چون مسأله «ازدواج»يك موضوع حسّاس و سرنوشت ساز است،و در زندگي هر كس جنبه بنيادي دارد،لذا اشخاص اقدام كننده به اين امر مقدّس،وظيفه دارند از پيشگاه خداوند استمداد جسته،و با دعا و نيايش و توكّل بر الطاف الهي در انتخاب همسر دقّت كافي به خرج دهند.
اميرمؤمنان علي(ع) مي فرمايند:«پيوسته انواع بلاها و مشكلات خويش را پيش ازوقوعش از طريق دعا و نيايش پيشگيري نمائيد.»و شكّي نيست كه همسرنامطلوب ازدردناك ترين مصيبت هاو بلاها به شمار مي آيد،و بالعكس،همسر صالح و شايسته از بزرگترين نعمت هاي الهي است و هيچ موهبتي از نعمت هاي دنيوي به پاي آن نمي رسد!!
در حديثي از امام باقر(ع) آمده است كه آن حضرت از «ابو بصير»پرسيد؟هنگامي كه يكي از شما اراده ازدواج مي كنيد چگونه شروع مي نمائيد؟ وي در جواب گفت:نمي دانم،حضرت دستور داد:هر گاه تصميم بر تشكيل خانواده گرفتيد،نخست دو ركعت نماز بخوانيد،و سپس خدا را سپاس گوئيد،آنگاه دست به دعا برداشته بخوانيد:خداوندا! من قصد ازدواج دارم همسري را برايم نصيب كن كه عفيف و با حيا بوده، و از مال و ناموسم محافظت نمايد،و او داراي روزي فراوان و بركت عظيم باشد،و از او برايم فرزندي شايسته مرحمت كن كه يادگار صالح در طول حيات و بعد از مرگم باشد.
و از حضرت امام صادق عليه السّلام با مختصر تفاوتي آمده است:هنگامي كه اراده ازدواج نموديد،ابتدا دو ركعت نماز خوانده،و سپس با حمد و سپاس الهي بگوئيد:خدايا! من اراده ازدواج دارم،زني را برايم روزي كن كه از نظر عفّت عمومي خويشتن دار باشد،و ناموس و مالم را حفظ كند،روزي فراوان و بركتش عظيم باشد،اي خدا! از وي فرزندي پاكيزه برايم روزي فرما كه در طول حيات و پس از مرگم جانشين صالحي براي من گردد.
و بالاخره در حديث سوّمي از امام رضا عليه السّلام آمده است:زماني كه اراده ازدواج نمودي نخست از خدا بخواه زن خوب روزي تو نمايد،سپس حركت خود را با دو ركعت نماز آغاز كن،آنگاه دست به دعا برداشته بگو:بار الها! من قصد ازدواج دارم،زمينه اين كار را برايم آسان گردان،و زني كه از جهت طبيعت و اخلاق شايسته باشد،و خود را از نامحرم حفظ نموده،و مراقب مال و ناموسم گرديده،و داراي جمال و زيبايي و زايا باشد براي من مقّدر كن.
اگر چه اين احاديث در مورد انتخاب «زن» وارد شده است،ولي دختران نيز در انتخاب شوهر شايسته مي توانند با خداي خود راز و نيازي داشته،و از او بخواهند همسر امين و پرهيزكار و آگاه... نصيب آنان فرمايد.
از مجموع اين احاديث منقول استفاده مي كنيم كه هر كسي علاوه بر مشورت با افراد مجرّب و دلسوز در انتخاب همسر،سزاوار است كار خود را به خداوند مهربان و حكيم موكول نموده،و همراه با نماز و نيايش و توكّل بر الطاف خداوندي خواهان رسيدن بر همسر ايده آل بوده باشد.
منبع:سايت فرهنگي ازدواج
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید