا اعلام کردند، مادهاي به نام "اولئو کانتال" ( OLEOCANATHAL ) که در روغن زيتون وجود دارد مانند يک داروي ضد التهاب عمل ميکند. ولي اين ماده تا آن حد قوي نيست که براي تسکين سردرد از آن بتوان استفاده کرد.
نتيجه اين تحقيقات حاکي از آن است که ? ??? گرم روغن زيتون خالص و فرآوري نشده، معادل يک دهم يک دز داروي "ايبوپروفن" اثر درماني دارد.
ماده اولئوکانتال که مقدار آن در زيتون تازه بيشتر است، مانند ايبوپروفن و ساير داروهاي ضد التهاب بر فعاليت آنزيمهايي که موجب التهاب و تورم در بدن ميشوند، تاثير ميگذارد و مي تواند با عارضههاي ناشي از التهاب مقابله کند.
عارضه التهاب به عوامل مختلفي از جمله بيماري قلبي و سرطان مرتبط است.
"پل برسلين" يکي از پژوهشگران در اين تحقيق معتقد است: رژيم غذايي کشورهاي حوزه درياي مديترانه که روغن زيتون يکي از مواد اصلي آن است ، از مدت ها قبل براي سلامتي انسان از جمله کاهش خطر سکته مغزي ، بيماري هاي قلبي ، سرطان سينه ، سرطان ريه و برخي از انواع فراموشي مفيد تشخيص داده شده بود.
پژوهشگران هنگامي متوجه اين خاصيت روغن زيتون شدند که مشاهده کردند روغن زيتون فرآوري نشده مانند ايبوپروفن موجب ناراحتي در قسمت عقب گلو ميشود.
آزمايش هاي بعدي نشان داد که ميزان توانايي روغن زيتون در مقابله با ناراحتي هاي حاصل از التهاب ، با مقدار اين ماده در روغن زيتون ارتباط مستقيم دارد.
"کلر ويليامسون" يک متخصص تغذيه در "انجمن تغذيه انگليس" ميگويد : روغن زيتون داراي خواص زيادي است که ضد اکسيدان بودن از آن جمله است، ولي اين که بگوييم روغن زيتون اثر دارويي دارد ، موضوعي است که به تحقيقات بيشتري نيازمند است. وي يادآور ميشود که مقدار چربي روغن زيتون زياد است و تنها در حد اعتدال بايد مصرف شود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید