يک پدر خوب قبل از اينکه در پي فرزند دار شدن باشد بايد مادري پاک و پاکيزه دامن را براي فرزند خود انتخاب کند، دختري که با نان حلال و پاک بزرگ شده باشد با عفت و با حيا و اهل تقواي الهي باشد تا بذري که ميخواهد در دامن او پرورش يابد بذري پرثمر و شاداب و سالم باشد. کساني که در پي داشتن فرزندان سالم و صالح ميباشند، بايد در انتخاب همسر خود ملاک و معيارهاي انتخاب همسر شايسته را رعايت کنند و دورانديش باشند. کساني که همسر خود را از کوچه و بازار و خيابان و چشم بسته و با توجه به رفتارهاي شهواني و حيواني انتخاب ميکنند، بدانند که آيندهي خوبي در انتظار فرزندانشان نيست. پدر خوب اگر در پي فرزند صالح و سالم و شايسته است، بايد در انتخاب مادر فرزند، صالحه بودن و شايسته بودن را ملاک قرار دهد و تلاش کند تا زمينهي مساعدي را براي پرورش و رشد ونمو بذري که ميکارد، فراهم آورد. فرزندان پاک و سالم فقط از پدران و مادراني متولد ميشوند که زندگي آنان با پاک بودن شروع شده باشد.
به طوري که از مفاد روايات به دست ميآيد بايد قبل از ازدواج و در هنگام انتخاب همسر به فکر تربيت فرزندان خوب و مفيد بود.
زن و شوهر بايد از خوردن هر گونه غذاي حرام و شبهه ناکي پرهيز کنند که نوزاد و کودک آنان مانند همان بذر کشاورز است و در روح و روان فرزند تاثير به سزايي دارد و تمامي آنها پس از تولد فرزند، روز به روز در وجودش آشکار ميشود.
علّت اينکه اسلام اين همه در نحوهي انتخاب همسر دقت دارد، مسالهي تولد کودکان است. غايت و هدف ازدواج، تداوم نسل انسان است. کمبودهايي که در ساختمان جنين در رحم مادر ايجاد ميگردد در عيوب و ضايعات بدني خلاصه نميشود. بسيار ديده ميشود که امراض رواني و انحرافات معنوي بر جنين عارض ميگردد و به ظاهر آشکار نيست ولي مادر سبب ايجاد آن شرايط و زمينهساز آن است و به فرمودهي مولاي متقيان علي عليهالسلام: «الايام توضح سرائر الکامنة» گذشت زمان، پنهانيها را روشن مينمايد. همچنان که امراضي مانند سرطان، سل و ... از راه وراثت از مادر به طفل منتقل ميشود، انحرافات روحي و اخلاقي و صفات زشت نيز به کودک انتقال مييابد.
از پدران و مادران ديوانه يا فريبکار و بيعفت و کينهتوز و حسود و هوسباز و متکبّر و بدنام و زناکار و شرابخوار و قمارباز و ساده لوح يا بيريشهي خانوادگي و... انتظار فرزنداني دانشمند و عاقل، اصيل و... نميتوان داشت. کسي نميتواند منکر تاثير جسم و روان در يکديگر شود. متاسفانه در بسياري از موارد، ملاک انتخاب همسر رعايت زيبايي، صورت، اندام و... است و توجهي به روحيات و اخلاقيات و صفات پسنديده و اصالت خانوادگي و تربيت و ايمان و صلاحيتهاي معنوي او نميشود. سخن ما در اين بخش دربارهي لزوم رعايت موارد و ملاکهايي است که بايد در انتخاب همسر رعايت شود تا غايت امر ازدواج که توليد نسل است به عاليترين شکل آن محقق شود.
زن و شوهر بايد از خوردن هر گونه غذاي حرام و شبهه ناکي پرهيز کنند که نوزاد و کودک آنان مانند همان بذر کشاورز است و در روح و روان فرزند تاثير به سزايي دارد
حضرت امام موسي کاظم عليهالسلام فرمود: «سعد امرو لم يمت حتي يري خلفا من نفسه» خوشبخت است انساني که نميرد تا فرزندي از خود ببيند و جانشيني بر جاي بگذارد. اولين پايهي اين خوشبختي انتخاب همسر مناسب، طبق موازين اسلامي است تا فرزندي صالح و مفيد به حال خود، والدين و اجتماع، با بدني سالم و عقلي سليم و ايماني استوار به وجود آيد. چگونه است که افراد زيرک و فهميده براي تنظيم امور مالي دنيوي خود کوشش بسياري ميکنند اما گاهي در اين مسالهي بسياري مهم غفلت روا ميدارند؟ متخصصان فنون تربيتي و روانشناسان معتقدند که زمان تربيت نوزاد از شروع تولد است و بعضي ديگر هم آن را از سه سالگي دانستهاند ولي به طوري که از مفاد روايات به دست ميآيد بايد قبل از ازدواج و در هنگام انتخاب همسر به فکر تربيت فرزندان خوب و مفيد بود.
آنچه در جامعه امروز بسيار ناديده گرفته مي شود اين است که جوانان ما در هنگام انتخاب همسر بيش از آنکه به ملاک هاي تربيتي خانواده دختر و ارزش هاي حاکم بر خانواده (که همان اصالت خانوادگي محسوب مي شود) توجه شود به تراز هاي اقتصادي و مادي ، زيبايي هاي ظاهري و ....تاکيد مي گردد در صورتي که به جوانان بايد آموخت که آنچه نسلي پاک را به دنبال دارد ميزان انديشه پاک و سبک و سياق پاکي است که پدر و مادر مي توانند داشته باشند. در بسياري از مواقع زن و شوهر سرگشته اند از اين که علت بيراهه هاي فرزند خود را نمي يابند و اين در حالي است که اين رفتار ها ريشه درگذشته خود آنها دارد و روح و جسمشان به ياد خدا آراسته نشده است. پس چه خوب است که در عرصه فرهنگ سازي به اين امر مهم اهميت دهيم.
برگرفته از کتاب "فرزند صالح" همراه با اضافات
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید